Redningsselskapet etablerer et nytt restaurantkonsept på Langgrunn, RS-Tunet, utenfor Horten.

Etablerer nytt restaurantkonsept i Horten

I forbindelse med at Redningsselskapet bygger et nytt utdanningssenter og samlingssted på Langgrunn i Horten, skal det også etableres et nytt, attraktivt spisested.

Publisert

Nå er Redningsselskapet på let etter driver(e) på RS-Tunet, som blir navnet på det nye senteret.

Mat skal være en sentral del av opplevelsen for dem som besøker RS-Tunet. Derfor blir restauranten selve navet på det nye stedet som nå etableres like ved Horten.

Søker driver

Odd Ivar Solvold er med i planleggingsfasen av RS-Tunet i Horten. (Foto: Morten Holt)

– Spisestedet skal dekke det daglige behovet til utdanningssenteret, men vi åpner også for at en driver kan etablere restaurantvirksomhet, samt utleie til arrangementer. Vi ønsker at det etableres et unikt matkonsept på et unikt sted, og er søker derfor etter en driver som vil samarbeide med oss, melder styreleder for RS-Tunet, Martin Fuhr Bolstad, som legger til at Redningsselskapet samarbeider med Odd Ivar Solvold i prosessen.

– Vi ønsker å inngå samarbeid med en driver som tar ansvar for restaurantdriften. Det vil ligge en god basisomsetning i bunnen fra Redningselskapets virksomhet på området og vi ønsker et samarbeid med et driftsmiljø som kan være med på å utvikle dette til noe unikt, der markedet er langt større enn dette. Vi er allerede i prosess med noen kandidater, men ser gjerne at flere kreative og solide aktører melder sin interesse, sier Fuhr Bolstad.

Slik blir det nye RS-Tunet på Langgrunn.

Mat – en sentral del av RS-Tunet

– Vi ønsker at mat skal være en sentral del av opplevelsen for dem som besøker RS-Tunet, enten det er profesjonelle sjøfolk som får sin lunsj når de er på kurs, barn og unge som tas vel vare på når de er på sommerleir eller om det er et bryllupsfølge som leier seg inn en fin sommerdag. Vi ønsker også å legge til rett for at dette er et sted besøkende på Kyststien eller på Borrehaugene stikker innom for en hyggelig lunsj, legger Fuhr Boltad til.

Ny unik arena

Totalt sett skal det bygges om lag 4000 kvadratmeter på Langgrunn. Tomten er lang og smal ned mot sjøen.

– Vi ønsker at sjø skal være en sentral del av opplevelsen på RS-Tunet. Siden vi ikke kan legge alle bygningene ned mot sjøen, har vi flyttet sjøen inn til bygningene ved at vi bygger en kanal og et basseng innerst. Dette skaper en unik arena for aktivitet og muligheter for å bruke området til mange typer aktiviteter. Vi bygger en stor restaurant som kan romme opp mot 200 gjester, i tillegg bygger vi en stor konferansesal som også kan dekkes til 150 mennesker i en festsammenheng, opplyser Fuhr Bolstad.

Gode kjøkkenfasiliteter

Det skal oppføres et rommelig og moderne kjøkken, der det gis mulighet for å håndtere hele restauranten (200), selskap, catering og matlagning på uteområder. En driver vil kunne påvirke den endelige utformingen tidlig i prosessen.

Det bygges også en liten hotelldel med fleksible rom der inntil 40 personer kan overnatte. I tillegg legges opp til en lavopark på området. Dette skaper også muligheter for å lage aktiviteter og arrangementer som innebefatter overnatting.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

RS-Tunet

* Redningsselskapet etablerer et nytt senter for sjøsikkerhet på Langgrunn, som får navnet RS-Tunet, like sør for Horten sentrum.

* Senteret skal romme deler av virksomheten til Sjøredningsskolen AS, opplæring av Redningsselskapets egne mannskaper og frivillige, kurs og opplæring til fritidsflåten samt opplæring og leirvirksomhet for barn og unge.

* I tillegg skal RS-Tunet være et samlingssted for Redningsselskapet der det skal holdes samlinger og konferanser.

* Det planlegges også for ekstern utleie til konferanser og arrangementer.

* Tanken bak anlegget er at det skal ha aktivitet 24 timer i døgnet, 365 dager i året. Mens den profesjonelle virksomheten fyller anlegget i arbeidsuken, tar frivillighet og arrangementer over på kvelder i helger og i ferier.

* Du kan lese mer på Redningsselskapet.no

 

 

Powered by Labrador CMS