Fra  «Strandryddedagen» ved Scandic Fornebu i fjor. (Foto: Scandic Fornebu)
Fra  «Strandryddedagen» ved Scandic Fornebu i fjor. (Foto: Scandic Fornebu)

Spanderer frokost på strandryddere

Lørdag 5. mai arrangeres den offisielle «Strandryddedagen», en nasjonal miljødugnad i regi av Hold Norge Rent. Scandic tilbyr Norges beste hotellfrokost gratis til store og små strandryddere i hele landet.

Publisert
Foto: Scandic Hotels
Foto: Scandic Hotels

Målet er å gi strandrydderne en kickstart på dagen og bidra til å samle inn ekstra mye søppel. Strandryddedagen er et fantastisk initiativ som endrer holdninger og reduserer forsøpling av naturen. I fjor deltok hele 48 000 nordmenn på ryddeaksjonen. Vi vil bidra til nok et knallår og ønsker velkommen til en energirik start på dagen hos oss, sier administrerende direktør i Scandic Hotels Norge, Svein Arild Steen-Mevold

Hotellene som tilbyr frokost

Disse hotellene tilbyr gratis frokost til strandryddere lørdag 5. mai:

Scandic Vadsø

Scandic Alta

Scandic Ishavshotel, Tromsø

Scandic Narvik

Scandic Havet, Bodø

Scandic Svolvær

Scandic Leknes

Scandic Rock City, Namsos

Scandic Lerkendal, Trondheim

Scandic Kristiansund

Scandic Seilet, Molde

Scandic Ålesund

Scandic Neptun, Bergen

Scandic Flesland Airport (gratis lunsj 4. mai)

Scandic Maritim, Haugesund

Scandic Haugesund

Scandic Stavanger Airport

Scandic Kristiansand Bystranda

Scandic Park Sandefjord

Scandic Havna Tjøme

Scandic City Fredrikstad

Scandic Ambassadeur Drammen

Scandic Fornebu

Scandic Lillestrøm

Hotelldirektør på Scandic Fornebu, Torill Flåskjer, på strandryddedagen i fjor. (Foto: Scandic Fornebu)
Hotelldirektør på Scandic Fornebu, Torill Flåskjer, på strandryddedagen i fjor. (Foto: Scandic Fornebu)

Scandic Hamar

Vil gjøre det lett for gjestene å være miljøvennlige

Allerede i 1993 startet Scandic å jobbe målrettet med miljøtiltak. Mer enn 180 Scandic-hoteller i hele Norden har det offisielle nordiske miljømerket Svanen, verdens strengeste miljøkrav for hotell. Scandic benytter ikke engangsforpakninger på hotellene, og med dette bevisste miljøvalget sparer hotellkjeden hele 50 millioner engangsforpakninger – hvert eneste år.

«Såpe og sjampo på rommene kommer fra dispensere, og hotellkjeden serverer eget vann tappet og filtrert lokalt i stedet for importert vann på plastflasker. Mer enn 4 millioner færre plastflasker fraktes nå til hotellene som en konsekvens av dette. Scandic er dessuten opptatt av miljøtiltak som gjennomføres i samarbeid med gjestene. Det kan bety alt fra mindre tallerkenstørrelser i bufféen til kildesortering på rommene», heter det i en pressemelding.

– Jobber vi sammen, får vi til mye mer

Fra  «Strandryddedagen» ved Scandic Fornebu i fjor. (Foto: Scandic Fornebu)
Fra  «Strandryddedagen» ved Scandic Fornebu i fjor. (Foto: Scandic Fornebu)

– Vi i Scandic er opptatt av å ta vare på miljøet, og ikke minst gjøre det enkelt for gjestene å være miljøvennlige. Sammen med gjestene reduserte vi matsvinnet på hotellene med 85 tonn i 2017, en nedgang på over 9 prosent fra året før. Nå vil vi legge til rette for at enda flere er med og rydder søppel på Strandryddedagen. Vi serverer derfor gratis frokost og deler ut avfallssekker. Jobber vi sammen, får vi til mye mer, sier Steen-Mevold.

Også Hold Norge Rent er opptatt av tiltak som motiverer mannen i gata til å gjøre en innsats.

– Strandryddefrokosten til Scandic er et flott initiativ og et fantastisk tilbud til Norges frivillige ryddere, og Hold Norge Rent håper dette vil motivere enda flere frivillige til å bli med ut og rydde på «Strandryddedagen», sier daglig leder i Hold Norge Rent, Lise Keilty Gulbransen.

Stort engasjement

Dette er ikke første gangen Scandic-hoteller engasjerer seg i «Strandryddedagen». I 2017 «adopterte» de ansatte på Scandic Fornebu strender i sitt nærområde, og funnene her sjokkerte hotelldirektør Toril Flåskjer.

– I fjor plukket vi hele 86 kilo søppel på bare noen få timer. Mange av våre medarbeidere stiller opp i år også, og med gratis frokost til strandryddere håper vi også mange andre finner veien til Scandic Fornebu for en givende dag der man kan gjøre en liten innsats for å bekjempe et lokalt- og globalt miljøproblem, sier Flåskjer.

Engasjementet mot forsøpling av naturen øker stadig i hele landet. Ifølge Hold Norge Rent er det allerede registrert 25 000 flere frivillige så langt i 2018 enn i hele 2017. Scandic håper deres tiltak med gratis frokost på Strandryddedagen vil inspirere enda flere til å bli med. 25 hoteller deltar, fra Kristiansand i sør til Alta og Vadsø i nord.

Påmelding til de respektive arrangementene skjer på scandichotels.no/strandryddedagen

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS