I dag, fredag 8. desember, er det 100 dager til Bocuse d'Or Europe arrangeres i Trondheim.
I dag, fredag 8. desember, er det 100 dager til Bocuse d'Or Europe arrangeres i Trondheim.

100 dager til tidenes Bocuse d’Or-fest i Trondheim

Trondheim teller dagene til de er vertsby for verdens tøffeste kokkekonkurranse, Bocuse d’Or Europe, 19. og 20. mars 2024. Dette markeres med stunt og kokkeluejakt i desember.

I dag, fredag 8. desember, er det 100 dager til konkurransen, og allerede nå er 70 prosent av billettene er solgt. 

Unge kokker serverer

Før kokker og heiagjenger fra 20 land inntar Trondheim Spektrum, får trøndere en forsmak på konkurransen, når unge kokker på toppnivå inntar julemarkedet i Trondheim sentrum for å servere kulinariske smakebiter.

Det er de fire unge kokkene Fredrik Totland (Speilsalen Britannia Hotel), Ingrid Aas (Kraft Bodega), Thorvald Gabestad Nørsett (Le Bistro) og Ivar Follinglo Moe (Fagn) som står for maten.

– De unge kokkene som dere møter representerer den kommende generasjonen av kokker vi har å by på. Trondheim er kjent for å fostre gastronomiske talenter og Fredrik, Ingrid, Ivar og Thorvald er svært gode eksempler på at det koker i undergrunnen, sier prosjektleder for Bocuse d’Or Europe May Britt Hansen.

Kulinariske smakebiter blir servert på julemarkedet på torget mellom 11.00 og 13.00.

Fredrik Totland og Ingrid Aas har tidligere vunnet gull i nordisk kokkemesterskap for lærlinger i april 2022. Ivar Follinglo Moe vant beste prisen som beste commis (assistentkokk) under Årets unge kokk i september i år, mens Thorvald Gabestad Nørsett ble kåret til Årets kokketalent i 2021 av NKL. 

Hattejakt i Trøndelag 

Som en del av nedtellingen til Bocuse d’Or Europe har arrangørene gjemt kokkeluer flere steder i fylket. 

Fra 8. til 15. desember kan alle være med på jakten. De som finner en kokkelue, tar en selfie med den på, og tagger konkurransen kan bli med i trekningen av gratisbilletter til folkefesten i Trondheim spektrum 19. og 20.mars

– Det er bare å følge med på sosiale medier hvor vi vil legge ut hint om hvor kokkeluene befinner seg, forteller Hansen.

Det er plassert totalt 10 kokkehatter på ulike lokasjoner.

Fem av disse er i Trondheim, mens resten er spredt til Røros, Frøya, Namsos, Inderøy og Rissa. Kokkeluene er synlig plassert på ulike steder og inneholder en QR-kode med videre instruksjoner.

To vinnere er også med i trekningen av overnatting på Britannia Hotell. 

Bare 1000 billetter igjen 

Av de over 3000 tilskuerne det er plass til i Trondheim Spektrum, er det kun 1000 billetter igjen. 

Arrangørene lover folkefest når kokkene inntar byen og de har også invitert inn flere skoleklasser og 400 elever fra mat- og restaurantfaglinjen i Trøndelag. Det er et mål for arrangøren at de kan bidra til at flere velger kokkeyrket, og prosjektleder ønsker at konkurransen kan inspirere unge kokkespirer til å velge seg en fremtid ved grytene.

– Å se kokker komme inn på en arena til dundrende musikk og en kakofoni av kubjeller viser hvor spennende kokkeyrket kan være, sier Hansen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS