Therese Malmo styrer Rederiet Hotell og Farsund Resort. (Foto: Morten Holt)

Rederiet Hotell med synergier med Farsund Resort

Rederiet Hotell har vært et sentralt og viktig hotell i den gamle skipsfartsbyen Farsund, men resultatene de siste årene har ikke vært like oppløftende. Oppkjøpet av Farsund Resort skal gjøre det bedre.

Publisert
Farsund. Rederiet Hotell helt til høyre i bildet. (Foto: Morten Holt)

Med oppussing av hotellet og oppkjøpet av Farsund Resort, et kvarters kjøring unna, håper hotelldirektør Therese Malmo på en ny storhetstid i Farsund – akkurat som da skipsrederne styrte den idylliske sørlandsbyen.

Farsund Resort. (Foto: Farsund Resort)

Ser store muligheter

Nå er «Team Farsund» etablert – og samarbeidet mellom Rederiet Hotell og Farsund Resort skal gi selskapet flere bein å stå på.

– Vi ser store muligheter de kommende årene. Synergier mellom Rederiet Hotell og Farsund Resort skal gi enda bedre resultater. Vi skal effektivisere og være et team som skal operere på begge stedene, sier Malmo, oppvokst i et restauranthus ikke langt fra hotellet.

Hun er glad i hjembyen sin, som altfor få har oppdaget, ifølge Malmo.

Farsund er en perle på Sørlandet, som ligger litt utenfor allfarvei. «Hvis du reiser langs E39 mellom Kristiansand og Stavanger, kommer til Lyngdal og tar feil i krysset, så havner du etter hvert i Farsund». Slik beskriver journalist Vetle Lid Larssen det.

Den gamle tømmerveggen er bevart i Reymerts hus, viser hotelldirektør Therese Malmo. (Foto: Morten Holt)

– Håpet er at flere tar feil vei i krysset, sier hun smilende. – Farsund er definitivt verdt et besøk. En hemmelig perle på Sørlandet, mener Farsund-patriot Malmo.

Team Hotels og Team Farsund

Det er familien Glastad, eller Team Hotels, som eier Rederiet – og nå også Farsund Resort. Familien eier også en rekke andre velrenommerte hoteller, som for eksempel Klubben i Tønsberg, Victoria Hotel i Stavanger og Radisson Blu Caledonien Hotel i Kristiansand.

Rederiet Hotell i Farsund. (Foto: Morten Holt)

Bygningen, som huset Rederiet Hotell, ble oppført av skipsreder Andrew S. Glastad i 1958 som hovedkontor for A/S Mosvolds Rederi, et rederi som opprinnelig ble startet av Martin Mosvold i 1910.

40 år senere, i 1998, flyttet Mosvolds Rederi til nye kontorer på Gåseholmen i Farsund, og det gamle bygget ble solgt og bygd om til et B&B-hotell med 12 rom.

Fra seilertid til motorisert skipsfart

I 2008 kjøpte Glastad-familien tilbake hotellbygningen, og satte i gang en omfattende oppgradering.

Nabobygget, Reymerts hus, ble også kjøpt opp. Dette er et av Farsunds eldste bygg, og har huset både bolig og butikker. Familien Reymert har bodd i huset i flere generasjoner.

Hotelldirektør Therese Malmo i ett av rommene i Reymerts hus. (Foto: Morten Holt)

Etter 2008 ble huset bygd om, og ytterligere fem rom kom til. Hotellets to bygninger, som nå er bundet sammen, representerer hver sin historie om viktige tidsepoker for Farsund; Reymert-huset står fra kapertiden og de hvite seils tid, mens hovedbygget er et symbol for den motoriserte skipsfarts storhetstid i Farsund. I dag er «Kaperspillet» en viktig begivenhet i byen, og hotellets båt, Adella, blir alltid brukt under spillet.

En tur gjennom det fascinerende hotellet viser historien. Det meste er fra den tiden da du ikke fant verken hvite eller trehvite møbler. Interiøret speiler 50- og 60-tallets rederventyr i byen. Den gang da det visstnok var flere redere enn frisører i byen.

Saken fortsetter under bildet

Rederiet Hotell ligger sentralt i Farsund. (Foto: Morten Holt)

Restaurant, samlingspunkt

Restauranten på Rederiet Hotell har blitt et samlingspunkt – ikke bare for hotellets gjester, men også for lokalbefolkningen, som bruker den hyppig.

– Den er et samlingspunkt i Farsund, og godt besøkt. Av totalomsetningen for hotellet er det restauranten som omsetter mest, sier Malmo, som berømmer sin kjøkkensjef Hari Sapkota, opprinnelig fra Nepal, utdannet i London, men som har vært trofast på kjøkkenet i Farsund i over 10 år.

Det går gjetord om hans sjokoladefondant. «Det er som å spise seg inn i hjertet at svart fløyel», beskrev journalist Vetle Lid Larssen det. Han har lagt sin elsk på det historiske hotellet – og Farsund.

Satsing på K/K og selskaper

Som på andre destinasjoner der turismen dominerer i sommermånedene (opp mot 80-90 prosent belegg), arbeider Rederiet med å fylle sengene de resterende månedene. Første etasje i Reymerts Hus har vinter blitt total renovert til kurs og selskapslokaler, og skal bidra til enda flere kurs- og konferansegjester.

– Det er et satsingsområde for hotellet nå, og vi ser allerede nå, etter at vi pusset opp konferanseområdet, at pågangen øker – både når det gjelder kurs, konferanse, bryllup og andre selskapeligheter, forteller Malmo.

Skulle det bli for små forhold på hotellet, disponerer Rederiet Hotell også Husan, det gamle rådhuset i byen (bygd i 1801) – som ligger rett over gaten.

– Her har vi en fantastisk festsal som vi kan bruke til alle typer arrangementer og selskaper, sier Malmo.

Les mye mer i magasinet Horeca (nummer 6 2019)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS