Søker etter lyden av Bergen

Hotel Norge by Scandic søker etter unge, lokale fremadstormende musikere og låtskrivere som ønsker å få sin musikk spilt for flere hundre mennesker hver eneste morgen. 

Publisert

Når de første gjestene inntar Hotel Norge by Scandic i sommer, kan de våkne opp til lyden av Bergen – bokstavelig talt.

– Musikk er en viktig stemningsskaper, og på Hotel Norge by Scandic ønsker vi å spille musikk, som er unik for hotellet, for å sette våre gjester i den rette sinnsstemningen allerede fra de våkner, sier hotelldirektør Lise Solheim Haukedal.

Hotelldirektør Lise Solheim Haukedal. (Foto: Scandic)
Hotelldirektør Lise Solheim Haukedal. (Foto: Scandic)

«Lyden av Bergen»

I den forbindelse søker Hotel Norge by Scandic nå lokale musikere og låtskrivere som vil tolke og skrive en låt til hvordan det er å våkne i Bergen – rett og slett «lyden av Bergen».

– Vi vet det er mange svært dyktige musikere i Bergen som er i ferd med å slå igjennom, og nå gleder vi oss til å høre hvordan de velger å tolke lyden av byen. Hotel Norge vil bli stedet der Bergen møter verden og verden møter Bergen, og derfor ønsker vi i tillegg til de lokale og øvrige norske, også å høre fra internasjonale musikere og deres tolkning av byen der naturen møter det urbane og fjellene møter fjorden, sier Haukedal.

Gjenåpnes i slutten av juni

«Alle» i Bergen har et forhold til Hotel Norge, og når det ikoniske hotellet gjenåpner 29. juni i år, er det med en sterk lidenskap for det lokale og å gi gjestene en unik opplevelse bygget på Bergens rike kulturarv, historie og vakre natur.

Gjennom lyden av Bergen kan gjestene velge å starte dagen med bergensinspirerte toner hver dag.

20 vinnere plukkes ut

– Vi håper å få inn mange bidrag som skal fylle hotellet med musikk. Det betyr at de bidragsyterne som blir valgt vil få sin låt spilt for mange hundre mennesker fra hele verden hver morgen, sier Haukedal.

En jury vil plukke ut inntil 20 vinnere basert på innsendte bidrag. De 20 musikerne vil få et weekendopphold på Hotel Norge, slik at de selv kan få høre sin egen musikk i de rette omgivelsene. I tillegg betaler Hotel Norge royalties til rettighetshaver av musikken som spilles på hotellet. Frist for innsendelse av bidrag er 7. mai.

Du kan lese mer på Hotelnorge.com/wake-up-bergen

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS