
Dette er de nominerte til Årets Bakeri 2020
12 bakerier fra store deler av landet er nominert i konkurransen «Årets Bakeri 2020». Årets tema er kundeopplevelse, og nå starter jakten på bakeriet som gir sine kunder den beste opplevelsen.
Det er bransjeforeningen Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) som står bak konkurransen, og det er i år tredje gang Årets Bakeri kåres i Norge. Tidligere har Edgars Bakeri i Mandal og Elda Bakeri i Sandnes vunnet den etter hvert prestisjefylte konkurransen.
Nomineringen av bakerier har pågått siden 1. januar. Nå starer en fagjury jobben med å vurdere de nominerte bakeriene. Før påske skal det stå igjen tre bakerier som går til finalen. Finalistene får da besøk av et team som skal intervjue kunder og observere kundeopplevelsene i butikk. Dette skal filmes og dokumenteres og vil bli brukt som grunnlag for selve kåringen av «Årets Bakeri 2020».
Dette er de nominerte i «Årets Bakeri 2020»:
Maison Grabot, Sandefjord
Jåblom Bakst, Haugesund
Hevd, Trondheim
Moulangerie, Melhus
Kortreist Lykke, Risør
Harmoni Håndverksbakeri, Porsgrunn
Holmen Crisp, Kapp
Gjerstadbakeren, Gjerstad
Baker Hansen, Østerås
Rosenborg Bakeri, Trondheim
Sour To The People, Hønefoss
Klingeling, Skien
Opptatt av historie og forankring
Kundeopplevelse Juryen starter nå jakten på den unike kundeopplevelsen ute i det enkelte bakeri.
– Kampen om kundene handler ikke bare om kvalitet og lokal tilhørighet, men i stor grad også om den opplevelsen kunden har når de besøker de aktuelle bakeriene. Dette handler ikke minst om følelsen av å være i et lokalt bakeri, om varene som tilbys, om stemningen i lokalet og om hvem de treffer og hvordan dette oppleves. Dagens forbrukere er opptatt av historie og forankring, og dette er også en viktig del av en kundeopplevelse, sier juryleder Vigdis Myhre Næsseth.
Spennende bakerier – Juryen har fått en mangfoldig liste med bakerier av forskjellig størrelse; fra de aller minste håndverksbakeriene til store bakerikjeder med mange utsalg. De nominerte er i tillegg en god blanding av helt nyetablerte bakerier og bakerier med lang driftshistorie. I år har vi også fått med flere nisjebakerier som spesialiserer seg innenfor én kategori, sier jurylederen.
Juryen
Juryen består av følgende personer:
Vigdis Myhre Næsseth, bedriftsrådgiver/daglig leder, Fossekall as (juryleder)
Beret Mette Haga, rådgiver, Innovasjon Norge
Hilde Skotland Mortvedt, innovasjonsrådgiver og daglig leder, See New AS
Oddbjørn Roksvaag, redaktør Baker og Konditor / Bakeri.net, Vest Vind Media AS
Pressemelding