Fredrik Blomberg. (Foto: Nordic Choice Hotels)

Nordic Choice satser på mat og drikke

Nordic Choice Hotels setter ned en ny organisasjon med søkelys på bærekraftig mat og drikke. Avdelingen skal ledes av Fredrik Blomberg som blir F&B-direktør (Director of Food & Beverage). Han tiltrer sin nye posisjon 1. september i år, og organisasjonen vil bli besatt i løpet av året.

Publisert

Blomberg, som de siste årene har vært administrerende hotelldirektør for Clarion Hotel Post, har bakgrunn som restauratør i Spania. Den nye organisasjon vil bestå av ytterligere åtte personer med utvikling av mat og drikke og virksomhetsutvikling i fokus.

Fredrik Blomberg. (Foto: Nordic Choice Hotels)

– Jeg brenner for å gi våre gjester opplevelser som overgår deres forventninger. Mitt mål er at teamet skal ta F&B-området til helt nye nivåer hvor vi fokuserer på å forene de beste smakskombinasjoner med bærekraft som grunntanke. Vi skal rett og slett bli best på å gi gjestene den beste maten som de kan spise med god samvittighet, sier Blomberg.

Et viktig område man vil prioritere er å øke yrkets status. I et tiår har søknadstallene vært synkende for kokk- og servitørfag i videregående skole. Yrkene er preget av mangel på arbeidskraft, og for å bedre tilgangen til faglig dyktige medarbeidere, ønsker man i Nordic Choice Hotels å utvikle yrkene slik at man kan gjøre dem mer attraktive.

– Dersom man ønsker en kreativ jobb med mulighet for å reise, oppleve nye kulturer, treffe mennesker og i tillegg elsker mat og drikke, så finnes det ingen bedre bransje. Vi må bli bedre ambassadører for yrket. Dette er en prioritet for meg og for Nordic Choice Hotels, sier han.

Ligge i forkant

Meningen med den nye organisasjonen er fortsatt utvikling av matopplevelsen for gjestene, samt å ligge i forkant når det gjelder bærekraftspørsmål.

En tredel av Nordic Choice Hotels omsetning kommer gjennom servering av mat og drikke. Matopplevelser er et stadig viktigere område for dagens reisende, og et område som er i konstant endring. For å fortsette utviklingen, kunne tilby gjestene bærekraftige mat- og drikkeopplevelser, og å bli Nordens mest ettertraktede arbeidsplass for kokker- og restaurantpersonal, opprettes nå en ny organisasjon i Nordic Choice Hotels. Den nye avdelingen skal ledes av Fredrik Blomberg som får tittelen Director of Food & Beverage.

Matopplevelser skal skapes og utvikles

– Vi skal ikke bare tilby våre gjester gode opplevelser i våre restauranter. Vi skal etablere oss som stedet hvor nordiske matopplevelser i hotellbransjen skapes og utvikles. Siden 2013 har Fredrik Blomberg ledet arbeidet med å etablere Clarion Hotel Post og restaurantene Norda og Vrå som Vest-Sveriges mest interessante og populære arena for opplevelser. Som tidligere restauratør og nå som administrerende direktør for et av Sveriges største hotell, har han en uovertruffen kompetanse som vi nå tilfører alle kjedene og de seks landene hvor vi opererer, sier «Chief Operating Officer i Nordic Choice Hotels», Katalin Paldeak, ni en pressemelding.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS