Scandinavian Mountains Airport Trysil Sälen. (Foto: Scandinavian Mountains Airport/Martin Forrs)
Scandinavian Mountains Airport Trysil Sälen. (Foto: Scandinavian Mountains Airport/Martin Forrs)

Nye flyruter til SMA Sälen Trysil

SAS lanserer tre internasjonale flyruter til Scandinavian Mountains Airport (SMA Sälen Trysil). De utenlandske gjestene på hotellene i Trysil får betydelig kortere transfertid fra flyplassen.

Publisert

28. desember begynner SAS å fly fra London, og 29. desember åpner flyrutene fra København og Aalborg. Med dette blir SAS det første flyselskapet som flyr internasjonale gjester direkte til den nye flyplassen ved grensen mellom Sverige og Norges største skidestinasjon, Trysil.

Radisson Blu Mountain Resort & Residence  i Fageråsen i Trysil. (Foto: Jonas Sjögren)
Radisson Blu Mountain Resort & Residence  i Fageråsen i Trysil. (Foto: Jonas Sjögren)

Transfer på 40 minutter

De engelske og danske gjestene glede seg over å kunne sjekke inn på hotellene i Trysil etter en transfertid på bare 40 minutter.

– Dette er en stor dag for oss, som har så mange gjester fra England og Danmark. Med en rekordkort transfer kan gjestene komme til en av våre to hotellobbyer for innsjekk. Det kan man kalle feriekvalitet, sier hotelldirektør for Radisson Blu Resort & Radisson Blu Mountain Resort & Residence Trysil, Maria Åhgren.

Utenlandske gjester raskt på vei til Radisson Blu Resort i Trysil. (Foto: Ola Matsson)
Utenlandske gjester raskt på vei til Radisson Blu Resort i Trysil. (Foto: Ola Matsson)

I over seks år har resorthotellene i Trysil jobbet med det engelske markedet. Eksempelvis var 61 % av hotellenes gjester fra England i uke 8 i 2018.

Gode engelske gjester

– Vi har i mange år jobbet dedikert, aktivt og engasjert med og mot det engelske markedet. Det er utrolige fine gjester på alle måter, sier Åhgren.

– De setter stor pris på å bo på hotell med alt tilrettelagt i form av god mat og opplevelser som SPA, bad og bowling. De er flinke til å gi direkte feedback og det gir oss forutsetningen til å hele tiden heve servicenivået vårt. Det er en stor prioritet for oss å hele tiden sørge for at vi svarer til kravene som de internasjonale gjestene stiller. Det at man ankommer med fly, og ikke kommer med bil, har en god del å si for hva som må være på plass, fortsetter Åhgren.

Agentene jubler

Radisson Blu Resort Trysil har et godt samarbeid med reiseagenter i England, og det at de nå kan tilby sine kunder å forkorte reiselengden betraktelig, er selvfølgelig veldig positivt.

– Dette er gode nyheter for området. Økt tilgang og mer enn halvering av reisetiden sammenlignet med Oslo, sier Andy Hemingway hos Ski Safari, som har vært en partner for hotellet i over seks år.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Scandinavian Mountains Airport - Sälen Trysil

Flyplassen ligger på grensen til Norge, mellom Sälen og Trysil.

Helt privateid av 33 foretak

Terminalbygningen har fire gater og inneholder blant annet kafé, taxfreebutikk og andre butikker.

Skal forsyne Sveriges og Norges største skisteder med internasjonale gjester.

Transfertid til Trysil er 40 minutter.

Regionen er Skandinavias største vinterdestinasjon. I Trysil finnes det pr. dags dato 28 000 senger rundt Trysilfjellet, 31 heiser og 68 skibakker.

Flyplasskoden til Scandinavian Mountains Airport er SCR.

Powered by Labrador CMS