Juryleder i «Årets Bakeri 2020», Vigdis Myhre Næsseth, gleder seg over en variert liste med bakerier til årets kåring. Vinneren kåres 25. september 2020. (Foto: BKLF)

Dette er de nominerte til Årets Bakeri 2020

12 bakerier fra store deler av landet er nominert i konkurransen «Årets Bakeri 2020». Årets tema er kundeopplevelse, og nå starter jakten på bakeriet som gir sine kunder den beste opplevelsen.

Det er bransjeforeningen Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) som står bak konkurransen, og det er i år tredje gang Årets Bakeri kåres i Norge. Tidligere har Edgars Bakeri i Mandal og Elda Bakeri i Sandnes vunnet den etter hvert prestisjefylte konkurransen.

Nomineringen av bakerier har pågått siden 1. januar. Nå starer en fagjury jobben med å vurdere de nominerte bakeriene. Før påske skal det stå igjen tre bakerier som går til finalen. Finalistene får da besøk av et team som skal intervjue kunder og observere kundeopplevelsene i butikk. Dette skal filmes og dokumenteres og vil bli brukt som grunnlag for selve kåringen av «Årets Bakeri 2020».

Dette er de nominerte i «Årets Bakeri 2020»:

Maison Grabot, Sandefjord

Jåblom Bakst, Haugesund

Hevd, Trondheim

Moulangerie, Melhus

Kortreist Lykke, Risør

Harmoni Håndverksbakeri, Porsgrunn

Holmen Crisp, Kapp

Gjerstadbakeren, Gjerstad

Baker Hansen, Østerås

Rosenborg Bakeri, Trondheim

Sour To The People, Hønefoss

Klingeling, Skien

Opptatt av historie og forankring

Kundeopplevelse Juryen starter nå jakten på den unike kundeopplevelsen ute i det enkelte bakeri.

– Kampen om kundene handler ikke bare om kvalitet og lokal tilhørighet, men i stor grad også om den opplevelsen kunden har når de besøker de aktuelle bakeriene. Dette handler ikke minst om følelsen av å være i et lokalt bakeri, om varene som tilbys, om stemningen i lokalet og om hvem de treffer og hvordan dette oppleves. Dagens forbrukere er opptatt av historie og forankring, og dette er også en viktig del av en kundeopplevelse, sier juryleder Vigdis Myhre Næsseth.

Spennende bakerier – Juryen har fått en mangfoldig liste med bakerier av forskjellig størrelse; fra de aller minste håndverksbakeriene til store bakerikjeder med mange utsalg. De nominerte er i tillegg en god blanding av helt nyetablerte bakerier og bakerier med lang driftshistorie. I år har vi også fått med flere nisjebakerier som spesialiserer seg innenfor én kategori, sier jurylederen.

Juryen

Juryen består av følgende personer:

Vigdis Myhre Næsseth, bedriftsrådgiver/daglig leder, Fossekall as (juryleder)

Beret Mette Haga, rådgiver, Innovasjon Norge

Hilde Skotland Mortvedt, innovasjonsrådgiver og daglig leder, See New AS

Oddbjørn Roksvaag, redaktør Baker og Konditor / Bakeri.net, Vest Vind Media AS

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS