Cater Storkjøkken med el-lastebil med frys og kjøl

Cater Storkjøkken tar i bruk den første el-lastebilen med frys og kjøl i sin distribusjon.

Publisert

Leverandøren av Daily Electric frys og kjølebil er Iveco Norge som, selger Iveco varevogner, lastebiler og relaterte serviceytelser i Norge via 12 sertifiserte Iveco-forhandlere og 23 autoriserte serviceverksteder.

Stadig større søkelys på miljø

– Bakgrunnen for anskaffelsen er ett stadig sterkere miljøsøkelys fra flere av storhusholdningskundene våre og ett ønske om å være helt fremst i klassen når det gjelder miljøvennlig distribusjon. Det har kommet strengere miljøkrav fra det offentlige, og denne bilen skal først og fremst brukes til å distribuere matvarer til kommunene Asker, Bærum og Oslo, sier forretningsutvikler hos Cater Storkjøkken, Tomas Torvik, i en pressemelding.

– Det fantes ingen el-lastebiler av denne typen da vi starter prosjektet i 2017. Utviklingen har vært tidkrevende, men med tett samarbeid mellom Iveco, Cater og støtte fra Enova, er endelig bilen på plass. Vi håper bilen blir en suksess både for Cater og miljø, sier Torvik.

Torvik forteller videre at bilen skal være stasjonert på Caters lager på Lierskogen og vil bli brukt i nærområdet fra Lier til Oslo.

– Vi er veldig spent på rekkevidden, og kommer til å bruke noe tid på å teste hvordan bilen fungerer i praksis. Nærhet til markedet og fleksible leveringsrutiner gjør at vi skal klare å utnytte bilen på best mulig måte.

Iveco Daily Electric

Bilen som er levert til Cater, er en Daily Electric 50C80.

Bilen har en totalvekt på 5,6 tonn og er levert med et 4,10 meters Nor Ka-skap og 750 kg bakløfter, som går på eget batteri. Skapet har to aggregat for kjøl og frys. Videre er bilen utstyrt med en elektrisk motor på 80 kW og tre batteripakker.

Iveco Daily Electric kan leveres som chassis, kassevogn og minibuss. Kjøretøyet finnes i 3,5-tonns utførelse med enkle bakhjul og versjoner opp til 5,6 tonns totalvekt med tvillinghjul. 3,5-tonnerne leveres med en el-motor på 60 kW, mens de større versjonene har 80 kW. Kundene kan velge fra en til tre batteripakker, alt etter ønsket rekkevidde og nyttelast. I gunstigste tilfelle kan Daily Electric ha en rekkevidde på inntil 200 km. Kjøretøyet er utstyrt med et fleksibelt ladesystem, og med hurtiglading kan batteriene lades i løpet av to timer.

Iveco har levert over 20 Daily Electric i Norge, men bilen til Cater er den første kjøle- og frysebilen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Cater AS

Cater AS ble etablert i 2014 av Bjørnulfs Engros AS i Mjøndalen, Bjørn Kristiansen AS i Kongsvinger og Østfoldfrukt Mysen AS i Eidsberg.

Selskapet har en sterk miljøprofil, og har fra tidligere to biogassdrevne biler, en Iveco Daily og en Scania for distribusjon til storhusholdningskunder.

Det er ytterligere en biogassbil i bestilling, og Cater undersøker også muligheten for å bruke norskprodusert bioetanol.

Selskapet er også sertifisert som et Miljøfyrtårn, som er et offisielt norsk miljøsertifikat. Vi har som ambisjon at vi i løpet av 2020 kun kjøper 0-utslippslastebiler. Det vil være en miks av elektriske, biogass, bioetanol og hydrogendrevne lastebiler. De fire siste lastebilene selskapet har bestilt, er 0-utslippsbiler.

Powered by Labrador CMS