Rasmus Johnsen Skoglund. (Foto: Morten Holt)

Årets kokk-kandidat: Rasmus Johnsen Skoglund

Tirsdag 12. september skal det avgjøres. I dagene som kommer kan du bli mer kjent med deltakerne i Årets kokk 2017, der vinneren blir Norges nye Bocuse d’Or-kandidat. I dag: Rasmus Johnsen Skoglund

Publisert

Vi presenterer kandidatene i den rekkefølgen de starter i Mathallen, og tredjemann ut er Rasmus Johnsen Skoglund.

Rasmus Johnsen har med seg coach Nicolai Lundsgaard (til venstre) og commis Tony Allene Ghetachew i kampen om Årets kokk-trofeet. (Foto: Morten Holt)

Kjøkken nummer 3: Rasmus Johnsen Skoglund

Kandidat: Rasmus Johnsen Skoglund.

Alder: 27

Opprinnelig fra: Bodø

Arbeidssted: Mat og menyansvarlig for AMJ management i Bodø.

Commis: Tony Allene Ghetachew, lærling på Tango bar & kjøkken i Stavanger.

Coach: Nicolai Lundsgaard, kjøkkensjef Det kongelige hoff i Oslo.

Les også: Årets kokk-kandidat Christian A. Pettersen

Rasmus Johnsen Skoglund er en av tre nordnorske kokker i finalen av Årets kokk 2017. (Foto: Morten Holt)

Les også: Årets kokk-kandidat Geir Magnus Svae

Har vunnet Arktisk kokk

Rasmus Johnsen Skoglund i samtale med Karl Erik Pallesen, som er coach for Skoglunds kamerat og konkurrent Christian A. Pettersen. Til venstre faglig leder Gunnar Hvarnes. (Foto: Morten Holt)

Rasmus Johnsen Skoglund er fra Bodø, men bor for tiden i Stavanger. Han har en stor lidenskap for nytenking og «glemte» råvarer. Selv om det meste av hans konkurranseerfaring er fra mindre arenaer, holder han seg alltid oppdatert på alt som skjer i konkurranser i både Norge og internasjonalt.

Han kan smykke seg med førsteplasser i lærlingecup for Salten og omegn i både 2007 og 2008, og i 2009 vant han sølv i Norgescup. I 2012, da han arbeidet i restaurant LystPå, vant han «Arktisk kokk».

Rasmus Johnsen Skoglund er en store outsideren i finalen. (Foto: Morten Holt)

I lære hos Trond Svendgård

Johnsen Skoglund var lærling ved restaurant Svendgårds i Bodø, der han også arbeidet som kokk frem til 2010. Svendgårds ble i sin tid etablert av Trond Svendgård, som var Charles Tjessems gull-commis i 2003 og som nå er en del av The Flying Culnary Circus.

De inspirerende historiene om bragden lå i veggene der. Etter læretiden dro han til Stavanger og har der blant annet jobbet som soussjef ved NB Sørensen Annen Etage, og som kjøkkensjef ved Fish & Cow. Sommeren 2016 åpnet han pop up-restauranten Turisthytta 2016 i Bodø.

Team Johnsen Skoglund er klar for Årets kokk 2017. (Foto: Morten Holt)

– Konkurranser trigger meg

– Bocuse d´Or er den mest personlige måten å konkurrere på. Der er det matstil, identitet og personlighet som teller. Man får muligheten til å representere landet på sin egen måte. Det trigger meg, sier 27-åringen.

Rasmus Johnsen Skoglund gikk på kokkeskolen i Bodø sammen med to av konkurrentene, Øyvind Bøe Dalelv og Christian A. Pettersen.

Saken fortsetter under bildet

Les enda mer på Bocusedornorge.no

Les også: Rasmus Johnsen Skoglund ble «Arktisk kokk 2012»

Les også: Klare for å bli Norges neste Bocuse d'Or-kokk

Her kan du se Rasmus Johnsen Skoglunds plakat til Årets kokk 2017

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS