Scandic Elgstua. (Foto: Morten Holt)

Feirer frokostdagen med ny kjøkkensjef

I dag, onsdag 13. april arrangeres «den nasjonale frokostdagen» på alle Scandic-hoteller over hele landet. Samtidig lanserer hotellkjeden også nettsiden Frokosten.no, med tips og inspirasjon for å lage god, enkel og sunn frokost. Scandic Elgstua benytter også anledningen til å presentere hotellets nye kjøkkensjef.

Publisert
Scandic Elgstua. (Foto: Morten Holt)

– Scandic Elgstua oppfordrer alle til å bli med på feiringen, og spise seg en ekstra god frokost denne dagen. Sammen med Elverum Håndball inviterer vi til storslagen frokost der alle håndballens støttespillere er invitert. Det er full oppslutning fra næringslivet i Elverum så det blir garantert bra. Det blir herlig smak på Hedmarks beste frokost, speed-dating og B2B for bedrifter i Elverum, melder er hotelldirektør Nina Bogerud Caspari.

Scandic Elgstuas hotelldirektør, Nina Bogerud Caspari. (Foto: Morten Holt)

Ny kjøkkensjef på Scandic Elgstua

I samme åndedrag presenterer Scandic Elgstua, som har vunnet frokost-kåringen i Hedmark fylke både i 2014 og 2015, hotellets nye kjøkkensjef.

– Vi feirer den nasjonale frokostdagen for å sette fokus på frokost og viktigheten av en god start på dagen. Frokost er for mange dagens viktigste måltid, og vi i Scandic tar frokosten på alvor, sier Nina Bogerud Caspari.

– Det gjør også idretten og det er derfor veldig hyggelig at Elverum Håndball har valgt å legge sitt B2B arrangement til oss nettopp på denne dagen. Det blir I tillegg en flott anledning for oss til å presentere vår nye kjøkkensjef Ronny Olsbø, melder Bogerud Caspari.

Olsbø har planer for for Scandic Elgstua, både i Elgstua kafe, Elgstua catering, og ikke minst for Restaurant Jaktlaget.

Ronny Olsbu (bakerst i bildet) og kjøkkenstaben på kjøkkenet på Scandic Elgstua. (Foto: Scandic Elgstuas Facebook-side)

Les også: Frokostkåring for 12. gang

Ronny Olsbø er ny kjøkkensjef på Scandic Elgstua. (Foto: Scandic Elgstua)

Ny kjøkkensjef

Olsbø er 36 år, og kommer fra Ålesund. Han har lang og bred yrkeserfaring fra en rekke hoteller og fra anerkjente restauranter, der han har arbeidet både med og for de aller beste og mest kjente i bransjen.

– Vi har store forventninger og klokkertro på at han nå vil være med å sette Scandic Elgstua på kartet og videreutvikle oss om et matsted det virkelig er verd å besøke i Hedmark, sier Caspari.

Elgen er Elgstuas varemerke. (Foto: Morten Holt)

Unge dropper frokost

I forbindelse med den nasjonale frokostdagen har Norstat utført en spørreundersøkelse for Scandic Hotels om nordmenns frokostvaner, med et representativt utvalg på 1000 personer. Undersøkelsen viser at 250 000 nordmenn aldri spiser frokost. Nesten halvparten av de under 30 år dropper dagens viktigste måltid minst én dag i uka. 9 av 10 som er over 50 år hopper derimot aldri over frokosten.

Her kan du se Scandic Hotels' nye side Frokosten.no

Mange unge dropper også brødskiva til frokost. Bare 16 prosent av de under 30 år spiser brød til frokost hver dag, mot 60 prosent blant dem over 50 år. 1 av 10 unge spiser aldri brød. Brød fortsatt mest populært rundt frokostbordet, selv om grøt, smoothie og frukt seiler opp i popularitet.

Vi merker at flere av gjestene våre velger noe annet enn brødskiver til frokost. Mange vil ha en sunn start på dagen, som smoothie, yoghurt med müsli, frukt og bær. Grøt har blitt veldig populært, og kald grøt er en begynnende trend. Flere er opptatt av allergivennlig mat og kortreist, ærlig mat uten tilsetningsstoffer, sier den nye kjøkkensjefen Ronny Olsbø.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Scandic Elgstua

* I Elverum i Hedmark, der RV20 møter RV3.

* Åpnet 1. juni 2013.

* Ble åpnet som et Rica-hotell, men er nå en del av Scandic Hotels.

* Eies av Jon Tømte (51 %), Terningen Arena (49 %). Terningen Arena eies igjen av Elverum kommune og Utstillingsplassen Messer.

* John Tømte er administrerende direktør, mens Nina Bogerud er hotelldirektør.

* 111 rom

* 45 årsverk fordelt på ca. 90 ansatte.

* I tillegg til hotellet, er kafeen Elgstua og Jafs en del av Elgstua AS

Du kan lese mer om hotellet her

 

Powered by Labrador CMS