Scandic ønsker å bidra til et mer inkluderende arbeidsliv. Stifanos Bihonelgne fikk forsøke seg som konferansevert. (Foto: Scandic Hotels)
Scandic ønsker å bidra til et mer inkluderende arbeidsliv. Stifanos Bihonelgne fikk forsøke seg som konferansevert. (Foto: Scandic Hotels)

Ny rekrutteringspraksis hos Scandic

Scandic Hotels introduserer ny rekrutteringspraksis for et mer inkluderende arbeidsliv.

Publisert

Mandag 3. desember er det FNs internasjonale dag for funksjonshemmede. I år er søkelyset satt på mer inkludering og likestilling. Scandic Norge markerer dagen ved å introdusere en helt ny rekrutteringspraksis for å bidra til et mer inkluderende arbeidsliv.

Ifølge SSB står i dag 85 000 personer med nedsatt funksjonsevne, som kan og ønsker å stå i arbeid, uten jobb. Norges Handikapforbund (NHF) opplever at utfordringene med å få arbeid er en av de største problemene for deres medlemmer.

Lover jobbintervju

Denne utfordringen ønsker Scandic Norge å være med på å løse. Fra 1. januar forplikter hotellkjeden seg til å kalle inn minst en funksjonshemmet kandidat til intervju dersom vedkommende opplyser om funksjonsnedsettelse i søknadsprosessen og for øvrig er kvalifisert for stillingen hun eller han søker på. Med dette følger et løfte om å ta søkerne på alvor. Målet er å ansette flere med nedsatt funksjonsevne og vise at mangfold er en styrke i arbeidslivet.

– Vi har allerede vist at vi mener alvor når vi sier at Scandic skal bidra til et mer inkluderende arbeidsliv. Gjennom programmer som «Ringer i Vannet» og «Helt Med» har vi det siste året rekruttert mer enn 20 nye ansatte. Nå tar vi vårt arbeid et steg videre og håper at også flere bedrifter lar seg inspirere til å bidra til et mer inkluderende arbeidsliv, sier HR-direktør Scandic Hotels Norge, Elin Ekrol, i en pressemelding.

Staten har allerede samme praksis, men Norges Handikapforbund opplever at det blir for få jobber ut av intervjuene. Tall fra SSB viser at kun 43,9 % av de med nedsatt funksjonsevne er i arbeid mot 70 % i resten av befolkningen.

– Vi applauderer initiativet fra Scandic, og håper at deres gode eksempel vil bidra til at næringslivet både intervjuer og ansetter flere med funksjonshemninger. Det er nemlig ikke slik at nedsatt funksjonsevne automatisk betyr nedsatt arbeidsevne, sier regionkontorleder i NHF Oslo, Jørgen Foss.

Overtar Scandic Fornebu for én dag

Arbeidet med tilgjengelighet for alle i Scandic startet for alvor i 2003 da hotellkjeden ansatte Magnus Berglund som tilgjengelighetsambassadør. Berglund har gjennom mer enn 15 år utdannet hotellpersonale i å forstå hvordan man kan legge til rette for gjester med funksjonshemming. Nå utvides fokuset til også å gjelde ansatte og et mer inkluderende arbeidsliv. For å markere dagen for funksjonshemmede og det nye ansettelsesinitiativet, fikk flere med nedsatt funksjonsevne være med å drifte Scandic Fornebu mandag.

– De skal fylle rollene som blant annet hotelldirektør, resepsjonist og konferansevert. Vi er trygge på at hotellet er i gode hender. Nedsatt funksjonsevne er ikke det samme som nedsatt arbeidsevne. Vår målsetning er å gjøre våre hoteller tilgjengelig for alle. Dette gjelder både for våre gjester, men også for de som jobber hos oss, sier Ekrol.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS