
Årets kokk-kandidat: Rasmus Johnsen Skoglund
Tirsdag 12. september skal det avgjøres. I dagene som kommer kan du bli mer kjent med deltakerne i Årets kokk 2017, der vinneren blir Norges nye Bocuse d’Or-kandidat. I dag: Rasmus Johnsen Skoglund
Vi presenterer kandidatene i den rekkefølgen de starter i Mathallen, og tredjemann ut er Rasmus Johnsen Skoglund.

Kjøkken nummer 3: Rasmus Johnsen Skoglund
Kandidat: Rasmus Johnsen Skoglund.
Alder: 27
Opprinnelig fra: Bodø
Arbeidssted: Mat og menyansvarlig for AMJ management i Bodø.
Commis: Tony Allene Ghetachew, lærling på Tango bar & kjøkken i Stavanger.
Coach: Nicolai Lundsgaard, kjøkkensjef Det kongelige hoff i Oslo.
Les også: Årets kokk-kandidat Christian A. Pettersen

Les også: Årets kokk-kandidat Geir Magnus Svae
Har vunnet Arktisk kokk

Rasmus Johnsen Skoglund er fra Bodø, men bor for tiden i Stavanger. Han har en stor lidenskap for nytenking og «glemte» råvarer. Selv om det meste av hans konkurranseerfaring er fra mindre arenaer, holder han seg alltid oppdatert på alt som skjer i konkurranser i både Norge og internasjonalt.
Han kan smykke seg med førsteplasser i lærlingecup for Salten og omegn i både 2007 og 2008, og i 2009 vant han sølv i Norgescup. I 2012, da han arbeidet i restaurant LystPå, vant han «Arktisk kokk».

I lære hos Trond Svendgård
Johnsen Skoglund var lærling ved restaurant Svendgårds i Bodø, der han også arbeidet som kokk frem til 2010. Svendgårds ble i sin tid etablert av Trond Svendgård, som var Charles Tjessems gull-commis i 2003 og som nå er en del av The Flying Culnary Circus.
De inspirerende historiene om bragden lå i veggene der. Etter læretiden dro han til Stavanger og har der blant annet jobbet som soussjef ved NB Sørensen Annen Etage, og som kjøkkensjef ved Fish & Cow. Sommeren 2016 åpnet han pop up-restauranten Turisthytta 2016 i Bodø.

– Konkurranser trigger meg
– Bocuse d´Or er den mest personlige måten å konkurrere på. Der er det matstil, identitet og personlighet som teller. Man får muligheten til å representere landet på sin egen måte. Det trigger meg, sier 27-åringen.
Rasmus Johnsen Skoglund gikk på kokkeskolen i Bodø sammen med to av konkurrentene, Øyvind Bøe Dalelv og Christian A. Pettersen.
Saken fortsetter under bildet
Les enda mer på Bocusedornorge.no
Les også: Rasmus Johnsen Skoglund ble «Arktisk kokk 2012»
Les også: Klare for å bli Norges neste Bocuse d'Or-kokk
Her kan du se Rasmus Johnsen Skoglunds plakat til Årets kokk 2017