Illustrasjonsfoto: yayimages.com

Nye Bocuse d’Or-barrierer brytes

Nye barrierer brytes i norsk Bocuse d’Or-historie. For første gang skal en kokk fra nord representere Norge. Men når ser vi den første norske kvinnen i konkurransen?

Publisert

Lederartikkelen er hentet fra Horeca 6/2017:

Da Christian A. Pettersen vant Årets kokk i september – ble det samtidig klart at bodøværingen skal være Norges deltaker i Bocuse d’Or, verdens desidert mest prestisjetunge kokkekonkurranse.

I denne utgaven forteller Pettersen (side 16) at han skal bruke Nord-Norge og nordnorske råvarer og teknikker for alt det er verdt i Bocuse d’Or Europe neste år og i den store finalen av Bocuse d’Or i 2019.

Nylig ble NM i kokkekunst arrangert i Bergen. Dyktige Kjell Patrick Ørmen Johnsen fra Drammen, som arbeider i Restaurant Credo i Trondheim, vant en fortjent seier etter å ha imponert dommerne.

Like hyggelig var det å se at 20-årige Runa Kvendseth fra Oslo kapret sølvmedaljen. Det er den beste kvinnelige prestasjonen i Årets kokk siden Kari Innerå tok medalje i samme valør for 10 år siden (Innerå tok også bronse i 2005). Siste og eneste kvinnelige seier i konkurransen kom i 1998 ved Beathe Hals.

Etter mange år uten kvinnelig medalje, har vi sett markant kvinnelig fremgang i konkurransen de siste årene. Reneé B. Fagerhøi ble nummer tre i 2013 og 2014, mens Lene R. Kjøde sikret bronsen både i 2015 og 2016. Nå tok Kvendseth enda et steg opp på pallen.

I fjor var Kvendseth commis da årets sølvvinner i Årets kokk, Øyvind Bøe Dalelv, vant gullet i NM. Det viser rask utvikling og fremgang for den talentfulle Statholdergaardenkokken. I tillegg til Kvendseth, var det også to andre kvinner, Caroline Øverland og Frida Netland Berge, med i NM-finalen.

Kanskje ser vi snart en kvinnekokk som også skal være med å kjempe om den norske Bocuse d’Orplassen?

Morten Holt
Redaktør

Les mer om Horeca 6/2017 her

Horeca kommer ut sju ganger i året, og er bransjens klart ledende ledertidsskrift - uunnværlig for proffene som ønsker å oppdatere seg på feltene organisasjon, ledelse, drift og konsept.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS