Catrine Myklebust er ny hotelldirektør for Finnøy Bryggerhotell.
Catrine Myklebust er ny hotelldirektør for Finnøy Bryggerhotell.

Finnøy Bryggehotells nye hotelldirektør

For over 30 år siden begynte Catrine Myklebust (45) sin karriere som ekstrahjelp. Nå er hun ansatt som ny hotelldirektør ved Finnøy Bryggehotell og Flatflesa fyr.

Publisert

Hotellet ligger ytterst på Romsdalskysten, og er et av de 24 håndplukkede i den norskeide hotellkjeden Classic Norway Hotels.

Myklebust kommer fra jobben som kaféleder i Kirkens bymisjon i Ålesund, og har en allsidig bakgrunn fra både reiseliv og vertskapsrollen.

På hjemmebane

Catrine Myklebust, som opprinnelig kommer fra Harøy – i nærheten av Finnøy Bryggehotell, begynte sin yrkeskarriere som ungdomsskoleelev, da hun arbeidet som ekstrahjelp på Finnøy Bryggehotell.

Etter dette, begynte hun gradvis å avansere til posisjoner som kjøkkensjef ved ulike Classic Norway-hoteller. Hun har også tidligere vært hotellsjef i Henningsvær, Lofoten, samt tilbrakt en periode på Ramme Gård på Hvitsten.

Far og onkel startet Finnøy-eventyret

Finnøy Bryggehotell.
Finnøy Bryggehotell.

– Da jeg så at stillingen var ledig, føltes det som den naturlige veien å gå. Finnøy Bryggehotell har en spesiell plass i mitt hjerte, ettersom det ble grunnlagt av min far og onkel som Finnøy Sjøhus i 1992, sier Myklebust.

– Det er en ære å få fortsette å utvikle stedet og deres arv ytterligere, sier Myklebust, som er godt kjent med Classic Norway Hotels og deler sin entusiasme for selskapets unike tilnærming til hotellvirksomhet.

14 år siden hun sist arbeidet på hotellet

– Det er 14 år siden Myklebust sist arbeidet ved Finnøy Bryggehotell, og det er nå en glede å ønske henne velkommen tilbake til sine opprinnelige hjemtrakter. Vi er veldig glade for å få henne med på laget igjen. Hun bringer med seg verdifull erfaring inn i stillingen som hotelldirektør, sier driftsdirektør Elisabeth Husøy. 

Lokalmat 

Finnøy Bryggehotell er fylt fra kjeller til loft med historie fra et av Norges mest værharde, men samtidig vakre, områder, hvor lokalbefolkningen i mange generasjoner har hentet førsteklasses råvarer fra både hav og land. Hotellet viderefører disse tradisjonene ved å handle fra håndplukkede leverandører, slik at kokkene kan servere gjestene ureist og kortreist mat fra regionens spiskammer.

Hotellet er et akkreditert medlem av Norske Akevitters Landsforbund, og har flere hundre ulike akevitter tilgjengelige på Akevittloftet.

Bare en kort båtreise fra selve bryggehotellet finner du det eksklusive Flatflesa Fyr, som regnes som ett av landets mest absolutt eksotiske overnattingssteder.

Den gode atmosfæren

– Classic Norway Hotels gir lederne på hvert hotell mye frihet og mulighet til å være kreative, samtidig som hvert hotell beholder sin særegenhet og atmosfære, legger Myklebust til.

Som hotelldirektør ved Finnøy Bryggehotell har Myklebust ambisjoner om å videreutvikle stedet og øke aktivitetene, selv i de mer rolige periodene av året.

Hun trekker frem stedets unike atmosfære, omgivelser og historie som det beste med jobben, og oppfordrer besøkende til å oppleve det selv.

– Finnøy Bryggehotell har en enestående historie med bygninger som stammer fra 1800-tallet og som tidligere fungerte som landhandel, sildemottak og klippfisktørkeri. Vi ønsker å formidle denne historien gjennom vår omsorg for de historiske bygningene, vår høye komfortstandard og bruke lokale råvarer i matlagingen, ved å kombinere både tradisjonelle og moderne tilberedningsmetoder, sier Myklebust.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS