Bølgen & Moi til Flesland

I tilbudskonkurransen for servering på Bergen Lufthavn, Flesland har HMSHost-Umoe F&B Company vunnet seks nye kontrakter. Blant annet kommer Bølgen & Moi til flyplassen.

Publisert
Fra signeringen på Bergen Lufthavn Flesland. Fra venstre Walter Seib, Aina Tysse, Ronny Gjøse og Aslak Sverdrup.

De reisende vil få et variert og spennende tilbud i den nye terminalen, som åpner i august 2017. Selskapet vil åpne følgende konsepter på lufthavnen; Bølgen & Moi Food Garage, Fiskeriet, Starbucks, Alti´tude, og On the Fly i innenlands-terminalen, og Pronto Fast & Convenient i Helikopterterminalen.

– Vi gleder oss til samarbeid med HMSHost-Umoe F&B Company. Deres restaurantkonsepter vil bidra til at serveringstilbudet på Bergen lufthavn, Flesland blir variert og spennende når dørene åpner til den nye terminalen, uttaler Aslak Sverdrup, lufthavndirektør på Bergen lufthavn, Flesland, i en pressemelding.

Ronny Gjøse og Trond Moi.

Bølgen & Moi Food Garage til Flesland

– Det er spesielt gledelig at Bølgen & Moi Food Garage kommer til lufthavnen. Trond Moi har vært med i hele utviklingsprosessen av konsept, mat og menyer, sier adm. direktør Ronny Gjøse.

– Visjonen for den nye terminalen er «Vingespenn» og da er Trond Moi, med sin matfilosofi og tilnærming til smaksopplevelser midt i blinken. Med sin brede erfaring som restauratør, internasjonal kokkeerfaring og lidenskap for råvarer fra inn- og utland vil Bølgen & Moi Food Garage overraske og glede de reisende på Flesland Lufthavn, sier Gjøse.

– Jeg gleder meg til å åpne Bølgen & Moi Food Garage på Flesland Lufthavn, og komme tilbake til byen som jeg har mye gode minner fra! Her kan jeg utfolde den folkelige og gode matfilosofien min med gode internasjonale og lokale retter basert på de beste av råvarer fra regionen. Bølgen & Moi burger og alle våre andre gode småretter er tilbake med innslag av lokale mattradisjoner, og retter som prinsefisk og fiskesuppe med vår egen vri. Food Garage blir et bugnende matfat der man blir lett fristet av flotte råvarer tilberedt av våre kokker i et åpent kjøkken, sier Trond Moi.

Fisk og sjømat

Fisk og sjømat har alltid stått sentralt i Bergen som by, og for Vestlandet som region.

Fiskeriet er et varemerke med lang fartstid i Norge, og er kjent for sin høye kvalitet og bærekraftige sjømat. Og her skal vi selvsagt samarbeide med lokale leverandører. Med sitt moderne Skandinaviske design og sine vestnorske produkter passe restauranten perfekt inn på Bergen lufthavn, Flesland. Her kan de reisende føle seg hjemme, og dette vil bli et favorittsted for mange.

– Fiskeriet blir en restaurant vi er stolte av å kunne tilby. Vestlandet har alltid vært opptatt av, og er kjent for sjømat, og derfor er dette konseptet viktig for regionens identitet. Vi vet at mange passasjerer ønsker sunne alternativer når de er på reise og tror også at Fiskeriet blir populært blant turister som vil smake og kjøpe med seg norske delikatesser, forteller Aina Tysse, sjef forretningsutvikling på Bergen lufthavn, Flesland.

Åpning 17. august 2017

– Kontraktene er signert, men det er nå jobben egentlig begynner. Det er mye detalj-arbeid som gjenstår og det blir helt sikkert hektisk, men jeg tror jeg snakker for alle i HMSHost-Umoe F&B Company når jeg sier at vi gleder oss veldig til å åpne serveringsstedene og overraske de reisende med spennende matopplevelser og smaker innenfor sikkerhetskontrollen, sier Ronny Gjøse, administrerende Direktør HMSHost-Umoe F&B Company AS. Offisiell åpning er 17. august 2017.

Dette er spisestedene HMSHost Umoe F&B Company vil tilby på Flesland:

Avgang innland:

Bølgen & Moi Food Garage

Bølgen & Moi Food Garage er Bølgen & Moi Brasseries frodige og rampete lillebror. Konseptet er spesielt utviklet for et travelt flyplassmiljø og har som mål å levere uventede, pikante og velsmakende matopplevelser. Food Garage-designet er uformelt, reisevennlig og lekent, med et varmt og innbydende uttrykk krydret med sitater som del av restaurantens interiør Samarbeidet mellom Trond Moi og HMSHost-Umoe F&B Company gjør det mulig å kombinere lang driftserfaring på flyplass med Trond Moi matfilosofi, som handler om å tilby spennende, leken og uhøytidelig kvalitetsmat.

Fiskeriet

Fersk fisk og sjømat tilberedt mens du ser på, servert i hyggelige omgivelser. Her er det unike fra Fiskeriet på Youngstorget videreført; «verdensberømt» Fish & Chips, lune fiskekaker, rause rekesmørbrød, fiskesuppe og andre godsaker fra havet. Ønsker du å ta med noen smakebiter hjem, så tilbyr Fiskeriet et mindre utvalg produkter som er enkle å ta med videre på reisen, blant annet egenprodusert røykelaks og deilige hjemmelagede sauser til fisk og sjømat. Her kan du nyte herlige retter fra havet med utsikt mot flystripen, eller med utsikt helt ut mot fjorden i sittearealer i 2. etasje.

Alti´tude

En lun og trivelig bar er det perfekte stedet for å starte reisen. Alti’tude bar er inspirert av det glade, positive og varme folket i regionen, detaljene i arkitekturen og den myke, mosekledde naturen. Dette står i sterk kontrast til det skiftende været og de utfordrende omgivelsene vestlendingene lever med i hverdagen. Lokalt og godt øl fra flere av de spennende håndverks-bryggeriene vil stå sentralt på menyen, i et for øvrig bredt øl-sortiment.

Starbucks

Starbucks er verdens største kaffekjede og en av verdens sterkeste merkevarer, og har siden 1971 vært opptatt av rettferdig handel og brenning av verdens beste arabica-kaffe. Når de reisende kommer gjennom sikkerhetskontrollen og har anledning til å stresse ned og se fremover mot resten av reisen, så kan en perfekt kopp kaffe og en velsmakende snack bidra til å gjøre dagen bedre. Starbucks ligger sentralt plassert med flotte sittearealer som vender mot flystripen, og for å få enda bedre utsikt så kan du bevege deg opp i 2. etasjen som gir deg utsikt mot fjorden.

On the Fly

On the Fly vil tilby ferskbrygget kaffe, kalde drikker og enkle sandwicher og retter fra On the Fly, et moderne og behovsrettet automatkonsept for de reisende.

I Helikopterterminalen kommer et kiosk/convenience konsept spesielt utviklet for terminalen, som serverer nytraktet kaffe, snacks, sandwicher, baguetter, varme retter og et spesialutviklet utvalg varme, tradisjonelle norske retter til de reisende offshore. I tillegg tilbyr vi smaksrike og praktiske måltidsløsninger som salater, wraps, juicer, smoothier og frukt til de som ønsker et sunnere alternativ.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)


«Nye» Bergen Lufthavn, Flesland

Dagens flyterminal ble opprinnelig bygget for 2,8 millioner passasjerer. Siden har den gjennomgått utvidelser og tilpasninger til dagens sikkerhetskultur. I dag flyr mer enn 6 million til eller fra flyplassen i løpet av et år.
 
Løsningen ble å bygge en helt ny flyterminal med større fleksibilitet og en skalerbar form, med en kapasitet på 7,5 millioner reisende per år.
 
«Nye» Flesland lufthavn vil åpne 17. august 2017.

HMSHost-Umoe F&B Company

HMSHost-Umoe F&B Company er et joint venture selskap eiet av Umoe Restaurants og HMS Host International, som utvikler og drifter serveringskonsepter på flyplasser i det norske markedet.

Selskapet er nyetablert som et resultat av vellykket utfall av anbudskonkurransen på Oslo Lufthavn i 2015. 

Selskapet har i dag serveringssteder på sju lufthavner i Norge, og vil åpne 10 nye konsepter på Oslo Lufthavn, Gardermoen i 2017, i tillegg til de nye konseptene på Bergen lufthavn, Flesland.

Umoe Restaurants AS

Umoe Restaurants AS er Norges ledende serveringskjede med nærmere 9000 ansatte fordelt på 330 restauranter og kafeer i Norge, Danmark og Sverige. Selskapets datterselskaper er Peppes Pizza AS, King Food AS og King Food AB (Burger King), American Bistro Scandinavia, American Bistro AB, TGI Friday's, Starbucks og Blender AS, som er spesialister på å utvikle og drive spisekonsepter på kjøpesentre.

HMSHost International

HMSHost er verdensledende når det gjelder å skape shopping- og spisesteder for trafikknutepunkter og er en del av Autogrill, som er en av verdens største aktører innen mat og drikkekonsepter. HMSHost driver i dag serveringsvirksomhet på over 100 lufthavner over hele verden og har en betydelig konseptportefølje bestående av egne brands og internasjonale avtaler med kjente brands og varemerker.

HMSHost har i dag sitt hovedkontor på Schiphol lufthavn, Amsterdam hvor de styrer all drift i Europa, Midtøsten og Asia.

 

Powered by Labrador CMS