Clarion Hotel Royal Christiania blir til Clarion Hotel The Hub. (Foto: Nordic Choice Hotels)

Royal Christiania blir til The Hub

Clarion Hotel Royal Christiania er historie. Når hotellet midt i Oslo sentrum åpner dørene igjen i 2019 blir det hetende Clarion Hotel The Hub.

Publisert

I desember 2016 stengte Clarion Hotel Royal Christiania dørene, og i 2019 åpner et helt nytt hotell i den ikoniske bygningen. Oslos nye arena skal hete Clarion Hotel The Hub.

– Når Clarion Hotel The Hub åpner i 2019 vil hotellet bli en arena ikke bare for hele Oslo, men hele Norden. Oslo har lenge trengt et hotell som har kapasitet til å romme store kongresser og som kan bidra til å sette byen på kartet internasjonalt, sier eier og styreleder i Nordic Choice Hotels, Petter A. Stordalen.

– Et storhotell midt i byen

– Dette blir på alle måter et storhotell midt i byen, utviklet for å gjøre downtown til et enda mer attraktivt og yrende område både for Oslos innbyggere og alle tilreisende. Vi skal invitere byen inn og skape et hotell hvor folk ønsker å være, sier Stordalen.

Hotelldirektør på Clarion Hotel The Hub, André Schreiner, på toppen av hotellet, som nå bygges om. (Foto: Nordic Choice Hotels)

Bygningen like ved Kirkeristen og Oslo Sentralstasjon har vært hotell siden vinter-OL i 1952. Da Clarion Hotel Royal Christiania stengte dørene i desember 2016, startet arbeidene med å pusse opp og bygge ut.

810 rom

Hotellet får totalt 810 rom, konferansefasiliteter på over 3000 kvadratmeter, tre restauranter og barer.

– Hundretusenvis av mennesker passerer gjennom nabolaget vårt hver eneste dag, og vi gleder oss til å åpne dørene og invitere inn. Til vår fantastiske lobby, opp i 13.etasje og restauranten med utsikt over byen og fjorden. Vise Oslo fram til gjestene, og vise gjestene fram til Oslo. Hotellet skal være en møteplass og samlingssted for hele byen. Rett og slett et godt nabolagshotell som skal løfte denne delen av Oslo, sier hotelldirektør ved Clarion Hotel The Hub, André Schreiner.

Storsal på 1000 kvadratmeter

Allerede to år før åpning opplever Schreiner stor interesse fra kunder som ønsker å booke konferanser og arrangementer på hotellet, og salget er i gang.

– Storsalen på over 1000 kvadratmeter blir Norges råeste og mest moderne. Et fantastisk sted å lære, engasjere og underholde. Den nye arenaen skal fylles med konferanser, underholdningsarrangementer, konserter og fest. Her skal man synge, rope, le og lære, sier Schreiner.

– Et landemerke

Fram til åpning lover hotelldirektøren at Oslo skal bli kjent med Clarion Hotel The Hub.

– Bygningen er jo et landemerke, men Oslo skal også bli godt kjent med hva hotellet er, vil og skal være. Vi begynner med en gang, med lansering av navnet, og gleder oss til å presentere flere nyheter i tiden som kommer. Allerede til påske inviterer vi også til en sniktitt på hvordan de nye rommene kommer til å se ut. Det er bare å glede seg, sier Schreiner.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS