lick to add image caption

Ardbeg med ny eksklusiv whisky

I forbindelse med feiringen av Ardbeg-dagen introduserer whiskydestilleriet deres nyest Limited Edition-whisky: Ardbeg Scorch.

Ardbeg-dagen, som er lørdag 5. juni, er en hyllest til myten om den legendariske dragen som en gang levde på den skotske øyen, Islay. Det sies at smaken og aromaen til Ardbegs whisky kommer fra drangens flammende ånde.

Ardbeg Scorch har blitt modnet på amerikanske eiketrefat, som tidligere har inneholdt bourbon og deretter brent. Whiskyen er preget av intense aromaer av søte og røkte nyanser av grillmat og sort lakris – samt dristige noter av halspastiller.

Hyllest til myten om dragen

Hvert år, på den siste dagen av Islays musikk- og matfestival, Fèis Ìle, arrangeres Ardbegs: En global feiring av alt vi forbinder med whisky og Ardbeg. Er du fan av røkt maltwhisky og eventyr? Årets arrangement foregår digitalt, og vi anbefaler deg å ta den virtuelle turen til Ardbegs destilleri på Ardbeg.com og følge deres sosiale medier. Her kan fansen møtes for å utforske myten og malten til destilleriets nye flaske, Ardbeg Scorch, som kommer i et begrenset utvalg.

Islays innbyggere har i mange år fortalt historier om øyas drage, som for lenge, lenge siden ble drept av en heroisk kriger. 5. juni 2021 vil «ardbeggians» fra hele verden feire Ardbeg[1]dagen med en hyllest til myten om dragen. Det sies at denne velsmakende flasken et er produkt av Ardbegs monster som spyr rundt seg med smak og forkuller tønnene i Dunnage Warehouse No. 3.

Virtuell Ardbeg-dag

– I år skal jeg delta på min aller første Ardbeg-dag: En ilddåp uten like. Det er en skam at vi «ardbeggians» ikke kan samles fysisk, men det digitale arrangementet ser ut til å bli veldig kult. Vi skal utforske en virtuell verden med fantasier, eventyr, måltider fra middelalderen og smaksprøver. Det er absolutt noe å glede seg til, sier destillerisjef hos Ardbeg, Colin Gordon.

– Ardbeg Scorch er vår hyllest til den legendariske Islay-dragen. Ved å bruke våre mest forkullende fat har vi skapt et ildspyende beist av en dram, sier Ardbegs direktør for «Distilling & Whisky Creation», Dr. Bill Lumsden.

Les også: Lanserer eksklusivt singelfat for skandinaviske whiskyfans

Ardbeg Scorch

Land, distrikt: Skottland, Islay.

Pris: 1200 kroner (Vinmonopolet).

Varenr.: 13165101 (bestillingsutvalget, begrenset utvalg fra 2. juli).

Produsent: Ardbeg Dist.

Grossist/norsk importør: Moët Hennessy Norge AS.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS