Røros Hotell og andre steder med Tesla Destination Charging opplever at mange spør om muligheten for lading ved reservasjon. (Foto: Røros Hotell)

Stadig flere hotellgjester etterspør elbil-lader

Mange nordmenn ferierer i eget land i sommer, og bruker bil som transportmiddel. Stadig flere hoteller kontaktes av nordmenn som planlegger elbil-ferie.

Både forsikringsselskap og hoteller er forberedt på en annerledes sommer. Flere hoteller kontaktes nå i økende grad av nordmenn som planlegger elbil-ferie.

Flere ønsker å unngå fly og kollektivtransport på årets sommerferie og vil velge bilen som transportmiddel. Over 260 000 personbiler i Norge er en elbil, noe som utgjør nesten 10 prosent av alle personbiler. 20 prosent av disse igjen er en Tesla.

Hotellgjester spør etter elbil-lader

Nesten 150 reisemålsdestinasjoner har lagt til rette for Tesla-lading for sine gjester. Over 120 av disse stedene er hoteller eller andre overnattingssteder, og flere hoteller melder om økt etterspørsel etter elbil-lading.

– Lademuligheten vår er populær, og mange spør etter det ved reservasjon, sier resepsjonssjef Susann Grindstad på Røros Hotell.

Lademulighet også på øyer

Hotell Frøya på Frøya på Trøndelagskysten opplever også økt etterspørsel etter elbil-lading.

– Stadig flere kjører elbil hit, og spør om lading ved reservasjon, sier F&B-manager på Hotell Frøya, Lena Fillingsnes.

Utvalgte hoteller med lading

Utvalgte hoteller som tilbyr Tesla Destination Charging:

Røros Hotell, Røros i Trøndelag

Hotell Frøya, Sistranda i Trøndelag

Arctic Panorama Logde, Lyngen i Troms

Grand Hotell Egersund, Egersund i Rogaland

Hotell Union Geiranger, Geiranger i Møre og Romsdal

Dovregubbens Hall, Dombås i Innlandet

Besseggen Fjellpark, Vågå i Innlandet

Lindesnes Havhotell, Lindesnes i Agder

Myrkdalen Hotel, Voss i Vestland

– Flere skal i sommer ut på langtur med elbil for første gang. Vi anbefaler å lade opp hjemme før avreise, og bruke Supercharging når du skal reise på lengre turer som krever lading underveis. Ladenettverket vårt dekker allerede det meste av landet, og snart kommer den siste regionen på plass med Supercharger-stasjoner i Finnmark. Det finnes over 60 Tesla Supercharging-stasjoner i Norge, og stadig flere destinasjoner tilbyr Tesla Destination Charging, sier kommunikasjonssjef i Tesla Norge, Even Sandvold Roland.

Forventer andre typer uhell

Når nordmenn i år drar på biltur i Norge i stedet for flytur til Sør-Europa, forventer Codan Forsikring andre typer henvendelser i løpet av sommeren.

– Om sommeren får vi vanligvis mange meldinger om forsinket eller savnet bagasje etter flytur. I år forventer vi økning i trafikkuhell og skader relatert til bil og bilferie. Når du drar på bilferie er det viktig at du i tillegg til reiseforsikring passer på at du har bilforsikring som gir deg leiebil ved motorstopp eller trafikkuhell. Da unngår du at ferieturen går i vasken hvis du skulle være uheldig å få bilproblemer, sier kommunikasjonssjef Georg Richvoldsen.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS