Jakter matentreprenører

Local EAT Award, jakten på de beste løsningene for hvordan vi kan spise på en god, sunn og klimavennlig måte, er i gang.

Publisert

Local EAT Award søker Skandinavias matentreprenører på utkikk etter den beste nye ideen innen mat, helse og bærekraft. Vinneren av Local EAT Award får 100 000 kroner, et mentormøte med Petter Stordalen og deltakelse på EAT Stockholm Food Forum 13.-14. juni. I Norge er NHO norsk partner, sammen med Nordic Choice Hotels og EAT.

– Finne superkreftene

– Små og mellomstore bedrifter står for en viktig del av verdiskapingen her til lands. Vi vet at det finnes mange dyktige og innovative bedrifter blant disse, som er kvalifisert til Local EAT Award. Vi håper på mange gode søknader, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO.

– Verden forandrer seg raskere enn noensinne, noe som utfordrer tradisjonelle virksomheter og skaper nye behov. Det har derfor aldri vært viktigere å oppmuntre og finne superkreftene som skal takle disse nye utfordringene. Local EAT Award er vårt bidrag til å gi sultne entreprenører de beste forutsetningene for å nå ut med sine løsninger rundt mat, helse og bærekraft, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

Regionale vinnere

Finale på EAT Stockholm Food Forum

Local EAT Award startet 30. mars og pågår frem til 6. mai. I første omgang kåres fem regionale vinnere i Norge og fem i Sverige. I annen omgang kåres det én nasjonal vinner i hvert land og de to bidragene representerer sine respektive land under finalen på EAT Stockholm Food Forum den 13. og 14. juni. Der kåres hovedvinneren av Local EAT Award.

På EAT Stockholm Food Forum får de nasjonale vinnerne muligheten til å knytte kontakt med de viktigste globale nøkkelpersonene i matbransjen samt få verdifulle innspill til sin bedrift.

– EATs arbeid handler om fremme ny tverrfaglig forskning på sammenhengene mellom mat, helse og miljø, og omsette kunnskap i praksis – gjennom politikkutvikling og næringslivsutvikling, samt bevisstgjøring rundt riktig valg av mat for oss som forbrukere. Matfatet er ikke bare veien til bærekraftig utvikling, et stabilt klima og å forbedre vår kollektive helse, det er også nøkkelen til morgendagens forretningsmuligheter, noe Local EAT Award er et fantastisk eksempel på, sier Gunhild Stordalen, president og grunnlegger av EAT Foundation.

Juryen

Juryen bak Local EAT Award består av Petter Stordalen, eier av Nordic Choice Hotels, Line Gordon, Deputy Science Director for SRC og medlem av Board of Directors i EAT Foundation, og Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS