Siri Tømte har truffet elverumsingen med sitt tredelte konsept Siris Delikatesse, Spisested og Catering. (Foto: Morten Holt)

Suksess med kombinasjonsdrift

Et serveringssted i kombinasjon med delikatessebutikk og cateringvirksomhet har vist seg å være en suksessoppskrift i Elverum.

Publisert
– Vi har åpent bare på dagtid, og satset spesielt på lunsj i serveringen, forteller Siri Tømte. Det er 50 sitteplasser inne og 40 ute. (Foto: Morten Holt)

Hun visste nøyaktig hva som skulle til. Med drøye 20 års bakgrunn som kokk fra Elverum-bedriften Spisestedet Forstmann på Norsk Skogmuseum, hadde Siri Tømte (44) den erfaringen som skulle til, da hun satset alt på nyskapningen Siris Delikatesse, Spisested & Catering – midt i smørøyet av Elverum.

Noen har kalt det «Hedmarks beste ostedisk». Det er i hvert fall utvilsomt et rikholdig utvalg i ostedisken i delikatessebutikken. (Foto: Morten Holt)

En drøm

– Jeg har hatt en drøm om dette lenge. Har sett lignende konsepter når jeg har vært ute og reist, spesielt sør i Europa, forklarer Tømte, som iverksatte sine drømmetanker da det skulle bygges nye lokaler i sentrum av byen.

Siris har strategisk plassering i et nytt bygg midt i Elverum sentrum. (Foto: Morten Holt)

– Jeg visste jo at det ikke var marked for en ren delikatessebutikk i byen, så jeg måtte bare tenke kombinasjonsdrift, slik at det ville bli flere «bein» å stå på, sier Tømte, som har hentet inspirasjon fra Maschmanns Matmarked og Gutta på Haugen i Oslo i planleggingsfasen. Siri hospiterte hos «Gutta» sommeren før åpningen for å få bred kjennskap til delikatessekonseptet.

Trendsted i Elverum

Siris har på kort tid etablert seg som et av de mest populære serveringsstedene i Elverum.

Beliggenheten har mye å si, men den sprudlende og engasjerte 44-åringen fra Elverum har vært målbevisst, og visst hva som skulle til for å nå ut til de «trauste» hedmarkingene.

Siris har blitt et lunsjsted for Elverums befolkning. (Foto: Morten Holt)

– For å overleve i et hardt marked må det tenkes annerledes, og jeg vil alltid være tro mot konseptet mitt, påpeker hun.

Nå er det ofte fullt hus, og spesielt rundt lunsjtider valfarter byens befolkning til det nye serveringsstedet på Torghjørnet (tidligere kjent som Østmo-hjørnet).

Et lunsjsted

Og hun har tenkt litt utradisjonelt. Spisestedet har ikke åpent på kveldstid – det er lunsjserveringen det satses på.

Siris Delikatesse, Spisested & Catering. (Foto: Morten Holt)

Hvis noen ønsker mat og servering på kveldstid, er det cateringselskapet som trår til.

– Jeg åpner dessuten spisestedet på kveldstid for bestilte lukkede selskaper med 15 personer eller flere, og det hender seg også at jeg selv lager spesialarrangementer på kveldene, som for eksempel tapas- eller viltaften, forklarer Tømte. Temalunsjer som blant annet champagnelunsj har slått godt an.

– Når vi lager lunsjretter, prøver vi dessuten å bruke de produktene vi har i butikken. Det gir som oftest mersalg, sier hun.

Butikken

Da Horeca er på besøk hos Siris er det lunsjtid med fullt av folk, men også i delikatessebutikken er det nok av folk.

Det er helt klart at også elverumsingen vil ha tilgang på eksklusive og gode varer – som ost, skinke, marmelade, spekepølser, kaffe, te, pasta og olivenolje.

– Vi ønsker å være unike, og skal ikke tilby de samme varene som Meny, Kiwi eller Coop. Jeg bruker veldig mye av min tid på å lete opp nye produkter, sier hun.

I tillegg til matvarer, er det også en liten interiøravdeling i butikken, som Siri ynder å kalle «livsstilsbutikk».

– Jeg har kunder fra hele Hedmark, ikke bare Elverum, presiserer Tømte, som tror at hennes brede markedsføring i sosiale medier – lenge før åpningen, har båret frukter.

Siri Tømte tok med seg kjøkkensjef Nina Rylandsholm (til venstre) fra Forstmann. (Foto: Morten Holt)

– Det er rask og effektiv markedsføring. Åtte måneder før jeg åpnet, åpnet jeg en Face book-side – som fikk 1000 følgere i løpet av ett døgn, sier den entusiastiske gründeren.

Vurderer Trysil

Per nå utgjør serveringen i spisestedet rundt 50 prosent, delikatessebutikken 30 prosent og cateringvirksomheten 20 prosent av den totale omsetningen, men catering-delen er veldig uforutsigbar, forteller hun.

– Hva med Trysil-trafikken. Du stenger tidlig fredag og har stengt på søndagene?

– Vi har vurdert å ha lengre åpent på fredager – for å snappe en del av trafikken fra Oslo til Trysil, men foreløpig er det bare på planleggingsstadiet. Ofte kommer de forbipasserende veldig seint fredag kveld forbi Elverum. En annen tanke som spinner i hodet mitt er å etablere en miniutgave av Siris i Trysil fra jul til påske, sier hun smilende.

Har håndplukket lokalt

Alle de 10 ansatte hos Siris er fra Elverums området, og flere av dem har vært kollega med Siri Tømte tidligere. Blant annet er kjøkkensjefen Nina Rylandsholm rekruttert fra Forstmann.

– Jeg er opptatt av å skape meget god stemning blant de ansatte, og har håndplukket en arbeidsstokk lokalt som jeg er svært fornøyd med. Det er lojale og dyktige folk. Målet er at alle skal se på Siris som litt «sitt». Vi skal være best – på kvalitet og service! fremholder Tømte.

Les mye mer om Siris i magasinet Horeca (nummer 5 2016)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS