Det nye sykkelhotellet Ohboy i Malmö. (Foto: Hotellet)

Malmö med eget sykkelhotell

Den skånske «hovedstaden» Malmö har fått et nytt hotell der alt er tilrettelagt for å utforske byen og områdene rundt på to hjul.

Publisert
Sykkelhotellet Ohboy tilbyr 32 leiligheter.

Cykelhuset Ohboy er et leilighetskompleks med hotell, beliggende i Västra Hamnen, en nyere bydel i Malmö, der du også finner Turning Torso, som per i dag er Nordens høyeste bygning.

Hotellet ble åpnet i mars.

Turning Torso, som ble oppført i Malmö i 2005, er med sine 190 meter per i dag Nordens høyeste bygning, men når det 266 meter høye Karlavagnstårnet med 75 etasjer står ferdig i Göteborg i 2019, overtar det bygget førsteplassen. Det skal blant annet huse 550 leiligheter. Til sammenligning er Radisson Blu Plaza Hotel 117 meter høyt.

32 leiligheter

Hotellet består av 32 leiligheter som går over to plan, med soverom, bad, kjøkken, stue med arbeidsplass og en egen liten hage på utsiden.

Gratis wifi, sengetøy, håndklær og vask er inkludert, Frokost kan du enten lage selv på kjøkkenet eller spise på en av kafeene rundt hjørnet.

Alt tilrettelagt for sykkel

På bysykkel i Malmö. (Foto: Apelöga)

Her bor du like ved stranden og havet, og bare fem minutter fra sentralstasjonen. Som gjest har du fri tilgang til sykkel, slik at du enkelt kan utforske byen på en rask, smidig og miljøvennlig måte.

På gårdsplassen finnes en servicestasjon med pumpe, sykkelvask og verktøy, og heisen i bygget er stor nok til at du får plass til både deg og sykkelen, slik at du kan ta den med deg helt frem til døra – eller helt inn i leiligheten og henge den på veggen om du vil.

Malmö regnes som Sveriges mest sykkelvennlige by. (Foto: Oskar Falck)

Grønt konsept

Hotellet er et gjennomsyret grønt konsept med et bærekraftig søkelys. Tanken er at ved å tilby og tilrettelegge for sykler oppfordres folk til å velge miljøvennlig transport, samtidig som gjestene unngår behovet for store parkeringsplasser.

På takterrassen finner du et felles «orangerie», hvor det er lagt til rette for dyrking grønsaker hele året.

Sveriges mest sykkelvennlige by

Malmö har flere ganger blitt utnevnt til Sveriges mest sykkelvennlige by, takket være sitt flate terreng, sine korte avstander (du kommer deg hvor som helst i løpet av maks 20 minutter på sykkel), og 500 kilometer med fine sykkelveier.

Du kan lese mer om hotellet på Ohboy.se

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS