Fem kokker er plukket ut til å konkurrere i finalen av Årets Kokk 2017 – der vinneren blir Norges neste Bocuse d’Or-kandidat. Her kan du se hvilke retter de gikk videre med.
Morten HoltMortenHolt
Publisert
Annonse
Annonse
Christian Andre Pettersen, Øyvind Bøe Dalelv, Filip August Bendi, Geir Magnus Svae og Rasmus Johnsen Skoglund kom gjennom Bocuse d’Or-akademiets trange nåløye, og skal kjempe om tittelen Årets Kokk 2017.
Vinneren av Årets Kokk 2017 i Mathallen 12. september, blir Christopher W. Davidsens etterfølger, og skal representere Norge i Bocuse d’Or Europe i Italia i 2018 og Bocuse d’Or i Lyon i 2019.
Kandidatene er vurdert på bakgrunn av en innsendelsesoppgave, der de ble bedt om å presentere tre personlige oppskrifter: En hovedrett «surf and turf» med Lerstangkylling fra Norsk Gårdsand, kombinert med enten norsk sjøkreps, kaldtvannsreker eller kongekrabbe, en smårett med beter fra Hasle Gård i Vestfold og en ganefryd med tørrfisk fra Lofoten.
Foto: Stian Broch
Under kan du se bidragene (hovedretten «Surf and turf» og småretten med beter) fra de fem deltakerne.
Øyvind Bøe Dalelv
Surf & Turf – «Lerstangkylling og sjøkreps»
Surf and Turf - piece
2 stk Lerstangkylling
4 stk ferske store sjøkreps
Estragonfarse
300 g kylling
1 egg
250 g fløte
8 g potetmel
11 g Salt
20 g estragon
Smør til steking.
Sprøtt kyllingskinn og confiterte lår med trøffel
Skinn fra to stk hele kylling
4 stk lerstang kyllinglår
Solsikkeolje
2 stk hvitløk
5 stk timian kvister
Salt og pepper
Sort trøffel
30 g smør
45 g fløte
Persille
Estragonsjy
300 gram sjalottløk
300 gram sellerirot
300 gr gulrot
3 dl redusert kalvekraft og 3 redusert kyllingkraft
2 dl hvitvin
Salt og sitron og 40 gr estragon
Rødbet i variasjon
3 stk rødbet
Havsalt
100 g eplesidereddik
200 g sukker
150 g vann
150 g eplejuice
Selleri og trøffel
3 stk sellerirrot
250 g melk
250 g fløte
10 g agar
olivenolje
Sort Pepper
Sort trøffel og trøffelolje.
Kål, kål, kål
1 pk rosettkål
1 stk spisskål
2 egg
Foto: Stian Broch
25 g smør
40 g fløte
salt og pepper
Beterett – «Variasjon av beter fra Hasle gård»
Syltet gulbet
2 stk gulbet
100 g eplecider eddik
200 g sukker
150 g vann
150 g eplejuice
Rødbetgele
8 dl rødbetjuice
1 dl hvitvinseddik
20 g sukker
13,5 g agar
Fyll til rødbetgelé
250 g kremost
250 g chevre
125 g valnøtter
50 g spissmorkel
1 stk sitron
Salt og pepper
Rødbet og persillesaus
3 dl rødbetjuice
25 g hvitvinseddik
25 g sukker
Foto: Arve Serigstad
Salt og pepper
Foto: Arve Serigstad
200 g kruspersille
50 g spinat
4 dl solsikkeolje
Filip A. Bendi
Surf & Turf – «Chicken and crayfish»
Lerstangkylling fra Norsk Gårdsand i Revetal Trøffel Fløte Egg Mandelpotet Brokkoli Minigulrot fra Brimse Melk Smør Sjøkreps Estragon Salt Hvit pepper Sitron Lime Hvitvin Solsikkeolje Olivenolje