Lava Aarsland. (Foto: Coor)

Commis på Community Catering-landslaget

– Jeg har alltid synes det er kjekt å lage mat og gi god service, sier Lava Aarsland (20). Hun gir alt på jobb, ifølge sjefen. Om knappe to måneder skal 20-åringen være commis i OL for Kokkelandslaget Community Catering.

Publisert
Kokkelandslaget Community Catering testet nylig formen mot Danmark. Commis Lava Aarsland til høyre i bildet. (Foto: NKL)

Det har vært stor konkurranse om plassene i det nye landslaget etter at prosessen ble startet i mai i år, i regi av NKL (Norske Kokkers Landsforening).

Community Catering-landslaget har hatt noen små testkonkurranser, men skal konkurrere skikkelig for første gang i OL i februar 2020 i Stuttgart. Frem til da blir det mye trening på Lava og resten av laget, som ledes av Thomas Ekenes-Fosback, som er KAM hos Unilever Food Solutions.

Les også: Community Catering-landslaget testet formen

Les også: Ekenes-Fosback fra Grilstad til Unilever Food Solutions

– Et av målene med landslag for denne bransjekategorien, er å bidra til enda bedre rekruttering og bedre omdømme. E tableringen av dette kokkelandslaget i Community Catering har blitt tatt svært godt imot. Dette vil utvilsomt gi kokkene i denne bransjekategorien et løft, forteller daglig leder for NKL, Espen Wasenius.

Lava Aarsland. (Foto: Coor)

Trives med å lage mat i store mengder

– Hvorfor falt valget ditt på en kokkeutdannelse, Lava Aarsland?

– Da jeg skulle velge utdannelse, ville jeg ha en jobb som var fysisk og sosial. Og jeg har alltid syntes det er kjekt å lage mat og gi god service til gjester og kunder.

– Hvilken type mat liker du best å lage eller jobbe med?

– Jeg liker best og være på varmmat-stasjonen, for det er veldig variert. Og så trives jeg med å lage mat i større mengder, slik som vi gjør på hovedkjøkkenet på Forus (Coor Service Management), der jeg arbeider, svarer Aarsland.

– Hvordan var det å jobbe på sentralkjøkkenet på Forus som lærling?

– Den var veldig variert, siden vi har mange forskjellige stasjoner på hovedkjøkkenet, med fem kantiner og tre kaffebarer som vi leverer til. I tillegg er det veldig flinke og snille folk som jobber der. Så det var en veldig bra læretid for meg, forteller Aarsland.

God forståelse for faget

Aarsland arbeider til vanlig under kjøkkensjef Erica Espedal, hos Coor Service Management på Forus, som har sterk tro på Lava sin plass på landslaget:

– Lava Aarsland har god forståelse for faget, hun ser lengre og gir alt på jobb. Hun er en person som trenger en utfordring og mestrer det hun gir seg ut på. Med andre ord; «hun gir seg ikke før hun får det til». Jeg ser for meg at hun en dag styrer sitt eget kjøkken, forhåpentligvis et Coor-kjøkken. Som kollega bidrar hun til god stemning på kjøkken samtidig som hun sørger for at alle oppgaver blir gjort, forteller Espedal.

Lærer noe hele tiden

Hun ble tipset av en kollega om å søke som commis på Community Catering-landslaget, og ble dermed den yngste i det nye landslaget.

– Det veldig greit egentlig, og jeg tenker ikke så mye over det. De andre på laget er jo noen år eldre enn meg, og de er veldig hyggelige alle sammen. De er dyktige, og lærer meg mye.

– Hvor ofte og hvordan trener dere?

– Frem til nå har vi trent ca. annenhver helg. Men det blir mer framover nå mot konkurransen. Når vi samles i Oslo i helgene for trening, tester vi ut og jobber med det vi skal servere i OL i februar 2020, sier Lava Aarsland.

– Hva tror du blir vanskeligst under konkurransen i februar 2020?

– Det er litt vanskelig å svare på. Vi må alle passe på å ikke gjøre noen feil, for da trekkes det poeng. Vi må og holde hodet kaldt, og prøve og ikke være nervøse. Jeg har jo aldri vært med på en sånn konkurranse før, så det blir veldig spennende og se.

Les også: Oppgaven til NM Community Catering 2020 klar

Denne saken er skrevet av Coors kommunikasjonsavdeling

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS