Illustrasjonsfoto: Scandic Hotels

Scandic deler ut 500 lunsjpakker over hele Norge

Mange har det tøft i julehøytiden, og i år gjør pandemi og sosial nedstenging situasjonen ekstra krevende. For å bidra til å gjøre julen lettere for noen av de som faller utenfor, deler vi i dag ut lunsjpakker ved hoteller over hele landet.

Publisert

– Julen er en tid for å glede andre, og slik situasjonen i samfunnet er nå, er det mange som trenger en oppmuntring og et lyspunkt. Vi ønsker å gi en hyggelig opplevelse til noen som ikke har de samme mulighetene, og vi deler derfor ut lunsjpakker til opptil 500 personer ved 28 av våre hoteller i Norge, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør i Scandic Hotels Norge, Tine Birkeland Westby.

Tilbudet er rettet mot Røde Kors-tiltakene Besøkstjenesten og Nettverk etter soning, og frivillige vil torsdag møte opp på Scandics hoteller for å hente lunsjpakker til seg og personene i disse tiltakene.

Se hvilke hoteller som deler ut lunsjpakker lengre ned i saken

Les også: Kokkedugnad for vanskeligstilte

10 000 besøksvenner i Norge

Besøkstjenesten retter seg mot mennesker som ønsker mer kontakt med andre mennesker, og er et tilbud til personer i alle aldre. Ifølge årsrapporten for 2019 var det på daværende tidspunkt 10 000 besøksvenner i Norge. Dette er frivillige som besøker mennesker i private hjem og på institusjoner, som regel én eller to timer i uka.

Nettverk etter soning har til hensikt å støtte personer i den vanskelige fasen på vei ut av fengsel og tilbake til en normal hverdag. I 2019 var det 439 frivillige som bisto 624 deltakere som en del av dette tiltaket, i tillegg til 16 ansatte.

– Røde Kors gjør en fantastisk innsats for sårbare mennesker i samfunnet, og i et år som dette – med alle utfordringene vi står oppe i – tror jeg bidragene deres er viktigere enn noen gang. Nå håper jeg vi klarer å være med og spre den gode julestemningen over hele landet, sier Birkeland Westby.

Julestemning

På Scandic Seilet og Scandic Alexandra i Molde, står ansatte klare for å dele ut lunsjpakker torsdag formiddag. Hotelldirektør Vanja Braute forteller at responsen på tiltaket har vært god, og at de gleder seg til å bidra med en positiv opplevelse nå i førjulstiden.

– Det var utrolig hyggelig å arrangere julebord i fjor, og når det ikke lot seg gjøre å gjenta dette i år, er det bra vi fikk til en løsning som dette. Jeg håper mange får en bedre dag og en bedre førjulstid som følge av dette. For oss er dette veldig stas, og det skaper en fin atmosfære her på hotellet, sier Braute.

Pandemien preger

Frivillige fra Røde Kors arrangerer tiltak over hele landet for å gjøre livet lettere for de som sliter. Det imidlertid liten tvil om at pandemien setter sitt preg på Røde Kors sine humanitære aktiviteter. En ny undersøkelse i Opinions «Koronamonitor» utført på vegne av Røde Kors viser blant annet at annenhver nordmann er bekymret for at eldre familiemedlemmer ikke har det så bra for tiden. Og at hver femte nordmann har fått dårligere råd som følge av pandemien. Seks prosent er usikre på om de får råd til julemat og 12 prosent er bekymret for om de har råd til å kjøpe julegaver.

Dette bekymrer gruppeleder i nasjonal avdeling i Norges Røde Kors, Einar Grøndalen, som blant annet har ansvar for Besøkstjenesten og Nettverk etter soning. Han er svært glad for Scandics tiltak torsdag 17. desember.

– At Scandic og Røde Kors kan samarbeide om å gjøre en tung hverdag litt lettere er veldig gledelig. Røde Kors vet hvor vanskelig livet kan være for mange på utsiden av fellesskapet, både til vanlig og spesielt nå. At Scandic engasjerer seg viser at samfunnet bryr seg om de som gjerne sitter nederst ved bordet. Røde Kors vil gjerne takke Scandic ikke bare for hjelpen de gir, men for anerkjennelsen av at det er litt for mange som har behov for litt ekstra støtte – også i Norge i 2020, sier Grøndalen.

Disse hotellene deler ut lunsjpakker i dag Hotel Norge by Scandic, Scandic Sunnfjord Hotel & Spa, Scandic Kristiansand Bystranda, Scandic Stavanger City, Scandic Karl Johan, Scandic Helsfyr, Scandic Holberg, Scandic Lillestrøm, Scandic Oslo City, Scandic Sjølyst, Scandic St Olavs Plass, Scandic Vulkan, Scandic Alta, Scandic Hammerfest, Scandic Kirkenes, Scandic Svolvær, Scandic Leknes, Scandic Havet, Scandic Ishavshotel, Scandic Solsiden, Scandic Nidelven, Scandic Alexandra Molde, Scandic Seilet, Scandic Hamar, Scandic Victoria Lillehammer, Scandic Park Sandefjord, Scandic Ambassadeur Drammen og Scandic Ørnen.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS