17maidrink
17maidrink

En helnorsk drink på nasjonaldagen

Hva passer vel bedre enn en drink i rødt, hvitt og blått når nasjonaldagen skal feires? Her er en enkel og frisk oppskrift for å lage årets drink til den store dagen.

Publisert

En helnorsk drink på nasjonaldagen.

Denne drinken er basert på norske råvarer. Sånn sett er det et svært passende valg til 17. maifeiringen. Drinken har nemlig Vikingfjord Ice Shot som basis. Den er er basert på Vikingfjord Vodka, laget av poteter fra området rundt Mjøsa og smeltevann fra Briksdalsbreen.

På sin ferd renner smeltevannet gjennom tykke morenelag, som gjør at vannet blir spesielt rent og ikke inneholder mineraler som kan påvirke smaken. Det gir den en frisk og naturlig smak.

Vikingfjord Ice Shot er med sin alkoholstyrke på 20% en drink med mange muligheter. Serien finnes i et spekter av varianter – fra den nøytrale Vikingfjord Ice Shot Pure til spennende smaker av blåbær, bringebær og kaktusblomst & lime.

Ice Shot kan drikkes bar, med eller uten is, eller brukes som base i drinker. Trenden med smaksatt sprit ser ut til å holde seg, både i Norge og i Europa og USA. Vikingfjord Ice Shot er ikke noe unntak. Bland gjerne med tonic, lemonade eller annet mineralvann for å bringe frem aromaene. Har man gode råvarer, trenger ikke drinkene å være så kompliserte for å smake friskt og godt. Da er det bare å lene seg tilbake og la gjestene nyte kvelden!

17. mai-drink

* 4 cl Vikingfjord Ice Shot Bringebær eller Vikingfjord Ice Shot Blåbær

* Fyll med sitronbrus

* Pynt

Fremgangsmåte: Fyll et longdrinkglass med isbiter før du blander med Vikingfjord Ice Shot og sitronbrus. Dander drinken med bringebær og blåbær på toppen, deretter setter du i et hvitt sugerør. Glasset skal ikke fylles helt opp.

Powered by Labrador CMS