Hotell Geiranger ligger helt nede ved havet, innerst i Geirangerfjorden. Hotellet har 150 rom. (Foto: Havila Hotels)

Havila Hotels kjøper Hotell Geiranger

Havila Hotels har kjøpt Hotell Geiranger. Dermed har Havila Hotels fire hotell på nordvestlandet. Hotell Geiranger, som har 150 rom, ligger helt nede ved havet, innerst i Geirangerfjorden.

Publisert
Tore Sævil Haldorsen (Hotell Geiranger) og Maud Haldorsen (Hotell Geiranger) sammen med Hege Sævik Rabben (Havila Holding) og Gunther Dahler (Havila Hotels) . (Foto: Havila Hotels)

Hege Sævik Rabben fra Havila Holding blir styreleder i det nye selskapet. Hun sier at dette var en mulighet de måtte gripe.

– Det er ikke ofte du får sjansen til å ta over et veldrevent hotell med sunn økonomi, og som samtidig ligger midt i et attraktivt turistmål som Geiranger.

Sævik Rabben forteller at de fra før har en god reiselivsakse mellom Fosnavåg, Ørsta og Hornindal – der de kan tilby fjell, fjord og fjære.

– Med kjøpet av hotellet i Geiranger styrker vi denne aksen, og forventer å oppnå gode synergier mellom hotellene, noe som vil være positivt både for de besøkende og hotelldriften.

Havila, et rett valg

Det er familien Haldorsen som etter 30 år i Geiranger nå selger Hotell Geiranger til Havila Hotels.

Etter 30 år med pendling mellom Bergen og Geiranger, ser avtroppende administrerende direktør, Tore Sævil Haldorsen, fram til roligere dagar.

– Vi tror at Havila Hotels er et godt valg både for hotellet – og Geiranger som reisemål, sier han.

Nåværende hotellsjef, Maud Haldorsen, har arbeidet for økt søkelys på «grønn» turisme, og mener dette er en historisk begivenhet for Geiranger. Hun og samboeren Geir Ove Hansen (økonomisjef) skal hjelpe Havila Hotels i en overgangsfase.

Paret gleder seg nå til å satse på nytt i Bergen.

Viktig brikke i Havila-satsing

Reiselivssjef i Havila Hotels AS, Gunther Dahler, forteller at de tar over et hotell som både har god lønnsomhet og god posisjon i markedet, og at de ønsker å bygge videre på det familien Haldorsen har bygd opp.

– På sikt er det et mål å utvide driften og forlenge sesongen i begge ender, men det vil bli gjort gradvis, sier Dahler.

Havila Hotels eier fra før Hotel Ivar Aasen i Ørsta, Havila Hotel Raftevold i Hornindal og 45 prosent i Thon Hotel Fosnavåg. Dahler sier at de med hotellkjøpet i Geiranger og de fire hotellene på nordvestlandet nå er godt etablert på det mest attraktive området i reiselivs-Norge.

– Det er også det området som har største potensial i årene framover, og med hotell i Geiranger har vi fått på plass en viktig brikke i reiselivssatsingen som Havila har både på land og sjø, sier Dahler.

Geir Lundkvist og Anders Vatne, hotellmeglerer i Hotelia, har bistått prosessen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS