Det norske kokkelandslaget, som skal delta i OL i Erfurt i høst. (Foto: Fredrik Ringe)

Landslagene i oppkjøring mot OL

Norges to kokkelandslag ligger i hardtrening før kokke-OL, som arrangeres i Erfurt i Tyskland fra 22. oktober. Nå kan publikum få se stor kokkekunst når generalprøvene arrangeres på Mathallen i Oslo fra førstkommende fredag (7. oktober).

Publisert

Kokkelandslaget består av et seniorlag og et juniorlag, og på begge lagene finnes Norges beste konkurransekokker og kokketalenter.

Landslagene har ligget i hardtrening, og den siste tiden har de hatt samlinger på nettopp Mathallen hvor det er jobbet mye med teknikker, smaker og nye kombinasjoner, for å skape den beste menyen når de skal representere Norge i OL.

Jostein Medhus er manager for de to norske kokkelandslagene. (Foto: Fredrik Ringe)

– Vi reiser ikke ned for å delta. Målet er gull i begge kategorier og vi er ikke alene om å ha disse ambisjonene. Marginene blir mindre for hvert år og det vil bli tett i toppen, sier manageren for de to lagene, Jostein Medhus.

Under forrige OL i 2012 fikk senior- og juniorlaget sølvplassering.

Trene under press

Det er under en måned til det braker løs i OL og trening under konkurranserelevante omgivelser er viktig. Det rigges derfor opp et kjøkken på torget i Mathallen hvor lagene skal kokkelere etter de samme reglene som under de Olympiske Lekene, og hvor en rekke at de mest kjente kokkene i Norge skal bedømme innsatsen. - Vi håper det kommer mange publikummere som kan være med og legge press på deltagerne, sette stemningen rundt generalprøvene, og ikke minst: Få se våre beste kokker i aksjon, forteller manageren, som til daglig jobber på Kulinarisk Akademi.

Konkurransen

OL i kokkekunst arrangeres hvert fjerde år i Erfurt, Tyskland. Juniorlaget, hvor alle må være under 25 år, vil konkurrere i to ulike konkurranser: 3- retters middag til 60 personer og spiselig buffet til 12 personer. Sistnevnte er en helt ny konkurranseform så det er knyttet store forventninger til hvordan de ulike landene vil løse oppgaven.

Seniorlaget vil også konkurrere i to konkurranser og deres oppgaver vil være langt mer omfattende. De skal servere middag til 110 gjester og en kaldmatbordoppsett som inkluderer en showpice.

Under kan du se hvem som er med på de forkjellige kokkelandslagene.

Det norske kokkelandslaget

Kaptein: Alexander Østli Berg fra Drammen. Arbeidsted: Grand Cafe, Oslo.

Kokk Jimmy Øien fra Bamble. Arbeidssted: Palace Grill, Oslo.

Kokk Jan Erik Hauge fra Bremanger. Arbeidssted: Palace Grill, Oslo.

Kokk Emil Thorsvik fra Bærum. Arbeidssted: Strand Restaurant, Bærum

Kokk Tony J. Martin fra Stavanger. Arbeidssted: Egget, Stavanger.

Kokk Håkon Solbakk fra Nord Trøndelag. Arbeidssted: Nordøst Food and Cocktails i Trondheim.

Kokk og konditor Mary- Ann Skjeie fra Stavanger. Arbeidssted: Huset, Svalbard.

Kokk Eirik Thomsen fra Østebø. Arbeidssted: Tango bar & kjøkken, Stavanger

Konditor Kaja Sofie Plessl Holli fra Oslo. Arbeidssted: Lysebu Hotell, Oslo.

Kokk/dessert Pavel Pavlov fra Bulgaria. Arbeidsted NB Sørensen 2 etg. Stavanger.

Kokk Filip August Bendi fra Sandnes. Arbeidsted NB Sørensen 2 etg. Stavanger.

Kokk Kåre Andre Hjartholm fra Masfjorden. Arbeidsted Søtt + Salt, Bergen.

Commis Julie Salmo fra Stord. Arbeidssted: Charles&de, Sandnes.

Det norske juniorkokkelandslaget 2016. (Foto: Fredrik Ringe)

Commis Christian Honstad fra Kristiansund. Arbeidssted: Sentralen, Oslo.

Commis Vibeke Thomassen fra Stokke i Vestfold. Arbeidssted: Statholdergaarden, Oslo.

Commis Kjell Patrick Ørnen Johnsen fra Drammen. Arbeidssted: CWD catering, Trondheim.

Det norske juniorkokkelandslaget

Kaptein: Christer Rødseth fra Aurskog i Akershus. Arbeidssted: Vaaghals, Oslo.

Kokk Eirik Tufte fra Skedsmokorset. Arbeidssted: Arakataka Restaurant, Oslo.

Kokk Tonje Torvanger fra Sogndal. Arbeidssted: Statholdergaarden, Oslo.

Kokk Alekander Løkkeberg Vartdal fra Oslo. Arbeidssted: Sentralen, Oslo.

Kokk Fillip Klæboe Berg fra Bergen. Arbeidssted: Bare Vestland, Bergen.

Kokk Fredrik Van Opdorp fra Stavanger. Arbeidssted: Tango Bar og Kjøkken, Stavanger.

Kokk Henrik Falkensten fra Nevlunghavn i Vestfold. Arbeidssted: Happolati, Oslo.

Commis Aron Espeland fra Bryne. Arbeidssted: Vaaghals, Oslo.

Om arrangementene på Mathallen Oslo

Fredag 7.oktober serverer seniorlaget sin tre-retters middag. Fra kl.12:00 starter forberedelsene som publikum kan følge med på. Bordsetting er fra kl. 18:00.

Lørdag 8. oktober serverer juniorlaget sin tre-retters middag. Fra kl.12 starter forberedelsene, og bordsetting er kl.18:00.

Søndag 9. oktober lager juniorlaget sin spiselige buffet. Og fra kl.11:00 kan publikum også få inspisere seniorlagets kaldmatbord. Det vil bli vist film om hvordan disse kunstverkene har blitt til.

Powered by Labrador CMS