Fra PM & Vänner Hotel i Växjö. (Foto: White Guide)

Sveriges beste hoteller

PM & Vänner Hotel i Växjö ble kåret til «Sveriges beste hotellopplevelse» av White Guide, som i år også har tatt for seg hoteller og barer i tillegg til restaurantene.

Publisert

Den nordiske restaurantguiden har nå utvidet sitt repertoar til også å ta for seg hotell og barer.

Nylig kåret de Sveriges beste hotellopplevelser og Sveriges beste bar.

Her kan du lese om de beste barene i Sverige – ifølge White Guide

Fra restauranter til hoteller og barer

Sverige er kjent for sin sterke restaurant- og kafékultur, der du kan finne store opplevelser over hele landet. En bølge av nye og spennende hoteller og spektakulære cocktail-, øl og vinbarer preger nabolandet vårt, og disse har nå blitt inkludert i White Guides oversikt.

– White Guide har hjulpet lidenskapelige gjester med å finne fram til rett bord i 15 år. Nå skal vi hjelpe dem med å finne rett seng og rett barstol også. Først og fremst vil vi løfte fram hotell og barer som byr på nytenking, fantastisk stemning eller unike opplevelser av ulikt slag, sier White Guides utgiver, Lars Peder Hedberg, i en pressemelding.

Fra spektakulære destinasjonshotell til nytenkende og fasjonable hotell i en myldrende storby. I Sverige finnes det et bredt utvalg av spennende hoteller som tar overnatting til et nytt nivå. White Guide testet mer enn 150 hoteller over hele landet, og under finner du vinnerlisten.

Sveriges beste hotellopplevelse 2019

PM & Vänner, Växjö

Hotellet blir tildelt prisen for å ha skapt et eget univers med et urtypisk svensk snitt, der den klassiske smålandske karrigheten omvandles til en suveren kvalitetsopplevelse hvor alt fra designløsninger, materialvalg og service til gastronomi er eksepsjonell. Her finner du en av Sveriges beste frokoster og unike matopplevelser.

Det prisbelønte hotellet hadde sitt utspring i den kjente restauranten med samme navn, og markerte sitt 20-årsjubileum i 2014 med åpne Nordens første gastrohotell. PM har et internasjonalt preg og kunne like godt ligget i New York som i Vaxjö. På det 5500 kvm store hotellet finner du design-innredede rom og suiter, et japansk spa, en takterrasse med basseng og bar, bakeri, blomsterbutikk, Nordens største vinkjeller og to utmerkede restauranter. Den ene av restaurantene har en stjerne i Michelin-guiden og her er det smålandske smaker og temaene skog, eng og sjø som preger den gastronomiske filosofien. Både restauranten og hotellet har et bærekraftig fokus på kortreist mat, design og produkter. Dette gjenspeiler seg i materialvalget som blant annet består av kalkstein fra Öland, grønnsaker fra drivhuset på taket og eikeparkett fra Smålands dype skoger. Det er den verdenskjente designeren og arkitekten Jonas Lindvall som står for arkitekturen og rominnredningen, og Sveriges grand lady innenfor design, Ingegerd Råman, som er kunstnerisk rådgiver for hotellet.

Downtown Camper by Scandic, Stockholm. (Foto: White Guide)

– Det er ikke overraskende at akkurat PM & Vänner har fått denne utmerkelsen av White Guide. Sveriges første gastrohotell er et ekstraordinært, moderne og stilrent hotell. De har klart å skape et helhetlig uttrykk som representerer smålandsk design og mat på sitt beste, sier landssjef for Visit Sweden i Norge, Thomas Johansson.

Årets «forward» - det mest innovative hotellet 2019

MJ`s i Malmö. (Foto: White Guide)

Downtown Camper by Scandic, Stockholm

Downtown stikker av med prisen for mest innovative hotell for å ha klart å skape et hotell av høy kvalitet som har satt sitt avtrykk i tiden, og med et miljøkonsept som presist treffer sin målgruppe. Hotellet er innovativt og har et gjennomtenkt servicetilbud som skaper en herlig og vital atmosfære.

Wanås Hotel. (Foto: White Guide)

Årets «fun» - hotellet med den beste atmosfæren 2019

MJ`s, Malmö

MJ`s vinner prisen for den beste atmosfæren på bakgrunn av forvandlingen fra å være en byklassiker til å bli et eksentrisk og morsomt hotell i internasjonal klasse, der humøret stiger så fort du trer over terskelen. MJ`s oser av sjarm, lokalt preg og høy underholdningsverdi.

Årets «fab» - det mest spektakulære hotellet 2019

Wanås Restaurant Hotel, Knisinge

Wanås har lykkes med å kombinere en internasjonalt anerkjent skulpturpark med et gastrohotell. To praktfulle kulturbygninger fra 1700-tallet er slått sammen til en suveren helhetsoppelvelse bestående av natur, historie, kunst og kultur, der hotellopplevelsen fanger det beste fra datid og nåtiden.

Globalt eksepsjonelt nivå 2019

1. Downtown Camper by Scandic Stockholm 37/92
2. Grand Hotel Stockholm 37/92
3. Pm & Vänner Hotel Växjö 37/92
4. Upper House Gothia Towers Göteborg 36/92
5. Dorsia Hotel & Restaurant Göteborg 37/91
6. Ett Hem Stockholm 37/91
7. Wanås Restaurant Hotel Knislinge 36/91
8. Villa Strandvägen Ystad 36/90
9. At Six Stockholm 36/89
10. Lydmar Hotel Stockholm 36/89

Eksepsjonelt nivå

11. Hotel Villa Anna Uppsala 35/89
12. Bank Hotel Stockholm 35/87
13. Nobis Hotel Stockholm Stockholm 34/87
14. Hotel Skeppsholmen Stockholm 34/86
15. Mj’s Malmö 35/85
16. Treehotel Harads 35/85
17. Hotel Rival Stockholm 33/84
18. Nääs Fabriker Hotell Och Restaurang Tollered 33/84
19. Eriksberg Hotel & Nature Reserve Trensum 35/83
20. 1909 Sigtuna Stadshotell Sigtuna 33/83
21. Haymarket By Scandic Stockholm 33/82
22. Radisson Collection Strand Hotel Stockholm 35/81
23. Berns Hotel Stockholm 32/81
24. Hotel Diplomat Stockholm 32/81
25. Hotel Pigalle Göteborg 32/81
26. Avalon Hotell Göteborg 32/80
27. Quality Hotel The Box Linköping 33/76

Det første sifferet i sifferparet etter hvert hotell angir antall overnatting/komfortpoeng av 40 mulige. Det andre sifferet angir hotellets totalpoeng av 100 mulige. Hotell i eksepsjonelt nivå rangeres i første rekke etter totalpoeng – deretter med overnatting/komfortpoeng.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS