Kjøkkenene til Årets kokk 2017 er klare. Det er også en gedigen storskjerm, der publikum kan følge med på detaljer på de fem forskjellige kjøkkenene. (Foto: Morten Holt)

Siste finpussen før Årets kokk 2017

I tillegg til de fem deltakernes siste finpuss og forberedelser, er det mye som skal på plass før finalen av Årets kokk 2017 skal arrangeres i Mathallen i morgen. Skjorter skal strykes, og kjøkken og tribuner skal bygges opp i løpet av kvelden.

Publisert
Lærling Miriam Dale hos Kulinarisk Akademi sørger for at en av ekspertkommentatorene under Årets kokk 2017, Harald Osa, får en nystrøket og klar kokkeskjorte til finalen tirsdag. Til venstre restaurantsjef for KA i Mathallen, Michael Sommarset. (Foto: Morten Holt)

– Det står litt på hodet her nå, men det alltid ebn glede og en fryd å få arrangere denne konkurransen. Det er nesten som Mathallens 17. mai-feiring, sier daglig leder for Mathallen, Frode Rønne Malmo.

Sentrale personer i Mathallen; Sverre Landmark og Frode Rønne Malmo hos Aspelin Ramm. (Foto: Morten Holt)

Han har ledet Mathallen fra starten for snart fem år siden, og morgendagens finale er den tredje Årets kokk-finalen som arrangeres på Vulkan.

I ettermiddag og kveld er det full aktivitet i Mathallen. De forskjellige kjøkkenene skal settes opp, og tribuneplass til 500 skal på plass før konkurransen starter klokka 10 tirsdag 12. september.

Les også: 100 000 kroner til vinneren av Årets kokk 2017

Det er snart klart for Årets kokk-fest i Mathallen. (Foto: Morten Holt)

Pågår i seks timer og 40 minutter

Klare for stryking! (Foto: Morten Holt)

Første deltaker, Christian A. Pettersen, starter klokka 10.00. Deretter skal Geir Magnus Svae, Rasmus J. Skoglund, Øyvind Bøe Dalelv og Filip A. Bendi starte med 10 minutters mellomrom. Fra klokka 15 leveres første sjømatrett. Den siste kjøttretten fra Bendi leveres klokka 16.40.

Se når hver enkelt deltaker starter, og når de skal levere sine retter, lengre ned i saken.

Les også: Deltakerne med pulsmåler i Årets kokk-finalen

Les også: Klare for å bli vår neste Bocuse d’Or-kandidat

Innerå og Hjeltnes er konferansierer

Rasmus Johnsen Skoglund (fra venstre), Geir Magnus Svae, Christian André Pettersen, Øyvind Bøe Dalelv og Filip August Bendi kjemper tirsdag 12. september om den gjeve Årets kokk-tittelen, som gir Bocuse d'Or-plass. (Foto: Morten Holt)

Det hele skal ledes av konferansierene, kokken Kari Innerå og Arne Hjeltnes, mens kokk Harald Osa og designer Katinka von der Lippe skal stå for ekspertkommentarene under konkurransen, som skal streames på Bocusedornorge.no.

Saken fortsetter under bildet.

Kjøkken nummer 1: Christian André Pettersen

Kandidat: Christian André Pettersen.

Alder: 28

Opprinnelig fra: Bodø

Arbeidssted: Kjøkkensjef på Restaurant Mondo i Sandnes.

Commis: Kim Iamram, kokk på ReNaa i Stavanger.

Coach: Karl Erik Pallesen, medeier og daglig leder for Fisketorget i Stavanger.

Starter: 10.00

Levering sjømat: 15.00

Levering kjøtt: 16.00

Les også: Årets kokk-kandidat Christian A. Pettersen

Kjøkken nummer 2: Geir Magnus Svae

Kandidat: Geir Magnus Svae.

Alder: 42

Opprinnelig fra: Vestfold

Arbeidssted: Konsernkjøkkensjef for Bølgen & Moi AS.

Commis: Henrik Falkensten, kokk og pastrychef på Bølgen & Moi Tjuvholmen i Oslo.

Coach: Christer Rødseth, kjøkkensjef på Vaaghals i Oslo.

Starter: 10.10

Levering sjømat: 15.10

Levering kjøtt: 16.10

Les også: Årets kokk-kandidat Geir Magnus Svae

Kjøkken nummer 3: Rasmus Johnsen Skoglund

Kandidat: Rasmus Johnsen Skoglund.

Alder: 27

Opprinnelig fra: Bodø

Arbeidssted: Mat og menyansvarlig for AMJ management i Bodø.

Commis: Tony Allene Ghetachew, lærling på Tango bar & kjøkken i Stavanger.

Coach: Nicolai Lundsgaard, kjøkkensjef Det kongelige hoff i Oslo.

Starter: 10.20

Levering sjømat: 15.20

Levering kjøtt: 16.20

Les også: Årets kokk-kandidat Rasmus Johnsen Skoglund

Kjøkken nummer 4: Øyvind Bøe Dalelv

Kandidat: Øyvind Bøe Dalelv

Alder: 27

Opprinnelig fra: Bodø

Arbeidssted: Soussjef på Statholdergaarden i Oslo.

Commis: Aron Espeland, kokk på Vaaghals i Oslo.

Coach: Even Ramsvik, daglig leder Lava Oslo.

Starter: 10.30

Levering sjømat: 15.30

Levering kjøtt: 16.30

Les også: Årets kokk-kandidat Øyvind Bøe Dalelv

Kjøkken nummer 5: Filip August Bendi

Kandidat: Filip August Bendi

Alder: 28

Opprinnelig fra: Stavanger

Arbeidssted: Kjøkkensjef på N.B. Sørensen Annen Etage i Stavanger.

Commis: Håvard André Josdal Østebø, kokk på Restaurant Mondo i Sandnes.

Coach: Adrian Løvold, kjøkkensjef på Sabrura Sticks and Sushi i Trondheim.

Starter: 10.40

Levering sjømat: 15.40

Levering kjøtt: 16.40

Les også: Årets kokk-kandidat Filip A. Bendi

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS