De spesielle hyttene på Manshausen i Nordland. (Foto: Manshausen)

Prisvinnende Ousland-prosjekt i Steigen

Børge Ouslands Manshausen-prosjekt ble nominert til verdens største arkitekturpris, og vant fire av kategoriene.

Publisert
Børge Ousland. Norskot i bakgrunnen. (Foto: Manshausen)

Manshausen var eneste prosjekt som vant så mange som fire priser i konkurranse med verdens største arkitektkontorer og verdens flotteste prosjekter. I tillegg fikk Manshausen også en «Special Mention».

Nå må Børge Ousland & co ta turen til New York; det er nemlig prisutdeling og galla torsdag 12. mai.

Les også: Har etablert reiselivsperle i Steigen

Manshausens sjøhytter er tegnet av  Snorre Stinessen. (Foto: Manshausen)

På kaikanten

De helt spesielle sjøhyttene er med omhu plassert på kaikanten, på svaberget og hyller i naturen. «Hyttene er designet for å komplettere stedet og naturen, hvor alle detaljer er laget for å la deg ta del i elementene, og samtidig kunne oppleve dem trygt og lunt innenfor glasset», skrives det på Manshausen.no.

Manshausen ligger like utenfor Norskot i Steigen kommune. (Foto: Manshausen)

Øya Manshausen var et historisk knutepunkt for Lofotfisket og de rike farvannene i Steigen. Tilbake står de verneverdige gamle steinkaiene. Tre av hyttene står langsetter kaia, mens den fjerde troner på en fjellhylle i terrenget over.

A+Award, arkitekturens «Oscar»

A+Award vurderer tusenvis av prosjekter fra over 100 land, og når over 300 millioner mennesker over hele verden. Juryen består blant andre av sjefredaktøren i Wallpaper, programvert for TED, CEO og president i Dacra, eier av Rockwell, grunnlegger av Pinterest, lederne i flere av verdens største arkitekt og designbyråer og kuratorer fra flere av verdens viktigste museer.

«Vi vant!!! Architizer er verdens største web-baserte platform for arkitektur. A+Awards er verdens største og mest eksponerte arkitekturpris, kalles arkitekturens «Oscar». Dette har vært et fire år langt prosjekt vi har jobbet beinhardt for, og vi setter derfor stor pris på denne anerkjennelsen. En stor takk til Snorre Stinessen, som har tegnet de flotte hyttene som gjør at vi nå vinner priser i verdens største arkitekturpris. Vil også takke øvrige partnere i prosjektet», skrives det på Manshausen sin Facebook-side.

Du kan lese mye mer om stedet på Manshausen.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS