Heidi Bjerkan
Heidi Bjerkan

Flytter restauranten til Oslo

Heidi Bjerkan og Credo åpner neste år et nytt serveringstilbud ved Nasjonalbiblioteket på Solli plass i Oslo. Planlagt oppstart er sommer/høst 2024.

Credo har en stjerne i Michelin-guiden.

Søkelys på norsk matkultur og mattradisjoner

I de nye lokalitetene i Nasjonalbiblioteket vil Bjerkan & co utvikle et formidlings- og serveringskonsept med «fokus på norsk matkultur, mattradisjoner og kulturhistorie».

Frem til nå har Bjerkan & co drevet Michelin-restauranten Credo Restaurant & Bistro, Jossa Mat og Drikke, Edoramen og Credo kompetansesenter i Trondheim.

I tillegg driver selskapet mathallen Vippa i Oslo. Nå avsluttes et kapittel i Trondheim, for å åpne nye.

– Ved relokalisering av Credo og samarbeid med Nasjonalbiblioteket, ser vi muligheten for å nå ut til et bredt publikum med kunnskap om norsk matkultur og bærekraft, sier grunnlegger og eier av Credo, Heidi Bjerkan til Restaurantcredo.no.

25 år med Credo

Credo Restaurant fylte 25 år i oktober 2023. I 2019 mottok restauranten sin første Michelin-stjerne, og den første grønne stjernen som hadde blitt gitt av Michelin-guiden. Her ble Credo berømmet for sin bærekraftige drift, tette kontakt med produsenter, foredlingen av råvarene og formidling til gjestene.

– Kunnskap er vår største rikdom, og kunnskapsformidling vil være en integrert del av serveringstilbudene. Mat er et av de viktigste virkemidlene for å bringe mennesker sammen. Vi ønsker å bli en del av en destinasjon og et møtested hvor alle kan føle seg hjemme, sier Bjerkan.

Oppstart sommer/høst 2024

I Nasjonalbibliotekets ærverdige bygg fra 1913 blir de del av en allerede omfattende formidling av norsk kulturhistorie til allmennpublikum i et aktivt kulturhus.

– Vi er enormt glade for samarbeidet med Credo. Ikke bare gir det publikum et nytt serveringstilbud av svært høy kvalitet, men med Credos store kunnskap og kompetanse om norsk matkultur bringer de med seg en svært spennende utvidelse av formidlingstilbudet i Nasjonalbiblioteket, sier direktør for kulturformidling ved Nasjonalbiblioteket Eline Skaar Kleven.

Credo og Nasjonalbiblioteket har inngått en intensjonsavtale, og skal sammen utvikle og spisse konseptet fremover.

En avtale om drift kommer trolig på plass tidlig i 2024. Planlagt oppstart er satt til sommeren eller høsten.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS