Arne Hjeltnes satser på bakeri på Beitostølen. (Foto: DestinasjonsKirurgene)

Hjeltnes satser på Beitostølen

Nå blir det andre boller på Stølen Bakeri, som åpner fredag 26. juni. Arne Hjeltnes er blant eierne. Madelene Wallengren (28) er daglig leder.

Daglig leder Madelene Wallengren. (Foto: DestinasjonsKirurgene)

Her satses det med lokalmat på menyen; duftende gjærbakst fra Bakeriet i Bagn og egne produserte konditor-fristelser, supper og lokale oster. Eiere er Barcraft, Bakeriet i Bagn og de to hytteeierne Arne Hjeltnes og Ronny Langeland. Liten tvil om at det ligger an til stor bakeri-trafikk på Beitostølen utover sommeren.

Hjeltnes trår til

– Dette tror jeg blir veldig artig, sier Arne Hjeltnes. Som ihuga og entusiastisk hytte-eier på Beitostølen, er han med på eiersiden i det nye Stølen Bakeri. Han eier bakeriet sammen med Roger Langeland, en annen av Beitostølens litt over 2000 hytte-eiere.

– Du trår til for å sikre deg fersk brød til hytte-frokosten?

– Ja, det er viktig både for meg, hyttefolket og lokalbefolkningen på Beitostølen. Når driftige venner på Beitostølen tok dette initiativet, med Barcraft og Pål Andvord i spissen, syntes jeg det var artig å kunne være med

Åpnes fredag 26. juni

Daglig leder Madelene Wallengren. (Foto: DestinasjonsKirurgene)

Ikke før har den nye suksess-restauranten «Heimatt» åpnet dørene, er det duket for enda en matnyttig satsing på Beitostølen, når svenske Madelene Wallengren (28) åpner døren til Stølen Bakeri på fredag 26. juni.

Hun er daglig leder og også konditor på bakeriet, mens Bakeriet i Bagn skal levere alle brød, gjærbaks og wienerbakst.

– Dette blir «jätteroligt», sier Wallengre, mens hun sammen med Barcraft-teamet jobber for fullt for å bli ferdig til åpningen på fredag. 28-åringen som er utdannet innen hotell og restaurantfaget, har vært i Barcraft-systemet på Beitostølen i fire år, og har dessuten bred erfaring fra både Spania og Sveits før hun landet i Norge.

Holder på det norske

– Blir det «kanelbullar» og «pepparkakor» på Beitostølen nå?

– Nei, sier hun. – Vi skal servere de berømte brødene croissantene og wienerbaksten fra Bakeriet i Bagn, som bakes på morgenen og kjøres rykende ferske til Beitostølen, der alle kan komme og hente ferske bakervarer klokka åtte på morgenen.

– Hva med konditor-fristelser?

– Det er det jeg som skal bake, og her skal vi givetvis servere herlig Napoleonskake, fresh ostekake, flere ulike terter, sjokoladeboller, cookies og ikke minst hjemmebakede knekkebrød.

Samarbeid med Beito Aktiv

Arne Hjeltnes. (Foto: DestinasjonsKirurgene)

– Andre meny-innslag på bakeri-kafeen?

– Ja visst. Dagens suppe med godt brød og ferske påsmurte baguetter, og så skal vi selvsagt ha nystekte stølslapper. Vi kommer også til å ha fine oster fra Olestølen i disken. Dessuten har vi et spennende samarbeid med Beito Aktiv, der vi har utviklet en god og helseriktig nistepakke for alle som skal på tur med Beito Aktiv-gjengen. Da kan du bestille matpakke samtidig med turbestillingen, og være garantert skikkelig god mat. Disse matpakkene er selvfølgelig også tilgjengelig for alle andre turgåere, det er bare å komme innom oss, sier Wallengren.

Stølen Bakeri planlegger etter hvert ulike aktiviteter, og det er allerede duket for «TorsdagsKlubben» hver torsdag klokken 13:00; et kaffetreff for bygdas seniorer som ønsker å møtes over en koselig kaffekopp og en kaffebrød-meny.

Langåpent på sommeren

I sommer skal bakeriet ha åpent sju dager i uka. Fra høsten av blir det langåpent hver fredag, slik at hyttefolket kan kjøre innom på vei til hytta, og ta med deg dagens gode suppe som takeaway, klar til oppvarming på hytta med godt brød til.

– Hvor viktig er det for en destinasjon i fjellet å ha et bakeri, Arne Hjeltnes?

– Veldig viktig. Det å ha et bakeri er jo selve indrefileten i opplevelsesproduktet for en destinasjon som Beitostølen, så det synes både jeg og alle andre hytte-eiere på Beitostølen er strålende.

Hjeltnes med planer

– Spesielle ønsker og ideer du har spilt inn?

– Jeg er jo først og fremst med på eiersiden fordi jeg synes dette var et glimrende tiltak – og da Barcraft og Bakeriet i Bagn ga beskjed om at de var klar for «andre boller» på Stølen Bakeri, var jeg klar. Så håper jeg å bidra med noen tanker om aktiviteter etter hvert. Kanskje lage temakvelder med vinsmaking og andre spennende aktiviteter med leverandører og lokalmat. Det er jo så mye å ta av innenfor denne spennende sfæren, sier Arne Hjeltnes.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS