Den estiske design-studenten Hannes Lung står bak konseptet som skal løse fremtidens utfordringer for et sunt og bærekraftig kosthold.

Electrolux Ideas Lab-vinner kåret: Se hva du spiser

«WatchYourself», heter konseptet som vant den globale idé-konkurransen Electrolux Ideas Lab. Den estiske design-studenten Hannes Lung står bak konseptet som skal løse fremtidens utfordringer for et sunt og bærekraftig kosthold.

Publisert

Ideen er like genial som den er enkel. Et utvidet smart-armbånd som skanner maten fra butikkhyllen og projiserer sunne og bærekraftige oppskrifter rett i håndflaten.

Hvordan kan vi inspirere folk til å nyte smakfull, sunnere og mer bærekraftig hjemmelaget mat i fremtiden? Dette var utfordringen deltakerne skulle løse under årets Electrolux Ideas Lab. Flere hundre bidrag ble levert inn og om lag 40 000 personer stemte frem ti finalister blant 50 delfinalister fra 27 land. En fagjury med eksperter fra Electrolux plukket ut vinneren.

Inspirere til et bedre og sunnere kosthold

Watch Yourself er et konsept som skal forenkle matinnkjøp og samtidig inspirere til et bedre og sunnere kosthold. Som vinner av konkurransen mottar Lung en pengepremie på 10 000 Euro og en invitasjon til en eksklusiv uke i Stockholm. Her vil Lung få en spennende mulighet til å møte ledere og eksperter fra Electrolux og bygge nettverk med nyskapende virksomheter fra Skandinavias mest vellykkede oppstartsbedrifter.

Electrolux Ideas Lab ble arrangert for første gang i år. Jurymedlem og Chief Marketing Officer i Electrolux, Mary Kay Kopf forteller at engasjementet og oppslutningen har vært over all forventning.

– Dette har gitt Electrolux en unik mulighet til å engasjere og inspirere folk over hele verden til en sunnere livsstil og bærekraftig kosthold, sier hun i en pressemelding.

– Vinnerkonseptet har sjarmert oss med sin helhetlige tilnærming til utfordringen. Vinneren var dessuten i stand til å sette seg inn i situasjonen til forbrukere og løste åpenbare utfordringer knyttet til matinnkjøp og en travel hverdag. «WatchYourself» er noe alle travle foreldre ville elske å ha.

Høyt nivå blant årets finalister

Electrolux Ideas Lab fikk inn mange kreative og innovative bidrag. Flere av ideene tok utgangspunkt i dagens digitale trender, blant annet 3D printing og ulike mobilapplikasjoner. Trendene knyttes opp til aktuelle bruksområder, blant annet kreative oppskriftsamlinger og nyskapende ideer for produktutvikling.

– Det var flott å se hvor relevante ideene var for målgruppen, og som virkelig imøtekommer et behov hos forbruker, sier jurymedlem Mona Abbasi som også er Vice President for 360 Consumer Experience og Brand i Electrolux.

Finalistene

De ni andre finalistene var:

You Cook

En smarttelefon-app laget for å motivere folk til å lage deilige retter med ingredienser de allerede har hjemme. Se bidraget her.

VegiPrinter

Et matprinter som fremmer et plantebasert kosthold, men som smaker kjøtt. Se bidraget her.

Galef

En smart og tekno-flaske som øker bevisstheten om hva du drikker og sukkerinntak.Se bidraget her.

Tick-Tech Clip

Hvem har ikke tatt ut mat fra kjøleskapet bare å innse at utløpsdatoen er gått ut ? Dette kan snart endre seg. Se bidraget her.

Taze

En mobil og desktop-applikasjon som gjør folk i stand til å lage god, smakfull mat med samtlige ingredienser i kjøleskapet. Se bidraget her.

Panda

En 3D mat-printer for de som ønsker å endre sitt kosthold, uten å endre sine vaner. Se bidraget her.

KitchenBook

Ved å gjøre matlaging til en mer sosial opplevelse, kan folk både dele og øke underholdningsverdien ved å lage mat sammen. Se bidraget her.

LunchBox

Et delings-nettverk for oppskrifter som tillater kokker å lage smakfulle retter for travle mennesker som ønsker et hjemmelaget måltid. Se bidraget her.

Cooquit

En app som knytter de som elsker å lage mat og dele sine kunnskaper sammen med de som elsker å spise den! Se bidraget her.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS