Eiendommen ligger Håkon Gamlesgate 1 like ved Farmannsstredet i Tønsberg. (Foto: Privat)

Ærverdig Tønsberg-bedrift til salgs

Etter 105 år i familiens eie, selges lokalene til tidligere Rabes bakeri og sist Dagligstuen AS i Tønsberg.

Publisert

I 1917 kjøpte den gang 28 år gamle baker- og konditormester Christian Rabe eiendommen Håkon Gamlesgate 1 like ved Farmannsstredet i Tønsberg.

I sidebygget opprettet han bakeri av brød og kaker, og i hovedbygget konditori med utsalg.

Etter hvert som tiden gikk, meldte behovet seg for større plass til baking. Han gravde da ut kjeller under hovedbygget, og etablerte eget kakebakeri der.

Tilbake til serveringsbransjen

Steinovnen. (Foto: Privat)

– En stor toetasjers steinovn tronet på det sort-hvite rutete sandsteinsgulvet, og minnet om ungdomstid til sjøs i penteriet i seilskuta til sin far, der han tilbrakte noen glade dager. Bakeriet var tipptopp moderne etter den tids krav i begynnelsen av 30-årene. På det meste var det 24 ansatte. I over 40 år var det Rabes konditori her, inntil Christian Rabe falt fra i 1957, og annen baker overtok, Le-ni, i noen år. Siden ble det vekslende manufaktur, apotek og frisør i lokalene, inntil 2. og 3. generasjon bestemte seg for å bringe lokalet tilbake i serveringsbransjen, forteller eier av eiendommen og også tidligere driver av Dagligstuen Tønsberg, Haldis Christine Rabe.

Prøvde Dagligstuen Kafé

Tre generasjoner har eid den gamle gården i Håkon Gamles gate i Tønsberg. Gårdeier Haldis Christine Rabe har dekorert lokalene med gjenstander og bilder av gården, slik det var i gamle dager. (Foto: Privat)

I oktober i 2020 åpnet Haldis Christine Rabe «Dagligstuen kafé», men etter to måneder måtte hun stenge dørene, blant annet på grunn av koronapandemien.

Hun gjenåpnet kafeen i august i fjor, men etter en rekke uheldige hendelser så eieren seg nødt til å stenge dørene igjen.

Nå ønsker hun at andre skal ta over.

Legges ut for salg

Tre generasjoner har eid den gamle gården i Håkon Gamles gate i Tønsberg. Gårdeier Haldis Christine Rabe har dekorert lokalene med gjenstander og bilder av gården, slik det var i gamle dager. (Foto: Privat)

– I disse dager blir lokalene, både første etasje og underetasjen lagt ut for salg med håp om en ny æra for dette stedet, forteller Haldis Christine Rabe.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS