Japansk gin med britisk vri

Utviklet av en ung bartender ved navnet Dee Davies, er Jinzu en gin som kombinerer hennes britiske røtter med hennes lidenskap for Japans unike planteliv.

Publisert

Jinzu er en helt ny gin som utfordrer kategoriens normer. Ginens har en snev av sake, og er en uventet vri i klassiske cocktails og moderne drinker. Navnet har den fått etter den japanske elven Jinzu, der det langs elvebredden vokser 1000 kirsebærtrær. Jinzu leveres i en enkel flaske dekorert med en blomstrende kirsebærgren; en luftig gjengivelse av Jinzu-elven.

Britisk bartender

Dee Davies vokste opp i Somerset sør-vest i England. Allerede tidlig i tenårene ble hun fasinert av den japanske kulturen, noe som virkelig ga sitt utspring etter en familieferie til Japan da hun var 16 år.

Som bartender i Bristol fikk hun en lidenskap for gin, og hun eksperimenterte mye med ulike brands og smakskombinasjoner. I 2013 deltok Dee i «Show Your Spirit», en konkurranse som inviterer bartendere til å foreslå deres «dream spirit», der vinnerforslaget blir produsert. Det var slik Jinzu ble født. Dees ønske var å jobbe med en typisk britisk gin som base, og ønsket å kombinere dette med sin lidenskap for Japan.

Inspirert av de japanske smakene

Gjennom hennes oppdagelser ble Davies inspirert av de ikoniske japanske smakene som kirsebærblomster og Yuzy sitrus, en smakfull reise fra vest til øst. Jinzu er et ekteskap bestående av britisk gin og smaken av Japan, og bygger på 250 års erfaring og ekspertise med destillering av britisk gin.

Prosessen begynner med en høy kvalitet nøytralkornet sprit på kobberfat hvor einebær, koriander og kvanner blir tilsatt underveis. Videre i prosessen blir smakene av Yuzu-sitrusfrukter og japanske kirsebærsblomster tilsatt. Prosessen avsluttes ved å blande inn premium destillert Junmai sake for å gi den distinkte sake-finishen, heter det i en pressemelding.

Britisk gin og Japan

Blant hundrevis av internasjonale bidrag til «Show Your Spirit», ble Dee valgt som en av finalistene, og etter en intens finalerunde, ble hun kåret til vinneren.

– Jeg ønsket å lage en gin som fanger mine to lidenskaper, britisk gin og Japan. Det er viktig for min kreasjon å ha et hint av einebær, og jeg føler at kirsebærblomster er selve symbolet for Japan. Jeg er utrolig glad for å få lansere min egen gin, og det har vært et surrealistisk og overveldende år der jeg har fått følge min prosess hele veien. Jeg kan virkelig ikke tro at den nå er blitt en realitet, sier Davies.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her


Slik lages Jinzu

* Einerbær og korianderfrø blir lagt i en nøytral kornet sprit av høy kvalitet. Deretter blir de japanske plantene tilsatt

* Drikken er destillert i små mengder på en liten kobber-tank

* Ginen kommer ferdig destillert fra kobberfatet med en styrke på ca. 82%, før den blandes med avmineralisert til den når 41.3% ved tapping

* Når ginen er destillert blir den blandet med Junmai sake for å få dem runde og myke finishen.

* Junmai er regnet for å være sakens versjon av single-malt. Risen er polert ned til 70 % av opprinnelig størrelse, noe som fjerner de ytre lagene for å sikre bevaring av riskornenes viktigste smak.

* Jinzu er klassifisert som en gin og ikke en hybridsprit. Junmai-sake er destillert til 60% for å forbedre den kremede smaken av risen. Den vannes deretter ut til flaskepunkt og tilsettes til ginen før tapping.

Jinzu Bartenderfond:

En andel av salgsinntektene for Jinzu vil bli donert til et dedikert «Bartenderfond».

Bartenderfondet ble stiftet av Diageo og Jinzu for å gi noe tilbake til bartendermiljøet.

Jinzu har engasjert et nettverk med bartendere for å danne en komite som skal bestemme hvordan fondets midler skal brukes.

Ved å sette opp et bartenderfond, samt å la det være opp til bartenderne hvordan fondets midler skal benyttes, vil Diageo være en foregangsfigur for å vise at fremtiden i bransjen profesjonaliseres.

Powered by Labrador CMS