Fra kåringen høsten 2015. Fra venstre jurymedlem Lars Erik Underthun, kjøkkensjef Sigve Eliassen, hotelldirektør Kjetil Vassdal og kåringens beskytter, Stephen Twining. (Foto Ihne Pedersen)

Frokostkåring for 12. gang

Scandic Nidelven er Norges ubestridte frokosthotell. Er det noen som klarer å ta kronen fra trondheimshotellet i år?

Publisert

Twinings Best Breakfast, eller kåringen av landets beste hotellfrokost, arrangeres i 2016 for 12. gang. Kåringen har med årene fått en høy stjerne i Norge, og Scandic Nidelven har blitt landskjent for sin dominans i konkurransen.

Inspektørene i 2016 er allerede i farten ute i hele Norge. Fylkesvinnerne skal kåres i mai. Deretter skal juryen, som består av Wenche Andersen og Lars Erik Underthun, samt et anonymt jurymedlem, ut til finalehotellene i august og september for å skille klinten fra hveten.

Satser på frokost

De siste årene har de aller fleste hotellkjedene som opererer i Norge satset bevisst på frokosten – først og fremst for å tilfredsstille gjestene, men også for å markere seg i Twinings Best Breakfast, som er blitt kåringen av landets beste hotellfrokost.

Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Se alle resultatet fra frokostkåringen fra 2005 til 2015 lengre ned i saken.

ikke ha Twinings

Det har vært noe diskusjon om konkurransen er helt reell, da noen hevder at steder uten Twinings ikke når helt opp, men dette avkrefter Simen Kjær Haugberg i Haugen-Gruppen.

– Vi har vært klare på dette. Det er ikke et krav at Twinings er til stede i frokosten. Konkurransens kriterier måler ikke på noe område direkte hvilke brand som er inne. Riktignok teller selvsagt å ha et godt og riktig utvalg, presentert på en god måte, med høy kvalitet, god logistikk og god merking, og dette gjelder også for te/varmdrikk. Vi har flere eksempler fra tidligere på hotell uten Twinings som har vært på pallen i frokostkåringen, som for eksempel The Thief og Clarion Collection Folketeateret, påpeker Kjær Haugberg.

Scandic Nidelven. (Foto: Morten Holt)

Kvalitet teller mer i år

I forkant av årets konkurranse har det vært en arbeidsmøte med den «offentlige» delen av juryen, samt representanter fra de forskjellige kjedene. I møtet kom det også frem at kvalitet fra i år teller dobbelt så mye som alle andre kriterier, for eksempel utvalg.

– Dette er gjort for å synliggjøre at det handler om å presentere et riktig utvalg, med høy kvalitet, fremfor overdådig utvalg med middels kvalitet. Med andre ord, oppfordringen til hotellene er: «Cut the crap», sats på signaturretter som dere gjør dere flid med fremfor fat på fat med industriproduserte hotellbrett! sier Simen Kjær Haugberg i Haugen-Gruppen.

Scandic Nidelven 10 år på rad

I fjor vant Scandic Nidelven for 10. gang, men for første gang som Scandic-hotell. Det blir spennende å se om hotellet klarer å følge opp dette året.

Men signalene tyder på at hotelldirektør Kjetil Vassdal og kjøkkensjef Sigve Eliassen & co fortsatt legger svært mye ressurser i å servere gjestene en frokost langt utenom det vanlige.

Under finner du samtlige pallvinnere i konkurransen siden oppstarten i 2005.

Resultater Twinings Best Breakfast 2005 - 2015

Her er alle resultatene fra frokostkåringen (Twinings Best Breakfast) fra starten i 2005 til 2015.

2005: 1) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 2) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 3) Holberg Comfort Hotel, Bergen.

2006: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Grand Hotel, Oslo 3) Scandic KNA, Oslo.

2007: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim og Rica Grand Hotel, Oslo 3) Clarion Oslo Airport, Gardermoen.

2008: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Oslo Airport, Gardermoen, 3) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo og Rica Seilet Molde.

2009: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 3) Rica Ishavshotel, Tromsø.

2010: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim, 2) Rica Ishavshotel, Tromsø, 3) Engø Gård, Tjøme.

2011: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Ishavshotel, Tromsø 3) Thon Hotel, Svolvær 4) Rica Hotel Bergen. Hederlig omtale: Nythun Høyfjellstue (nyopprettet pris i 2011)

2012: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Nythun Høyfjellstue, Fagernes 3) Clarion Collection Hotel Folketeateret, Oslo, 4) Rica Hell Hotel, Værnes

2013: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim, 2) The Thief, Oslo 3) Britannia Hotel, Trondheim og Rica Airport Hotel, Sola/Stavanger. Årets nisjepris: Nythun Høyfjellstue

2014: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Clarion Hotel The Edge, Tromsø og Rica Ishavshotel, Tromsø.

2015: 1) Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Collection Folketeateret, Oslo 3) Scandic Ishavshotel, Tromsø og Britannia Hotel, Trondheim

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Twinings Best Breakfast

* «Twinings Best Breakfast», eller «Norges beste hotellfrokost», er kåret av Haugen-Gruppen siden 2005, og arrangeres i 2016 for 12. gang.

* Først besøkes hundrevis av hoteller Norge rundt, før fylkesvise vinnere kåres. Deretter er en jury i sving noen måneder for å plukke ut finalistene. De tre beste hotellene inviteres til premieutdeling utpå høsten.

* Scandic Nidelven (tidligere Rica Nidelven) i Trondheim har vunnet kåringen 10 av de 11 foregående gangene.

* Stephen Twining, 10. generasjon Twining, er kåringens beskytter.

* Her kan du lese alt om frokost og kåringen av landets beste hotellfrokost

Powered by Labrador CMS