Arild Sjødin (midten) blir ny hotelldirektør på Britannia Hotel. Han tiltrer 1. mars. Ida Dønheim har vært konstituert administrerende direktør siden 1. november. Til høyre Odd Reitan.
Arild Sjødin (midten) blir ny hotelldirektør på Britannia Hotel. Han tiltrer 1. mars. Ida Dønheim har vært konstituert administrerende direktør siden 1. november. Til høyre Odd Reitan.

Ny hotelldirektør for Britannia Hotel

Arild Sjødin blir ny hotelldirektør for Britannia Hotel. Han tiltrer stillingen 1. mars.

Mikael Forselius ledet hotellet fra nyåpningen i 2019 til i fjor høst. Da overtok Ida Dønheim som konstituert direktør 1. november.

Les også: Forselius slutter på Britannia Hotel, Dønheim blir konstituert direktør (september 2022)

Bred internasjonal erfaring

Arild Sjødin blir ny hotelldirektør på Britannia Hotel i Trondheim.
Arild Sjødin blir ny hotelldirektør på Britannia Hotel i Trondheim.

Arild Sjødin tar med seg mange års internasjonal erfaring fra femstjernerssegmentet tilbake til Trondheim, byen som han vokste opp i.

Sjødin er oppvokst i en hotellfamilie og har bred bransjeerfaring fra Rica-systemet før han tok fatt på sin internasjonale karriere i Baltikum, Tyskland og Midtøsten.

Han har hatt ansvaret for Emirates Palace i Abu Dhabi, et av verdens mest komplekse og luksuriøse hoteller, driftet av Kempinski og Mandarin Oriental Hotel Group. Sjødin er utdannet ved Norsk Hotellhøgskole og har en Executive MBA fra NEOMA Business School i Frankrike.

– Blant de beste hotellene i Europa

– Det er med stolthet og ydmykhet at jeg tar fatt på denne oppgaven. Jeg gleder meg til, sammen med alle mine nye medarbeidere, å få muligheten til å videreføre og videreutvikle det fantastiske produktet og servicen som Britannia Hotel leverer til gjestene hver eneste dag. Takket være Odd Reitan sin drøm så har Britannia tilført en helt ny standard for gjesteopplevelser i Norge, og hotellet kan sammenlignes med de aller beste hoteller i Europa, sier den påtroppende administrerende direktøren.

– Arild Sjødin kjenner den femstjerners hotellbransjen godt, og brenner for å skape luksuriøse gjesteopplevelser i verdensklasse sammen med oss. Han har teft og riktig kompetanse for å sikre effektiv drift og kvalitet i byens storstue. Han er opptatt av å ha det morsomt og lønnsomt, og det er jo et veldig viktig verdigrunnlag for oss, sier Odd Reitan.

Dønheim har ledet med stø hånd

Britannia Hotels historie går tilbake til 1870. Nyrenoverte Britannia Hotel åpnet dørene 1. april 2019 og har i tiden etter åpningen mottatt flere anerkjente priser og utmerkelser. Siden høsten 2022 har Ida Dønheim vært i rollen som konstituert hotelldirektør.

– Dønheim har driftet hotellet med stødig hånd, hvor vi i perioden har oppnådd omsetningsrekorder og gode driftsresultater. Hun er en leder jeg har stor tillit til så vi er glade for å ha Ida Dønheim med oss videre i Reitan, sier Odd Reitan.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS