André Jørgensen fra Stine Sofie-senteret og Bezaneta Batalevic fra Nortura delte seieren i NM i maskinoppvask 2020. (Foto: Morten Holt)

Delte seieren i NM i maskinoppvask 2020

For aller første gang klarte ikke dommerne å skille de to beste i NM i maskinoppvask. Dermed ble det delt seier mellom André Jørgensen fra Stine Sofie-senteret og Bezaneta Batalevic fra Nortura.

De tre beste i NM i maskinoppvask 2020. (Foto: Morten Holt)

De oppnådde begge 270 poeng i finalen, og det var også jevnt bak de to. Bronsevinner, for øvrig tittelforsvarer fra 2017, Ketil André Andreassen fra Restaurantassistanse fikk 260 poeng, mens Krittyavee Raksapon fra Mortens Kro på fjerdeplass fikk 250 poeng.

Pågått hele uka

André Jørgensen fra Stine Sofie-senteret i aksjon. Debuten i NM i maskinoppvask endte med seier. (Foto: Morten Holt)

Det har vært innledende runder på Smak-messen på Norges Varemesse både tirsdag, onsdag og torsdag – med avsluttende finalerunder fredag.

I tillegg til de fire nevnte, var også Imad Al-Khalilli fra DS Louise og Cecilia Sandvold fra Mortens Kro med i finalerunden. Det var for øvrig Al-Khalilli som oppnådde aller høyest poengsum i den innledende runden.

Mortens Kro med mange deltakere

Krittyavee Raksapon var en av mange deltakere Mortens Kro. "Kritt" endte på fjerdeplass i NM i maskinoppvask 2020. (Foto: Morten Holt)

I år ble NM i maskinoppvask arrangert for sjette gang, og det har aldri tidligere vært så stor interesse rundt konkurransen, med mange deltakere fra flere kanter av landet. Likevel er det verdt å nevne Mortens Kro, som hadde med totalt fire deltakere. To av dem endte i de avgjørende finalerundene fredag.

I tillegg var det Gjelleråsen-kroa som dominerte på tilskuerplass!

– Påmeldingen til NM 2020 ble gjort tilgjengelig allerede våren 2018, og dette er nok grunnen til at vi har fått så mange påmeldinger denne gangen. Store deler av bransjen er med, og nesten hele landet fra nord til sør er representert, sier Joe Harald Strand, daglig leder i BFSN, som er hovedarrangør.

Søkelys på hygiene på kjøkkenet

De to finalistene i aksjon. Bezaneta Batalevic (nærmest) fra Nortura og André Jørgensen bak. (Foto: Morten Holt)

– For oss i BFSN er det aller viktigste med denne konkurransen å sette søkelyset på hygiene i kjøkkenet, og samtidig løfte frem en arbeidsgruppe og en oppgave som det ofte blir tatt for lett på i forhold til opplæring, sier Strand.

Saken fortsetter under bildet

Tittelforsvarer Ketil A. Andreassen fra Restaurantassistanse endte på bronseplass i 2020. (Foto: Morten Holt)

Thomas Leikvoll var nok en gang konferansier for NM i maskinoppvask, denne gang for femte gang.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS