Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Lanserer vermut fra Piemonte

Flaaten har lansert en ny vermut på Vinmonopolet. Quaglia Berto Vermouth di Rosso, er en søt vermut med god fylde. Oppskriften kan dateres tilbake til 1930-tallet.

Publisert

Quaglia, som har base i Piemonte i Italia, ble etablert i 1890 av Carlo Quaglia, bestefaren til den nåværende destillasjonsdirektøren.

Tradisjoner, historisk kunnskap og erfaringer om likører, vermut og produksjonsmetoder, har Carlo Quaglia videreført til sine etterkommere, som nå bestyrer destilleriet.

Historien om vermut

Vermut har en lang historie. Det startet med vanlig vin som fort ble til eddik i oldtiden. For å hindre dette, ble urter som malurt tilsatt vinen, det samme ble brennevin. Det førte til lengre holdbarhet, i tillegg fant man ut at Vermut kunne benyttes som medisin.

På slutten av 1700-tallet og utover 1800-tallet fikk vermut en renessanse i Piemonte i Italia, og de søte utgavene ble veldig populære. Senere kom store kommersielle vermuter på banen, som mer eller mindre tok over markedet.

Les også: Podium Wines og Hans A. Flaaten er blitt til Flaaten

Kvalitet og bærekraft

I disse tider er vi mer og mer opptatt av både kvalitet og bærekraft, noe de lenge har vært svært opptatt av hos Quaglia.

Quaglia holder til i Piemonte i Nord-Italia. Her blir alt gjort på gamle måten. Tørkede urter blir tilsatt, og vermuten blir lagret på gamle store eikefat. Det lages typeriktig og tradisjonell vermut i piemontesisk stil. Med økologisk sertifisering følger dessuten en høyere kvalitet og en renere og mer bærekraftig produksjon.

Oppskriften på Quaglia Berto Vermouth di Rosso kan dateres tilbake til 1930-tallet, og ble oppfunnet av den italienske kokken Federico Ricatto. Hans syn var å skape piemontesisk vermut som kunne stå alene som en aperitivo eller digestivo.

Server den gjerne med isbiter, og en bit med appelsinskall.

Les mer på Flaatenvin.no

Quaglia Berto Vermouth di Rosso

Land/distrikt: Italia/Piemonte.

Varenr.: 10421001 (Vinmonopolet).

Pris: 234 kroner (Vinmonopolet, basis, kategori 5).

Importør: Flaaten.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS