Hafjell Bike Park utvider

Hafjell Bike Park utvider sitt løypenettverk med en ny grønn løype i fjellet. Fra og med denne høsten vil enda flere som ikke har prøvd heisbasert sykling få gleden av en nybegynnervennlig løype, som vil gå fra avstigningen på Stolheisen og ned til Mosetertoppen og Favn.

Løypen vil være tilpasset alle som er nysgjerrig på terrengsykling, alt fra barn med litt sykkelerfaring, til voksne som er fersk på sykkel utenfor asfalten. Byggestart blir etter fellesferien, og vi satser på å ha den klar til de flotte høsthelgene i fjellet.

Større utviklingsplan

"At sykkelparken nå utvider sitt løypesortiment er en del av en større utviklingsplan for Hafjell Bike Park, hvor første steg var Norges største asfalterte pumptrack i 2020. Hafjell har lenge vært en sykkelpark mest kjent for røff downhillsykling, men med utviklingen av nye Favn på Mosetertoppen vil behovet for enda flere og snillere familieprodukter bli større. Vi skal i årene fremover jobbe for å skape en rekke snille løyper som er heisbaserte, samt lage bedre koblinger inn mot den fantastiske sti- og grussyklingen som finnes innover Øyerfjellet! I løpet av sommeren kommer det også ny lekeplass på Favn og Mosetertoppen, like ved pumptracken", heter det i en pressemelding.

Økonomisk drahjelp

Takket være økonomisk støtte fra Innlandet fylkeskommune, vil Hafjell Bike Park kunne realisere første del av den nye satsningen i år, i et område med perfekt helningsgrad, granskog og flott utsikt til Gudbrandsdalen.

Budsjettet for prosjektet er på 760 000 kroner, og Innlandet fylkeskommune dekker halvparten av dette.

Den nye løypen blir cirka 1,5 kilometer lang, og skal gå fra toppen av stolheisen, og ende opp nede ved vår fantastiske pumptrack. Det blir en 1,5 meter bred flytløype, som skal være morsom for alle ferdighetsnivåer. Samtidig som vi gjør dette, vil vi gjøre større grep for å forbedre den eksisterende nr. 16, Familieløypa. Det vil utgjøre en sammenhengende enkel tur fra toppen av stolheisen, via pumptracken til midtstasjonen, med minimalt med grusvei-sykling.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS