Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Mener nye permitteringsregler vi spare tusenvis av unødige oppsigelser

Regjeringen varslet i dag at de vil utvide permitteringsperioden fra 26 til 52 uker. – Veldig positivt med en avklaring. Bransjen vil med dette unngå mange unødige oppsigelser, uttaler NHO Reiseliv i en pressemelding.

Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv har siden i vår bedt myndighetene om å utvide permitteringsordningen og mener det er svært viktig at dette nå kommer på plass.

– Dette er veldig positivt og kommer til å spare mange arbeidsplasser. Vi har jobbet knallhardt med dette siden i vår, og vi er glade for at regjeringen har forstått alvoret i situasjonen. Dette betyr at mange bedrifter nå slipper å si opp ansatte unødig og kan beholde kompetent arbeidskraft gjennom krisen, sier hun.

Forventer at reiselivsnæringen får kompensasjon for tapte inntekter

Devold understreker at et krav som er like viktig nå er at bedriftene får forlenget kompensasjon. Fortsatt er svært mange bedrifter innen reiselivet rammet av strenge restriksjoner som fører til store tap i omsetning. Hun trekker særlig særlig fram utelivsektoren og konferansehotellene som har massiv inntjeningssvikt.

– Ingen næring er rammet hardere enn reiselivet. Utelivssektoren er eksempelvis hardt rammet av innføring av skjenkestopp kl. 24.00, og konferansehotellene går en mørk høst i møte. Vi bestrider ikke smitteverntiltakene, men gjestene som nå uteblir gjør det jo som en direkte årsak av myndighetenes tiltak og råd. Derfor haster det nå med å videreføre spesifikke kompenserende tiltak for reiselivet ut året slik at bedriftene kan klare å betale faste kostnader.

NHO Reiseliv mener kompensasjonsgraden reiselivsnæringen må opp til 80 % og videreføres ut året. Organisasjonen krever også at den lave momssatsen på seks prosent må forlenges ut 2021. Videre krever NHO Reiseliv en harmonisering av serveringsmoms (25 %) og matmoms til 15 prosent.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS