Kaffedokumentar i seks deler

Matkanalen og en av Norges største produsenter av kaffe, Joh. Johannson Kaffe, har gått sammen om å lage en dokumentarfilm-serie om kaffe.

Publisert

Filmen gir et innblikk i kaffens fasinerende verden. Dokumentaren tar opp en rekke temaer knyttet til en av verdens mest konsumerte drikker, som blant annet utfordringene som klimaendringene skaper for kaffedyrkerne.

Trender

Filmen kan på mange måter beskrives som en kjærlighetserklæring til kaffe, og den er også ment som en hyllest til alle dem som står bak de ulike leddene i produksjonskjeden. Programleder Line Verndal besøker kaffebønder i Colombia, som forteller om sin hverdag og utfordringene de møter som kaffedyrkere. I Brasil snakker hun med innkjøpere og eksportører, og her hjemme møter hun førsteamanuensis Erling Dokk Holm som forteller om hvorfor kaffen er blitt en så viktig del av vår kultur.

Filmen har også intervjuer med en rekke kjente bransjepersonligheter som deler sin kunnskap om marked, trender og utfordringer, blant annet knyttet til klimaforandringene som skjer. Videre reflekteres det rundt trender som innvirker på kaffekonsumet.

Dokumentaren fokuserer også på alt som må til for å produsere kaffe av ypperste kvalitet. Den viser hvordan det å kreere blandinger og det å brenne kaffen på riktig måte får frem de gode aromaene. I den forbindelse besøkes en av Norges største kaffeprodusenter, hvor vi får et innblikk i det som ligger bak produksjonen av høykvalitetskaffe til konsument.

Se dokumentaren her

Praktiske råd

Filmen rundes av med et besøk på en kaffebar hvor en verdensmester i kaffebrygging gir konkrete råd til hvordan du skal lage god kaffe hjemme.

Dokumentaren er delt opp i seks episoder. Serien sendes på fredager, og den er også tilgjengelig på Matkanalens nettsider. Serien vil også være tilgjengelig på Joh. Johannson Kaffes nettsider.

Det hele produsert av Viper film og iProduksjon.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS