Palazzo Zichy ligger i det såkalte «Palace District» sentralt i Budapest. (Foto: Morten Holt)
Palazzo Zichy ligger i det såkalte «Palace District» sentralt i Budapest. (Foto: Morten Holt)

Liten hotellgruppe markerer seg i Budapest

En liten hotellgruppe er i ferd med å sette et kraftig fotavtrykk på Budapest. Alle de tre hotellene er rangert blant de 10 beste i den ungarske hovedstaden.

Publisert
Fra Moments Hotel i Budapest.
Fra Moments Hotel i Budapest.

Gruppen har hatt hotell i Budapest i 10 år i år, men i mars 2016 åpnet gruppen sitt siste og mest moderne hotell, Hotel Moments, som skal skape enda større blest om Continental Hotel Group i Ungarn.

Markante i byen

De tre hotellene Palazzo Zichy (2. plass på TripAdvisor), Hotel Parlament (4. plass på YripAdvisor) og nevnte nyetablerte Moments Hotel har alle tre etablert seg i det øvre sjiktet i byen.

<em>Markeds- og eventmanager i Continental Group, Bernadette Gyenei, på det nye hotellet Moments i Budapest. (Foto: Morten Holt)</em>
Markeds- og eventmanager i Continental Group, Bernadette Gyenei, på det nye hotellet Moments i Budapest. (Foto: Morten Holt)

Alle tre er kåret av TripAdvisor til «Travellers Choice» i Budapest i 2016, og Palazzo Zichy, som ble åpnet i 2009, blir rangert aller øverst. Med rette. Hotellet har meget sentral beliggenhet, og er et meget stilfullt hotell i en gammel ærverdig bygning sentralt i den ungarske hovedstaden. Bygget er i nybarokk stil, og ble oppført sent på 1890-tallet.

Knallhard kamp om gjestene

Parliament er det eldste av hotellene (etablert 2006), men er nå pusset opp for å imøtegå dagens standard, mens Moments er ment å bli den lille kjedens flaggskip.

– Det er knallhard kamp om gjestene i Budapest, og vi må gi det lille ekstra for å få oppmerksomhet, sier Bernadette Gyenei, som er markeds- og eventmanager i selskapet.

Hun forteller at selskapet er i utvikling, og ønsker å bli enda større.

Over 90 prosent belegg

Bistro Fine.
Bistro Fine.

– Høysesongen for våre hoteller er fra april til juni, men vi har meget godt belegg året rundt. Det ligger på over 90 prosent ved alle de tre hotellene, forteller Gyenei.

Det er svært få ungarske gjester på hotellene. De fleste kommer fra Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Italia og USA/Canada. Og hun merker også at stadig flere skandinaver finner frem til de tre hotellene.

– På Zichy og Parliament er fordelingen 75 prosent F/F og 25 prosent K/K, mens det på Moments er 50/50, forteller Gyenei.

Satser også på gourmet-restaurant

Samtidig med åpningen av Moments Hotel på en av de mest kjente gatene i Budapest, Andrassy, åpnet også gruppen restauranten Bistro Fine i tilknytning til hotellet.

– Restauranten ble åpnet 1. mars 2016, og målet er å få en stjerne i Guide Michelin. Dette skal være en gourmetrestaurant både for hotellets gjester og lokalbefolkningen, sier Gyenei. Det er sitteplasser til 90, men sommerstid er det også uteservering med plass til ytterligere 30.

Les mye mer i magasinet Horeca (nummer 1 2016, som hadde utgivelse før Smak 2017)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS