Bo sentralt og produser din egen mat

Pilotprosjektet Agropolis, som er planlagt realisert i Mjøndalen, vekker internasjonal oppmerksomhet, og har nå vunnet internasjonale priser. Ideen bak Agropolis er at innbyggerne kan bo sentralt og produsere sin egen mat.

Publisert

Vestaksen Eiendoms arkitekter, Oslo-baserte Dark Arkitekter, mottar nå to arkitekturpriser for sine ideer om å forene moderne byliv og matproduksjon.

Det er The Architecture MasterPrize (AMP) som står bak prisene. Dark mottar priser i to kategorier i konkurranse med de beste arkitektur-, interiør- og landskapsdesignere innen designkvalitet og innovasjon.

Produsere sin egen mat

Ideen bak Agropolis er at innbyggerne kan bo sentralt og produsere sin egen mat. Prosjektet, som ble lansert under Arendalsuka, er ment å danne et mønster for bærekraftig urbanisering også andre steder i landet.

I tillegg til å vekke lokal og nasjonal oppmerksomhet, står nå Agropolis på agendaen til det internasjonale arkitektmiljøet. Konseptet vekker begeistring, blant annet fordi det tar opp i seg to sentrale problemstillinger; fremtidens arealbruk og hvordan maten skal produseres. Dark Arkitekter er eneste norske prisvinneren blant et stort antall store og kjente arkitektfirmaer fra hele verden.

Helhetlig bærekraft og søkelys på matproduksjon

– Vi i Dark Arkitekter synes det er en ære å vinne en så prestisjefylt pris, ikke minst på grunn av prosjektets karakter. Agropolis er utviklet i tett dialog med grunneier, en ambisiøs eiendomsutvikler og vårt søsterkontor Lark Landskap. Det at Vestaksen Eiendom tør å satse på et prosjekt som i hovedsak handler om helhetlig bærekraft og som har søkelys på matproduksjon i tett befolkede områder, viser ambisjoner. Vi er takknemlig for å kunne bidra til å realisere visjonen, uttaler Arne Reisegg Myklestad som er partner og daglig leder i Dark Arkitekter.

Fremtidsrettet

Arkitektene og oppdragsgiver Vestaksen Eiendom er opptatt av at Agropolis er et prosjekt for fremtiden og at det svarer på klimautfordringene ved å tilby nye boformer og muligheter til å delta i matproduksjonen.

– Prisene, som Dark nå mottar, er en bekreftelse på at vårt konsept er riktig og fremtidsrettet. For oss som eiendomsutviklere er det inspirerende å samarbeide med arkitekter som forstår konseptet, som er kreative og som vi evner å utvikle ideene sammen med, uttaler administrerende direktør Morten Hotvedt i Vestaksen Eiendom.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS