Ronny Olsbø (til venstre) tok nylig over som kjøkkensjef hos fylkesvinner i Hedmark, Scandic Elgstua, etter Halvor Riisen Grøt. (Foto: Morten Holt)

Sju nye frokostvinnere

Sju nye hoteller og overnattingssteder er kåret til fylkesvinnere i kåringen av landets beste hotellfrokost.

Publisert
Støtvig Hotel er fylkesvinner i Østfold. (Foto: Morten Holt)

Vi finner igjen gjengangere som Scandic Elgstua (Hedmark), Scandic Ishavshotel (Troms), Nythun Høyfjellstue (Oppland), Scandic Park Drammen (Buskerud), Scandic Parken Ålesund (Møre og Romsdal) og Støtvig Hotel (Østfold).

12 fylkesvinnere og ett «wild card» er klare

Haugen- Gruppen og Twinings Best Breakfast kårer i år landets beste hotellfrokost for 12. gang, og nå kåres fylkesvinnere på løpende bånd. Totalt er nå 12 fylkesvinnere klare. I tillegg er Refsnes Gods på Jeløya plukket ut som et «wild card».

Tidligere er seks andre fylkesvinnere klare. De kan du lese om her.

Scandic Elgstua er fylkesvinner i Hedmark. (Foto: Morten Holt)

Dette er den mest omfattende vurderingen av norske hotellfrokoster. Mer enn 400 hoteller landet over blir testet.

Frokost på Scandic Elgstua.

– En stor anerkjennelse

For tredje året på rad er frokosten på Scandic Elgstua kåret til den beste hotellfrokosten i Hedmark. Hotellet er kåret til fylkets beste hver gang etter åpningen av hotellet.

Frokosbuffen på Scandic Elgstua. (Foto: Scandic Elgstua)

– Det er utrolig gøy å få denne annerkjennelsen for tredje året på rad. Det er en stor seier til de dyktige og dedikerte medarbeidere her på Scandic Elgstua, som har stått på for denne seieren. Våre kokker og servitører byr virkelig på seg selv imens de sørger for at gjestene får den gode frokostopplevelsen. Når de serverer te og kaffe ved bordene gir det en luksusfølelse gjestene virkelig setter pris på, sier hotelldirektør på Scandic Elgstua, Nina Bogerud Caspari.

Fokus på lokalmat

Scandic Ishavshotels juice- og fruktshotstasjon. (Foto: Scandic Ishavshotel)

​ Hotelldirektøren tror lokalmat og egenutviklede produkter er en viktig faktor for at Scandic Elgstua vant frokostkåringen i Hedmark.

– Vi legger stor vekt både på service og innbydende presentasjon på frokosten, og har et spesielt søkelys på lokalmat. Vi har et bredt utvalgt av egenutviklede frokostretter som varmrøkt elg, elgspekepølse, vår egenrøkte laks og Scandics hjemmelagde leverpostei, sier Caspari.

Scandic Elgstua eksperimenterer stadig med ulike frukt- og grønnsakshots og smoothies, serverer egne «lapper», grøt, sprøstekt bacon og egg. Hotellet har også et bredt utvalg frokostblandinger.

Scandic Ishavshotel er som alltid med videre som fylkesvinner fra Troms. (Foto: Scandic Hotels)

Enerådende i Troms

At Scandic Ishavshotel er fylkesvinner i Troms er «ingen bombe». Det er sjuende året på rad hotellet i Tromsø er fylkesvinner i Twinings Best Breakfast.

Fra frokostbufeen på Scandic Park Drammen. (Foto: Scandic Hotels)

Hotelldirektør Poul-Henrik Remmer ved Scandic Ishavshotel er storfornøyd.

– Dette er en seier til våre dyktige og erfarne medarbeidere og kokker med stor lidenskap for mat. Vi er et tilnærmet fast team av gode medarbeidere som jobber kontinuerlig for å holde en jevnt høy kvalitet på alt vi leverer, sier Remmer.

Fem ganger på pallen

​Hotellet har også kommet helt til den endelige finalen ved flere anledninger, og så sent som i fjor endte hotellet på bronseplass i frokostkåringen. Det skjedde også i året før. Fem ganger siden starten i 2005 har Ishavshotellet endt på pallen, men har til gode å ta gull.

Fra frokosbuffeen på Scandic Parken Ålesund. (Foto: Scandic Hotels)

To ganger tidligere har Scandic Ishavshotel endt på sølvplass - bare slått av Scandic Nidelven. Den gang var begge Rica-hoteller.

Fylkesvinner for femte året på rad

Det er femte året på rad at Scandic Park Drammen er fylkesvinner i Twinings Best Breakfast. Hotelldirektør Jostein Sveen ved Scandic Park Drammen uttaler:

Scandic Parken Ålesunds frokost er fylkesvinner i Møre og Romsdal. (Foto: Scandic Hotels)

– Seieren tilhører alle våre fantastiske medarbeidere. Det er de som hver dag sørger for at våre gjester får den gode Scandic-frokosten, sier Sveen.

Scandic Park Drammen er fylkesvinner i Buskerud. (Foto: Scandic Hotels)

Service og innbydende presentasjon

Han tror søkelys på service og innbydende presentasjon er viktige årsaker til at Scandic Park Drammen vant i Buskerud.

– Måten medarbeiderne er under frokosten har vært viktig for denne seieren. De tar seg alltid tid til å si god morgen, prate med gjestene, skjenke kaffe og te ved bordene og rydde fortløpende. Vi legger stor vekt på å levere samme kvalitet på frokosten hver dag. Den skal være like delikat fra tidlig morgen til rett før frokosten stenger, sier Sveen.

Frokostbufeen på Støtvig Hotel. (Foto: Morten Holt)

Fylkesvinner i Møre og Romsdal

Scandic Parken i Ålesund er fylkesvinner i Møre og Romsdal.

Det er fjerde året på rad hotellet er fylkesvinner i kåringen av landets beste hotellfrokost. Hotelldirektør Sven Erik Moe ved Scandic Parken er storfornøyd.

– Dette er en seier til våre dyktige og erfarne medarbeidere og kokker med stor lidenskap for mat. De jobber kontinuerlig for å gjøre frokosten og menyene våre enda bedre. Seieren er en følge av deres pågangsmot og kreativitet i en årrekke, sier Sven Erik Moe.

Satser på frokost

Så langt er sju av de 13 hotellene som er plukket ut til de videre rundene, Scandic-hoteller.

Refsnes Gods er med videre som "wild card".

Administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold, sier:

– Frokosten er et viktig satsningsområde for oss. Jeg vet at det legges ned en enorm innsats blant alle medarbeidere for å dra disse seierne i land, og da smaker det selvfølgelig ekstra godt, sier Steen-Mevold.

– Scandic skal være best på frokost. Det betyr at vi alltid må prøve ut nye ting for å ligge et hestehode foran. Kåringen viser at satsningen bærer frukter, og at frokosten blir godt mottatt, sier Morten Malting, direktør for mat og drikke ved Scandic Hotels Norge.

Fylkesvinnere

Dette er de foreløpige fylkesvinnerne i Twinings Best Breakfast 2016, samt ett «wild card». Sju av hotellene er Scandic-hoteller, to er Nordic Choice-hoteller, ett er Thon-hotell, og i tillegg er tre av finalistene kjede-uavhengige hoteller.

Finnmark: Thon Hotel Kautokeino

Nord-Trøndelag: Scandic Hell

Sør-Trøndelag: Scandic Nidelven

Vest-Agder: Scandic Kristiansand Bystranda

Aust-Agder: Clarion Hotel Tyholmen

Telemark: Quality Hotel Skjærgården

Østfold: Støtvig Hotel

Østfold Wildcard: Hotel Refsnes Gods

Hedmark: Scandic Elgstua

Oppland: Nythun Høyfjellstue

Troms: Scandic Ishavshotel

Møre og Romsdal: Scandic Parken Ålesund

Buskerud: Scandic Park Drammen

Resultater Twinings Best Breakfast 2005 - 2015

Under finner du alle resultatene fra frokostkåringen (Twinings Best Breakfast) fra starten i 2005 til 2015.

2005: 1) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 2) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 3) Holberg Comfort Hotel, Bergen.

2006: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Grand Hotel, Oslo 3) Scandic KNA, Oslo.

2007: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim og Rica Grand Hotel, Oslo 3) Clarion Oslo Airport, Gardermoen.

2008: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Oslo Airport, Gardermoen, 3) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo og Rica Seilet Molde.

2009: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 3) Rica Ishavshotel, Tromsø.

2010: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim, 2) Rica Ishavshotel, Tromsø, 3) Engø Gård, Tjøme.

2011: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Ishavshotel, Tromsø 3) Thon Hotel, Svolvær 4) Rica Hotel Bergen. Hederlig omtale: Nythun Høyfjellstue (nyopprettet pris i 2011)

2012: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Nythun Høyfjellstue, Fagernes 3) Clarion Collection Hotel Folketeateret, Oslo, 4) Rica Hell Hotel, Værnes

2013: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim, 2) The Thief, Oslo 3) Britannia Hotel, Trondheim og Rica Airport Hotel, Sola/Stavanger. Årets nisjepris: Nythun Høyfjellstue.

2014: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Clarion Hotel The Edge, Tromsø og Rica Ishavshotel, Tromsø

2015: 1) Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Collection Folketeateret, Oslo 3) Scandic Ishavshotel, Tromsø og Britannia Hotel, Trondheim.

2016: ?

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Twinings Best Breakfast

* «Twinings Best Breakfast», eller «Norges beste hotellfrokost», er kåret av Haugen-Gruppen siden 2005, og arrangeres i 2016 for 12. gang.

* Konkurransen går ut på at om lag 400 hoteller over hele lander vurderes av en uavhengig jury i tillegg til Haugen-Gruppens konsulenter som består av kokker og sommelierer. Kriteriene hotellfrokostene vurderes ut i fra er blant annet kvaliteten på produktene, utvalg, presentasjon, informasjon til gjestene, service, atmosfære, renhold og ryddighet.

* Deretter kåres fylkesvise vinnere kåres, før en jury er i sving noen måneder for å plukke ut finalistene. De tre beste hotellene inviteres til premieutdeling utpå høsten.

* Scandic Nidelven (tidligere Rica Nidelven) i Trondheim har vunnet kåringen 10 av de 11 foregående gangene.

* Stephen Twining, 10. generasjon Twining, er kåringens beskytter.

* Her kan du lese alt om frokost og kåringen av landets beste hotellfrokost

Powered by Labrador CMS