Fra Grüne Woche i 2018. (Foto: Fursetgruppen)

Dette er de norske utstillerne på Grüne Woche

I dag starter Grüne Woche 2019 i Berlin i Tyskland. Over 400 000 mennesker er ventet til den store mat-, drikke- og reiselivsmessen, der Norge har rundt 80 utstillere.

Publisert
Fra Grüne Woche 2018. (Foto: Fursetgruppen)

Messen starter som nevnt i dag, fredag 18. januar, der den norske standen åpnes av landbruks- og matminister Bård Hoksrud. Den norske standen er å finne i Hall 8.

Grüne Woche pågår for øvrig helt frem til søndag 27. januar.

Norge er på plass på Grüne Woche i Berlin (Foto: Landbruks- og matdepartementet)

Nord Norge, Fjell-Norge og Trøndelag

I år er det regionene Nord-Norge, Fjell-Norge og Trøndelag som representerer Norge (se utstillerlisten lengre ned i saken). Nærmere 80 utstillere fra de tre regionene skal servere det beste Norge har å by på.

«Den norske deltakelsen på Grüne Woche er et ledd i å bygge Norge som mat- og reiselivsnasjon. Norges deltakelse på Grüne Woche skal bidra til å styrke omdømmet for norsk mat og reiseliv. Målet er å stimulere til samarbeid og nyskaping på tvers av geografiske grenser og næringsgrenser», skriver Regjeringen.no.

Norske restaurant i regi Fursetgruppen

Som tidligere er det Fursetgruppen som skal drives den norske restauranten på Grüne Woche. Kjøkkenet drives av et stort team med kokker og lærlinger fra restaurantgruppen i Oslo.

Ask Gård Foredling har fått «Bedriftsutviklingsprisen i landbruket 2018». Fra venstre: Landbruks og matminister Bård Hoksrud, Kristoffer Evang og Anne Marthe Evang, Ask Gård og Leon Bakkebø, divisjonsdirektør i Innovasjon Norge. (Foto: Innovasjon Norge)

Baren er drevet av bartender og akevittekspert Lars Ole Ørjasæter, og her vil du kunne smake et bredt utvalg av norske drikkevarer fra store og små bryggerier samt akevitt fra flere produsenter.

På Ostehjørnet finner du Tine og Norsk Gardsost.

Ask Gård Foredling fikk «Bedriftsutviklingsprisen»

Den norske deltakelsen i Berlin ble tjuvstartet torsdag ettermiddag, da «Bedriftsutviklingsprisen i landbruket» ble delt ut.

Prisen, heder og 250 000 kroner, var det Ask Gård Foredling fra Buskerud som stakk av med.

– Å motta denne prisen er utrolig inspirerende og gir oss en styrket konkurransekraft. Det skjer så mye spennende blant norske matprodusenter i dag. Å bli trukket frem her som vinner her i dag, er en stor anerkjennelse og noe vi tar med i det videre arbeidet med å utvikle Ask Gård, sier Anne Marthe Evang.

Ask Gård Formidling har fått «Bedriftsutviklingsprisen i landbruket 2018». Fra venstre: Landbruks og matminister Bård Hoksrud, Kristoffer Evang og Anne Marthe Evang, Ask Gård og Leon Bakkebø, divisjonsdirektør i Innovasjon Norge. (Foto: Innovasjon Norge)

De andre nominerte var Kringler Gjestegård AS fra Akershus og Stavanger Ysteri AS/Kolbjørn Anda fra Rogaland. Du kan for øvrig lese mer om Kringler Gjestegård i den første magasinutgaven av Horeca i 2019.

Les mer om Ask Gård Foredling og de andre nominerte her

Norske utstillere på Grüne Woche 2019

Under finner du alle norske utstillere på Grüne Woche 2019.

Fjell-Norge

Bardøla Hotell (Hallingdal Opplæringskontor)

Bratt Friluftsliv/ Brokke

Bø Hotell

Dølen Hotel

Elgtun

Femundmat

FishSpot

Farmen Fløtterud

Fausko Skysstasjon/F ausko Gjestegard

Harahorn Hotell (Hallingdal Opplæringskontor)

Langedrag Naturpark

Landsverk Gaard

Morgedal hotell

Noraker Gård

Ostebygda

Opplærings kontoret Brimi-Kjøken

Piltingsrud Gård

Røroskjøtt

Søberg Gård

Setesdals lefser og brau

Stordalen gardsbruk

Telemark Opplevelser

Valbjør gård

Nord-Norge

Arktisk Kje

Arktisk Mat og Mosjøen videregående skole

BARK Spiseri & Bar

Basecamp Explorer Spitsbergen

Biotope

Dalheim gård

Handelsstedet Forvik

Hrogn - Bottarga Borealis

Inga Sami Siida

Inger og Monikas Gårdsmat

JUGA

Kranes Kjøkken

Kroglia Kulturgård

Lofotmat

Lofoten Farm Trail

Lyngen Reker

Myken Destilleri

Molta

Nordtun Gård

Refsnes Matglede

Røstlam

Smak Svalbard festivalen

Skodi rein

Toves Tradisjonsmat og Blomster

Utværet Lånan

Visit Varanger

Trøndelag

Berg gård

Bortistu Gjestegård

Clarion Hotel og Congress

Destinasjon Røros

Ersgard

Explore Hitra

Falstadsenteret

Fannremsgården

Fylkesmann i Trøndelag

Heggli Urtehage

Innherred Reiseliv

Kuringen Bryggehotell

Kuringen Bryggehotell

Kraft Bodega

Fjellheim Gård

Nasjonalparken næringshage

Næring i Ytre Namdal

Oi! Trønderskmat og Drikke

Oppdal Smak av Fjell

Øynaparken

Rørosmeieriet

Rørvik Fisk

SalMar

Stene Gård

Vauldalen Fjellhotell

Visit Namdalen

Midtbyen management / Trøndelag Reiseliv

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Grüne Woche

Internasjonal Grüne Woche 2019 (IGW) arrangeres i Berlin mellom 18. til 27. januar. IGW er en av verdens største messer for mat, reiseliv og landbruk.  

Arrangeres i 2018 for 84. gang.

På nasjonale stands presenteres matkulturer fra nærmere 60 land. Totalt deltar over 1600 utstillere med over 100 000 produkter fra hele verden. Det ventes over 400 000 besøkende. 

Norge deltar på messen for 32. gang i 2019.

I 2019 vil det være om lag 80 utstillere fra tre regioner i Norge. Nord-Norge, Trøndelag og Fjell-Norge representerer i år Norge, norsk matkultur og reiseliv i Berlin.  

Regionene har utarbeidet egne menyer og vil servere lokale delikatesser og smaksprøver til matinteresserte fra hele verden.

Innovasjon Norge, i samarbeid med den norske ambassaden i Berlin er ansvarlig for den norske deltakelsen under IGW, på oppdrag fra Landbruks -og matdepartementet.  

Den norske deltakelsen på Grüne Woche skal bygge Norge som mat- og reiselivsnasjon. Målet er å styrke regionale matkultur gjennom nettverksbygging, innovasjon og produktutvikling.

I 2018 for første gang ble det omsatt varer for over 50 millioner euro i løpet av de 10 dagene messen varte. 1650 utstillere fra 66 land, landbruksministere fra alle verdens kontinenter og et rekordstort antall utenlandske delegasjoner var innom messen i 2018.

Les mer på Gruenewoche.de.

Powered by Labrador CMS