Illustrasjonsfoto: Handeland PR

Derfor er pølser og pils gode partnere

Vår favorittmat og vårt favorittøl komplimenterer hverandre svært godt og på mange måter. Her er noen gode råd fra en ølekspert og en pølsemaker.

Norge er en pølsenasjon der hver og en av oss spiser mer enn sju kilo hvert eneste år. 90 prosent av alt ølet vi drikker er pils.

Kombinerer du de to får du mange svært spennende smasksopplevelser, ifølge Hans Ingi Tryggvason, daglig leder på Ringnes Brygghus og ekspert på det å kombinere øl og mat.

Bitterhet og kullsyre til salt og fett

Pils er forfriskende og litt bittert, noe som passer perfekt i kombinasjon med saltet og fettet i gode pølser, forklarer han. Kullsyren i pilsen renser også munnen og gjør deg klar til neste bit.

Hos en av landets eldste og mest populære pølsemakere selger de metervis med pølser i mer enn 30 ulike smaker. Strøm-Larsen i Oslo ble grunnlagt for 116 år siden og i dag er Erik Strøm-Larsen fjerde generasjon pølsemaker der.

Vil prøve nye smaker

Han forteller at stadig flere spør etter spennende smakskombinasjoner, og kundene er gjerne inspirerte av pølser de har smakt på ferietur i Europa. Hans egen favoritt er å ta en pils med pølser som har litt krutt i seg, som for eksempel sine egne jalapeñopølser.

Hans Ingi Tryggvason hos Ringnes Brygghus påpeker at det også etter hvert finnes mange ulike typer pils du kan velge fra, og at du kan matche disse til ulike pølsetyper. En litt sterkere pilsner som Ringnes Extra Gold (6,3 %) er super til en lammepølse, for eksempel, der høyere alkoholinnhold gir dypere smak som passer perfekt til det rike lammekjøttet.

5 pølse- og pils-tips fra Hans Ingi Tryggvason

(Pølser/tilbehør fra Strøm-Larsen)

1. Over Oslo Pølse (med koriander og ramsløk). Tilbehør: Farmhouse Green Relish. Øl: Ringnes Pilsner.

2. Debreziner (chili, hvitløk, ingefær). Tilbehør: Farmhouse Red Relish. Øl: Ringnes Glutenfri Lite Fatøl.

3. Jalapeñopølser. Tilbehør: Spicy corn Relish. Øl: Ringnes Skjærgårdspils.

4. Fransk Hvitløkspølser. Tilbehør: Dion Sennep. Øl: Ringnes Glutenfri Lite Pilsner.

5. Lammepølse (hvitløk). Tilbehør: Red Onion Marmalade. Øl: Ringnes Extra Gold Pilsner.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS