Pandox logo 2015

Kjøper 18 hoteller i Tyskland

Pandox kjøper 18 hoteller i Tyskland for 3,7 milliarder svenske kroner. Christian Ringnes er eier i Pandox gjennom selskapet Eiendomsspar.

Publisert

Hotellene er i øvre middelklassesegmentet. Selgeren av porteføljen er Leopard Griup og Fattal Hotels. Totalt dreier det seg om rundt 3400 hotellrom.

Kjøpet gjøres sammen med Eiendomsspar AS.

– Oppkjøpet oppfyller alle Pandox strategiske kriterier med tanke på størrelse, beliggenhet, markedsposisjon og lønnsomhet. Det vil styrke for posisjon i det viktige tyske hotellmarkedet. Transaksjonen er helt i tråd med Pandox' forretningsmodell basert på lange kontrakter, sier administrerende direktør Anders Nissen i Pandox til Dagens Næringsliv.

Pandox - historie

Eiendomsspar AS (Christian Ringnes) og Sundt AS foretok rundt årsskiftet 2003/2004 på 50/50 basis oppkjøp av det svenske hotelleiendomsselskapet Pandox AB.

Høsten 2010 ble det norske hotelleiendomsselskapet Norgani Hotels AS ervervet, og det ble dermed skapt et av Europas største hotelleiersystemer.

Pandox eier før oppkjøpet i Tyskland 104 hoteller, hvorav 89 i Norge, Sverige, Finland og Danmark, samt 13 i Nord-Europa og to i Nord-Amerika. Hotellene omfatter i alt 22 000 rom og en bygningsmasse på 1,3 millioner kvadratmeter.

Eiendomsspar eier i dag 29,75 prosent av Pandox AB.

Les mer på Eiendomsspar.no/pandox

Les også mer på Pandox.se

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS