Fotograf
Fotograf

Inviterer til matfolkefest i Bergen

Gjør dere klare når Bergen Matfestival brer seg utover hele byen 2. og 3. september. I år inngår festivalen flere nye samarbeid for å skape en smakfull og inkluderende matfestival for alle.

I år brer Bergen Matfestival seg utover hele sentrum og inviterer til årets diggeste folkefest når produsentene og kokkene tar over byen. Festivalen finner du på Festplassen, Torgallmenningen, Torget, i Byparken og på alle festivalrestaurantene. Årets fokus har vært å skape en matfestival for alle. Derfor lanserer festivalen flere nye områder og arrangement, både før og under festivalen. Det er gratis inngang til de fleste festivalområdene.

Dette er noe av det du kan oppleve på Bergen Matfestival i år:

Lokalmatfest på Festplassen og Torgallmenningen

På Torgallmenningen og Festplassen får du smake det ypperste av mat og drikke som produseres i Vestland. Her kan du handle lokale grønnsaker, frukt og bær, og oster, kjøtt og sjømat direkte fra produsentene. Smak på spennende festivalretter som produsentene har utviklet sammen med eksepsjonelle kokker, og nyt grillmat rett fra pop-up scenen der nye aktører holder grillshow hver time. Lørdag er det duket for årets diggeste konkurranse når tre vestlandsfamilier skal kjempe om å lage den beste sjømatretten i Godfisk-konkurransen, «Sjømatfamilien». Har du lyst å være med? Meld deg på her innen 20. juli.

Festivalen åpnes på fredag med det vi håper vil være verdens største skillingsbolle på Torgallmenningen.

Piknik i Byparken og Bar Lokal

Midt på festplassen finner du «Bar lokal» med ekte festivalstemning og DJ. Der kan du utforske bredden av lokalprodusert drikke fra sider og øl til gin og akevitt. Nytt for årets arrangement er blant annet at Bergen Matfestival slår kreftene sammen med kulturarrangører som musikkfestivalen Vill Vill Vest. Dette vil du kunne oppleve i Byparken. Her kan du handle med deg en lokal piknik-kurv og nyte smakene til lyden av ny musikk fra moderne artister.

Matglede for barn og unge på Torgallmenningen

Under festivalen skal publikum få smake, sanse og lære. Ung Matfest er området for de mellom 6 og 15 år og her arrangeres det et stort spekter matglade aktiviteter. Her får de yngste festivalgjestene bli kjent med bredden av arter i havet, lære å lage mat utendørs og prøve nye smaker som tang og tare. Ung Matfest inviterer til kurs, quiz og nye happenings hver time. Her får hele familien kunnskap om maten som er bra for både kropp og klode.

«Lær fra de beste» i kursteltet på Torget

Fotograf
Fotograf

I kursteltet på Torget finner du smakskursene for deg over 18 år. Her du delta på spennende kurs, som «Grill, chill og sider» og bli inspirert av fremdragende kokker og produsenter. Lær å lage pizza fra kokkene på Bien, og bli inspirert med sjømaten fra tilreisende kokker fra internasjonale byer som i likhet med Bergen, har status som kreative gastronomibyer i UNESCO-nettverket.

Billetter til kursene finner du på Matfest.no/kurs.

Festival på restaurantene

Under festivalen vil over 30 restauranter ha festivalarrangement som viser deg unike, lokale smaker på en helt ny måte. Her vil du få møte de dyktige kokker, servitører og vinkelnere, og få oppleve kreative retter i fantastiske omgivelser. Det blir grillarrangement, «hjemme hos»-kurs og spenstige festivalmenyer for enhver smak. Restaurant Opus 16 tar for eksempel over veteranskipet Stord1 og kjører lokal Afternoon Tea til sjøs.

Arrangementene du må få med deg før festivalstart

Bergen Matfestival er en festival med hjerte for hele byen. Derfor brer festivalen seg utover, ikke bare over hele sentrum, men også på flere nye arenaer. Bli med på foredrag om mat i samfunnet på Bergen Offentlige Bibliotek, eller kanskje vil du heller dra på langbordsmiddag på Lystgården? Mat påvirker alle aspekt av livene våre, og det skal programmet til Bergen Matfestival gjenspeile ved å være en inkluderende festival som tenker bærekraft i sin aller bredeste forstand. Festivalen samarbeider en rekke dyktige aktører for å spre entusiasme i alle byens krinkler og kroker- også lenge før festivalen åpner fredag formiddag.

Her kan du se arrangementene du må få med deg før festivalstart:

Bergen Matfestival

Bergen Matfestival er en av Norges største lokalmatfestivaler. Festivalen er blitt den viktigste arenaen for presentasjon og salg av bærekraftig kortreist mat og drikke i Vestland. Her får publikum kjøpt og smakt på det beste som finnes av lokalmat og råvarer.

Matarena AS er eid av aktører fra sjømat- og landbruksnæringen, og er en kompetansearena og koblingsboks for lokalmat i Hordaland/ Vestlandet på tvers av blå og grønn sektor. Vi er tett på aktørene og råvarene og har som formål å utvikle og formidle kunnskap om bærekraftige produkter fra sjø og land. Matarena AS drifter også sjømatnettverket ¨Smak av kysten¨.

Her kan du se aktørene som deltar på Bergen Matfestival.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS