Fem unike signatursuiter

Fem unike signatursuiter er åpnet på Radisson Collection Royal Hotel i København. Fritz Hansens designteam står bak de fem suitene, som hver seg hyller designere med et spesielt forhold til selskapet og dets historie.

Publisert

Designerne er Cecilie Manz, Poul Kjærholm og Arne Jacobsen, sammen med ikoniske designelementer fra Kaiser idell og GamFratesi. To av dem fem suitene er særegne Fritz Hansen-suiter, en klassisk og en moderne.

Spesialbygd rundt et tema

Hver suite er spesialbygd rundt et tema som reflekterer designernes individuelle estetikk og designkonsept. Unike møbler, lamper og tilbehør skaper rammen for hvert enkelt rom, sammen med kunstverk laget spesielt for hvert av de fem rommene.

Med disse fem suitene, ønsker Fritz Hansen og Radisson Collection Royal Hotel å invitere gjestene til en estetisk designopplevelse hvor det beste innen møbler og håndverk kan oppleves på nært hold.

– Med signatursuitene ønsker vi å gi designentusiaster en totalopplevelse i et veldig personlig og unikt univers som ikke kan oppleves andre steder. Vårt designteam har nøye valgt alle materialer, farger, møbler og tilbehør, og også trukket om møbler og skapt særegen design kun for dette prosjektet. Gjestene kan blant annet få oppleve den første Svane-stolen trukket i fløyel, for å nevne ett eksempel, sier designsjef hos Fritz Hansen, Christian Andresen.

Signatursuite 1206 - Poul Kjærholm

Rommet kombinerer både den nordiske estetikken og kjærligheten til de naturlige materialer som var så viktige gjennom hele Poul Kjærhjolms karriere.

Blå, grå og brune toner spilles sammen i det mørke, men varme rommet der klassiske designskatter som PK22, PK31, PK91 og PK33 er slått sammen med KAISER idell og utvalgte Lightyears-lamper. De to PK22-erne er kledd i et grått materiale unikt for denne suiten. PK31-sofaen er laget i spesialbrunt skinn med navnet Extreme, mens PK91 og PK33 står i vakkert silkeaktig mykt grått skinn - alt valgt spesielt for denne signatursuiten.

På veggen henger et kunstverk som viser naturen som inspirerte Poul Kjærhjolm.

Signatursuite 1006 - Cecilie Manz

I denne suiten hilser en lett, lys og feminin visjon gjestene velkommen, med et fargetema dominert av rosa, hvitt og blekgrå blandet med naturlig tre. Det spesialdesignede interiøret består blant annet av Cecilie Manz sin puff i nye farger og Minuscule-stolen i nye stoffer. Essay-bordet i solid eik og Caravaggio-lampene som belyser rommet, passer fint sammen med keramikksamlingen som til sammen skaper en hjemmekoselig og innbydende atmosfære. Alt designet av Cecilie Manz.

Cecilie Manz har bidratt med en collage som forteller historien om materialene, teksturene og fargene som inspirerer henne. Collagen forteller historien om en av Danmarks mest interessante moderne designere.

Signatursuite 1106 - Arne Jacobsen

Til ære for Arne Jacobsen, arkitekten bak Radisson Collection Royal Hotel, har Fritz Hansens designteam valgt å løfte frem sine mest ikoniske møbler i et oppdatert og moderne uttrykk med nye materialer og farger. Den verdensberømte Egg-stolen har blitt kledd i en spesielt utvalgt skinnkvalitet, mens Serie3300-sofaen nå finnes i en elegant dyp fiol-farget ullversjon. For første gang, er svanestolen polstret i fløyel og Arne Jacobsens salongbord finnes også med marmortopp i denne suiten. Ved hjelp av disse ikoniske elementene er suiten en eksklusiv og moderne oase i et av verdens mest stilfulle landemerker for design; Radisson Collection Royal Hotel.

Signatursuite 506 – Fritz Hansen Contemporary

Kombinasjonen av dansk og spansk design skaper en uformell atmosfære i denne suiten som har en moderne blanding av unike møbler.

Hvite Kaiser idell-lamper hilser gjestene velkommen i denne moderne tolkningen av en hotellsuite. Presentert som vegg-, anhengs-, gulv- og bordlamper, er hele rommet belyst av ikonisk Bauhaus-design. Unike sofabord i massivt tre med marmorplater, laget av Fritz Hansens designteam, er et estetisk midtpunkt i rommet. Suiten er også full av Jaime Hayon-møbler, som lenestolen Ro, Favn-sofaen og et særegent Analog-bord. På veggen henger et spesialdesignet teppe, brukt som veggdekorasjon.

Signatursuite 1306 - Fritz Hansen Classic

Denne suiten forteller historien om nesten 150-års tradisjon med møbler og design. Konseptet bak Fritz Hansen Classic-suiten er samlet på et mood board som henger på den veggen i rommet.

Laget spesielt for denne suiten finnes blant annet Lune-sofaen, som nå har fått ben i mørkbeiset eik. Kaiser idell-lampen og Objektet-salongbord er begge i nye varianter som ennå ikke har blitt introdusert til markedet. De runde sofabordene med marmorplater er også spesiallaget for denne Fritz Hansen-suiten. Alt i alt tilbyr Suite 1306 en unik opplevelse som kombinerer det aller beste innen moderne møbeldesign, som ikke kan oppleves noe annet sted.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Republic of Fritz Hansen

Fritz Hansen er et varemerke som ble grunnlagt i Danmark i 1872 med oppdrag om å lage tidløs design. I dag er Fritz Hansen en global aktør med konseptbutikker over hele verden. Fritz Hansen-samlingen består av verdensberømte klassikere og moderne møbler, utviklet i samarbeid med ledende designere som Arne Jacobsen, Poul Kjærholm, Piero Lissoni, Kasper Salto og Jaime Hayon. Fritz Hansen tilbyr også et utvalg av hjemmeinnredning. I 2015 kjøpte Fritz Hansen den danske lysprodusenten Lightyears, som produserer moderne lamper med danske og internasjonale designere som Cecilie Manz, GamFratesi, Jo Hammerborg, Iskos-Berlin, KiBiSi, Jørn Utzon og Christian Dell.

Powered by Labrador CMS